Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Recomandarile medicilor


Ultimul update: Joi 17 Octombrie 2013 06:50
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 10:10
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Si nu ratati preparatele de gasca, rata, porumbel sau de prepelita. Multe dintre sortimente au putin colesterol si multe vitamine si minerale.

Curcan, prepelita, gasca, rata si strut. Acestea sunt alternativele la una dintre cele mai populare surse de carne alba, puiul.

Nu trebuie sa consumati cantitati mari, ci sa tineti cont de diversitate. Astfel va asigurati aportul echilibrat de nutrienti din specialitati de carne alba.

Sunteti la dieta? Atunci inlocuiti pieptul de pui cu o portie de carne de curca sau cu una de strut.

Se pastreaza continutul mai scacut in grasimi al carnii de pasare fata de alte tipuri de carne si la fel pe nivel de colesterol.

Dupa o felie de carne de strut, care nu depaste 150 de grame, apare senzatia de satietate inca din timpul mesei. Aceasta deoarece carnea de strut are o concentratie record de vitamine si minerale. Si mai mai are o proprietate demna de luat in seama. Este o carne dietetica, fibra este de buna de calitate, tesutul elastic este bine reprezentat in aceasta fibra.

Prepelita nu se fezandeaza. Aceasta se poate consuma fiarta cateva minute si apoi preparata la cuptor cu multe condimente.

Rata, gasca, porumbelul, chiar domestice, necesita marinare in prealabil. Aceasta se face in apa, legume, otet, vin alb si condimente. Otetul se foloseste in concentratie mica - o parte otet la 10 parti de apa.

Toate acestea se fierb intr-un vas acoperit timp de 5-6 minute, dupa care se lasa la racit. Carnea se portioneaza si se introduce in marinata, apoi se pastreaza la frigider 2-3 zile. Atentie insa! Respectati portia de 150 de grame la o masa.

Dupa ce a fost marinata, carnea se prajeste in grasimea proprie sau se prepara la cuptor. Si carnea provenita la animale mai batrane, care este tare si atoasa poate fi fezandata 2-3 zile. Marinarea face fibra musculara mai usor de digerat.

Tags: sanatate,

Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii