Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Recomandarile medicilor

×
Codul embed a fost copiat

Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Si nu ratati preparatele de gasca, rata, porumbel sau de prepelita. Multe dintre sortimente au putin colesterol si multe vitamine si minerale.

Curcan, prepelita, gasca, rata si strut. Acestea sunt alternativele la una dintre cele mai populare surse de carne alba, puiul.

Nu trebuie sa consumati cantitati mari, ci sa tineti cont de diversitate. Astfel va asigurati aportul echilibrat de nutrienti din specialitati de carne alba.

Sunteti la dieta? Atunci inlocuiti pieptul de pui cu o portie de carne de curca sau cu una de strut.

Se pastreaza continutul mai scacut in grasimi al carnii de pasare fata de alte tipuri de carne si la fel pe nivel de colesterol.

Citește și
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm produse lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Dupa o felie de carne de strut, care nu depaste 150 de grame, apare senzatia de satietate inca din timpul mesei. Aceasta deoarece carnea de strut are o concentratie record de vitamine si minerale. Si mai mai are o proprietate demna de luat in seama. Este o carne dietetica, fibra este de buna de calitate, tesutul elastic este bine reprezentat in aceasta fibra.

Prepelita nu se fezandeaza. Aceasta se poate consuma fiarta cateva minute si apoi preparata la cuptor cu multe condimente.

Rata, gasca, porumbelul, chiar domestice, necesita marinare in prealabil. Aceasta se face in apa, legume, otet, vin alb si condimente. Otetul se foloseste in concentratie mica - o parte otet la 10 parti de apa.

Toate acestea se fierb intr-un vas acoperit timp de 5-6 minute, dupa care se lasa la racit. Carnea se portioneaza si se introduce in marinata, apoi se pastreaza la frigider 2-3 zile. Atentie insa! Respectati portia de 150 de grame la o masa.

Dupa ce a fost marinata, carnea se prajeste in grasimea proprie sau se prepara la cuptor. Si carnea provenita la animale mai batrane, care este tare si atoasa poate fi fezandata 2-3 zile. Marinarea face fibra musculara mai usor de digerat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii

Spalati cutitul dupa ce ati manevrat carne cruda. Si nu puneti folie de plastic deasupra alimentelor pe care le pastrati la frigider. De multe ori nu igiena precara este cauza toxiinfectiilor alimentare.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.