VIDEO: Incendiu langa Biserica Armeneasca, din Bucuresti!

×
Codul embed a fost copiat

Millenium Business Center, sau "blocul Millenium", cum ii spun bucurestenii, a inceput sa arda cu putere, iar flacarile amenintau sa cuprinda si Biserica Armeneasca, complex de cladiri de patrimoniu.


18:30 Circulatia pe strada Armand Calinescu ramane inchisa, pentru ca exista inca pericolul ca bucati din cladire sa mai cada. Patru etaje din cele 19 ale cladirii au fost distruse. Anchetatorii au sigilat etajele afectate de foc. Spun insa ca rezistenta cladirii nu pare sa fi fost afectata, asa ca vor permite accesul angajatilor firmelor incepand de luni, pentru ca, spun ei, oamenii nu sunt in pericol.


14:40 Structura de rezistenta a cladirii Millenium Business Center nu a fost afectata de incendiu, iar demolarea este exclusa, a declarat seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin-Adrian Balaban-Grajdan, dupa o prima evaluare a situatiei.

13:30 Transelectrica, care are un punct de lucru in centrul de birouri Millenium Business Center, afectat de incendiu vineri noapte, precizeaza ca activitatea Dispecerului Energetic National nu a fost afectata, pentru ca se afla intr-o alta cladire, a anuntat sambata compania.

12:00 In imobil, de la etajul noua in sus temperatura este extem de ridicata, politistii luand masuri de izolare si de protejare a zonei. Circulatia rutiera a fost deviata.

Citește și
Incendiu cladirea Millenium
Cladirea de langa Biserica Armeneasca a ars: pedeapsa de la Dumnezeu?
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

11: 45 O echipa a Directiei de Inspectie si Control din cadrul Primariei Sectorului 2 a inceput sambata dimineata verificarile tehnice la imobilul afectat de incendiul de vineri noaptea, administratia de sector afirmand ca autorizarea ridicarii cladirii de 19 etaje a fost perfect legala.

Imaginile din galeria foto alaturata ne-au fost trimise de utilizatorii site-ului nostru, Eugen Mandric si Mircea Ionescu, iar materialul video de Luisa Smarandoiu.

Ai filmat imagini cu incendiul de la Biserica Armeneasca? Trimite-le pe www.stirileprotv.ro!

Pompierii au protejat cladirea cu o perdea de apa. Incendiul de la blocul Millenium a strans in zona 30 de masini de interventie. 150 de oameni au luptat cu flacarile, in timp ce politistii au blocat strazile adiacente si i-au indepartat pe curiosi.

Dupa primele cercetari, cauza incendiului pare a fi un panou publicitar care s-a defectat.

Primarul Sectorului 2 banuieste ca ar fi o treaba necurata, dar nu vrea sa faca deocamdata speculatii. "Este foarte curios si in acelasi timp suspect cum de focul apare si a izbucnit la diverse etaje ale cladirii. Nu cred ca un scurtcircuit, pur si simplu, ar putea sa produca un asemenea dezastru. Poate sa produca la un etaj, la doua, dar dupa cum vedeti intreaga cladire este practic incendiata", a spus Neculai Ontanu.

Dupa cinci ore de la izbucnirea incendiului, traficul rutier a revenit la normal.

01:45 Emil Boc: Fiarele sunt mai putin importante, este bine ca nu se afla nimeni in cladire.

01:37 La fata locului a sosit premierul Emil Boc, ca sa se "asigure ca nu sunt victime".

01:31 Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan: In acest moment incendiul este localizat, nu exista victime, in zilele urmatoare vom demara o ancheta.

01:21 Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns la locul incendiului.

01:19 Un angajat al ISU a fost ranit usor.

01:18 Pompierii declara ca in acest moment Biserica Armeneasca nu mai este in pericol.

01:10 Directorul bancii de la parterul cladirii cuprinse de incendiu, citat de Mediafax: "Clientii nu vor fi afectati".

Blocul Millenium este unul controversat. Ridicarea lui la cativa metri de Biserica Armeneasca a fost insotita de un val de proteste si procese, iar constructorii au fost obligati sa remedieze stricaciunile aparute in cladirea lacasului de cult.

In cladirea de 72 de metri inaltime, cu 19 etaje, se afla biroul de la Bucuresti al Bancii Mondiale, sediul Transelectrica si al altor firme de renume, iar parterul era ocupat de o banca. Ca inaltime, este a saptea cladire din Bucuresti si cea mai inalta din Romania cu structura integrala din otel.

Terminat in 2006, blocul Millenium a fost cumparat in anul urmator de divizia imobiliara a companiei Allianz, la pretul de 40 de milioane de euro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Incendiul de la Millenium Center: valoarea pierderilor
Incendiul de la Millenium Center: valoarea pierderilor "zgarie norii"!

In cazul incendiului de vineri noaptea, se poate spune cu mana pe inima ca a fost una dintre cele mai grele interventii din ultimii ani pentru pompierii din Bucuresti.

Cladirea de langa Biserica Armeneasca a ars: pedeapsa de la Dumnezeu?
Cladirea de langa Biserica Armeneasca a ars: pedeapsa de la Dumnezeu?

Cladirea Millenium, care a avut o cununa de foc, si-a inceput existenta cu stangul, inca din faza de proiect. Multi au criticat ideea de a ridica un bloc inalt intr- zona veche a orasului, la doi pasi de un monument istoric, Biserica Armeneasca.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.