Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Recomandarile medicilor

×
Codul embed a fost copiat

Consumati carne de curca sau de strut in locul puiului. Si nu ratati preparatele de gasca, rata, porumbel sau de prepelita. Multe dintre sortimente au putin colesterol si multe vitamine si minerale.

Curcan, prepelita, gasca, rata si strut. Acestea sunt alternativele la una dintre cele mai populare surse de carne alba, puiul.

Nu trebuie sa consumati cantitati mari, ci sa tineti cont de diversitate. Astfel va asigurati aportul echilibrat de nutrienti din specialitati de carne alba.

Sunteti la dieta? Atunci inlocuiti pieptul de pui cu o portie de carne de curca sau cu una de strut.

Se pastreaza continutul mai scacut in grasimi al carnii de pasare fata de alte tipuri de carne si la fel pe nivel de colesterol.

Citește și
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm produse lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Dupa o felie de carne de strut, care nu depaste 150 de grame, apare senzatia de satietate inca din timpul mesei. Aceasta deoarece carnea de strut are o concentratie record de vitamine si minerale. Si mai mai are o proprietate demna de luat in seama. Este o carne dietetica, fibra este de buna de calitate, tesutul elastic este bine reprezentat in aceasta fibra.

Prepelita nu se fezandeaza. Aceasta se poate consuma fiarta cateva minute si apoi preparata la cuptor cu multe condimente.

Rata, gasca, porumbelul, chiar domestice, necesita marinare in prealabil. Aceasta se face in apa, legume, otet, vin alb si condimente. Otetul se foloseste in concentratie mica - o parte otet la 10 parti de apa.

Toate acestea se fierb intr-un vas acoperit timp de 5-6 minute, dupa care se lasa la racit. Carnea se portioneaza si se introduce in marinata, apoi se pastreaza la frigider 2-3 zile. Atentie insa! Respectati portia de 150 de grame la o masa.

Dupa ce a fost marinata, carnea se prajeste in grasimea proprie sau se prepara la cuptor. Si carnea provenita la animale mai batrane, care este tare si atoasa poate fi fezandata 2-3 zile. Marinarea face fibra musculara mai usor de digerat.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii

Spalati cutitul dupa ce ati manevrat carne cruda. Si nu puneti folie de plastic deasupra alimentelor pe care le pastrati la frigider. De multe ori nu igiena precara este cauza toxiinfectiilor alimentare.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.