Proprietatile laptelui consumat regulat. Ce trebuie sa stiti inainte de-a lua micul dejun
Lapte cu cereale- iata un mic dejun recomandat de cei mai multi pediatri. Dar laptele consumat regulat nu are doar proprietati nutritive. Este un aliat al danturii impotriva cariilor.
Studiile spun ca lactatele pot scadea riscul de carie. Problemele dentare apar frecvent dupa consumul alimentelor care contin carbohidrati, fara o igiena corespunzatoare.
Cu 15 minute inainte sa le consumati, puneti cerealele integrale pentru micul dejun in apa ca s-o absoarba. In caz contrar, iata ce se intampla dupa ingerare: "Intr-o prima etapa aceste cereale tind sa se imbibe cu sucuri, se vor mari ca si cantitate si ne vor mari capacitatea stomacului, se absorb intr-un timp destul de scurt si, dupa 2, cel mult 3 ore, apare senzatia de foame”.
Abia dupa ce au absorbit apa, turnati peste ele un pahar cu lapte. Combinatia dintre lactate si cereale este neutra, deci buna pentru organism. Laptele ofera glucide de calitate necesare dimineata in special creierului.
Paharul cu lapte din fiecare dimineata are un si efect benefic asupra dintilor.
Cele mai multe alimente cresc aciditatea bucala, ceea ce demineralizeaza smaltul. Lactelele fac ca acest PH sa devina neutru, deci ideal. Atentie insa! Un PH prea basic favorizeaza depunerea in exces a tartrului. Dupa ce ati luat masa de dimineata, iata regula de aur a sanatatii orale: "Ca sa avem un beneficiu real, dupa orice masa sau gustare, in maxim o jumatare de ora ar trebui sa se realizeze si o igiena a caviatii bucale”.
Pe langa periuta, folositi ata dentara, dar si apa de gura. Si consumati cu masura dulciuri si bauturi acidulate.
Dulciurile concentrate reprezinta combustibilul ideal pentru bacteriile din cavitate bucala.