Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Recomandarile medicilor

×
Codul embed a fost copiat

Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Si nu ratati preparatele de gasca, rata, porumbel sau de prepelita. Multe dintre sortimente au putin colesterol si multe vitamine si minerale.

Curcan, prepelita, gasca, rata si strut. Acestea sunt alternativele la una dintre cele mai populare surse de carne alba, puiul.

Nu trebuie sa consumati cantitati mari, ci sa tineti cont de diversitate. Astfel va asigurati aportul echilibrat de nutrienti din specialitati de carne alba.

Sunteti la dieta? Atunci inlocuiti pieptul de pui cu o portie de carne de curca sau cu una de strut.

Se pastreaza continutul mai scacut in grasimi al carnii de pasare fata de alte tipuri de carne si la fel pe nivel de colesterol.

Citește și
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm produse lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Dupa o felie de carne de strut, care nu depaste 150 de grame, apare senzatia de satietate inca din timpul mesei. Aceasta deoarece carnea de strut are o concentratie record de vitamine si minerale. Si mai mai are o proprietate demna de luat in seama. Este o carne dietetica, fibra este de buna de calitate, tesutul elastic este bine reprezentat in aceasta fibra.

Prepelita nu se fezandeaza. Aceasta se poate consuma fiarta cateva minute si apoi preparata la cuptor cu multe condimente.

Rata, gasca, porumbelul, chiar domestice, necesita marinare in prealabil. Aceasta se face in apa, legume, otet, vin alb si condimente. Otetul se foloseste in concentratie mica - o parte otet la 10 parti de apa.

Toate acestea se fierb intr-un vas acoperit timp de 5-6 minute, dupa care se lasa la racit. Carnea se portioneaza si se introduce in marinata, apoi se pastreaza la frigider 2-3 zile. Atentie insa! Respectati portia de 150 de grame la o masa.

Dupa ce a fost marinata, carnea se prajeste in grasimea proprie sau se prepara la cuptor. Si carnea provenita la animale mai batrane, care este tare si atoasa poate fi fezandata 2-3 zile. Marinarea face fibra musculara mai usor de digerat.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Florin Tănase, cu conturile pline! Preferatul lui Gigi Becali de la FCSB a dat lovitura
GALERIE FOTO Florin Tănase, cu conturile pline! Preferatul lui Gigi Becali de la FCSB a dat lovitura
Citește și...
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii

Spalati cutitul dupa ce ati manevrat carne cruda. Si nu puneti folie de plastic deasupra alimentelor pe care le pastrati la frigider. De multe ori nu igiena precara este cauza toxiinfectiilor alimentare.

Recomandări
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Bolojan a fost respinsă în Parlament. Premierul și-a apărat mandatul
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Bolojan a fost respinsă în Parlament. Premierul și-a apărat mandatul

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie şi intitulată ”România nu este de vânzare - fără progresişti la guvernare” a fost dezbătută şi votată, luni, în plenul celor două camere ale Parlamentului.

Negociatorii americani s-au lovit de refuzul lui Zelenski în noile negocieri. Cu ce tot insistă SUA asupra Ucrainei
Negociatorii americani s-au lovit de refuzul lui Zelenski în noile negocieri. Cu ce tot insistă SUA asupra Ucrainei

Volodimir Zelenski şi trimişii americani negociază luni la Berlin, pentru a doua zi consecutiv, Kievul sperând să convingă Washingtonul că trebuie să intervină un armistiţiu în Ucraina fără concesii teritoriale prealabile faţă de Rusia.

Vremea se strică înainte de Crăciun. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute de sărbatori
Vremea se strică înainte de Crăciun. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute de sărbatori

Regimul termic va avea un trend ascendent în cursul acestei săptămâni, în aproape toată ţara, cu valori termice maxime ce se vor oscila în jurul a 13-14 grade.