Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii
Spalati cutitul dupa ce ati manevrat carne cruda. Si nu puneti folie de plastic deasupra alimentelor pe care le pastrati la frigider. De multe ori nu igiena precara este cauza toxiinfectiilor alimentare.
Circa 80% dintre oameni fac o toxiinfectie alimentara o data pe an.
Alimentele pastrate in conditii improprii si igiena precara provoaca toxiinfectii. Insa acestea nu sunt singurele cauze. La fel de nociv este consumul unui aliment deja contaminat cu virusuri.
Nu luati antivomitive si nici antidiareice pentru ca reduceti capacitatea de aparare a organismului. Hidratati-va insa corect. Si gesturile banale pot determina o infectie virala.
Salatele de cartofi cu maioneza si prajiturile cu crema pot duce la o infectie stafilococica daca sunt depozitate in conditii improprii.
Scoicile nepreparate termic corect pot determina de asemenea intoxicatii. Iar impachetarea alimentelor in folie de plastic este si ea propice multiplicarii microorganismelor.
Nu puneti carne cruda deasupra altor alimente in frigider pentru ca astfel poate aparea contaminarea incrucisata. Mai mult, dupa ce manevrati carne cruda, spalati cutitul si celelalte obiecte care au ajuns in contact cu alimentul nepreparat.
Si daca va spalati pe dinti cu o apa provenita dintr-o sursa nesigura pot apare toxiinfectii.
De asemenea, daca aveti apa menajera din puturi, in timpul dusului poate aparea contaminarea. Se intampla in special dupa ploi indelungate sau daca nu sterilizati corect apa.
Medicul este cel care determina daca infectarea s-a produs cu bacterii, toxine ale acestora ori cu virusuri.
Tratamentul se face in functie de starea pacientului. O infectie existenta nu se trateaza cu antibiotice. Asadar, nu luati medicamente la intamplare pentru ca pot sa va faca mai mult rau decit bine.