Legisti: "Moartea lui Condrea a fost violenta. A fost recunoscut de concubina lui". Ce s-a gasit la locul accidentului

×
Codul embed a fost copiat

Patronul Hexi Pharma, compania acuzata ca a vandut dezinfectanti diluati spitalelor, a murit din cauza leziunilor grave, pe care le-a suferit, atunci cand a intrat cu masina in copac.

Cititi in articol:
Anchetatorii vor preleva probe ADN de la copiii lui Condrea
Legistii au stabilit cauza mortii
Astazi va fi stabilit prejudiciul in dosarul Hexi Pharma
Perchezitii acasa la Dan Condrea

Rezultatele necropsiei arata ca Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit din cauza ranilor grave produse in urma accidentului in care si-a pierdut viata duminica seara.

Trupul sau a fost dus marti la capela cimitirului Sfanta Vineri din Bucuresti. Procurorii au facut perchezitii la locuinta lui Condrea si au cautat inclusiv in calculatoarele omului de afaceri dar au luat si mai multe documente. Si masina condusa de acesta va fi expertizata tehnic. Trupul lui Dan Condrea a fost ridicat marti dupa-amiaza de la Laboratorul de Medicina Legala Ilfov si depus la capela cimitirului Sfanta Vineri din Capitala. Omul de afaceri va fi inmormantat acolo de familie, care a cerut discretie.

In acest timp, procurorii Parchetului General, cei care se ocupa si de dosarul Hexi Pharma, au primit astazi rezultatul necropsiei care arata ca Dan Condrea a murit din cauza ranilor grave produse in urma accidentului in care a fost implicat duminica seara. Masina lui Condrea va fi expertizata, astfel incat sa se stabileasca daca avea vreo defectiune. Declaratiile martorilor si masuratorile facute la fata locului vor intregi si ele acest adevarat "puzzle" pentru a lamuri conditiile in care omul de afaceri si-a pierdut viata.

Citește și
schema hexi pharma
Caracatita Hexi Pharma care a inghenuncheat sistemul medical romanesc. Ce urmeaza sa se intample dupa moartea lui Condrea
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Pentru ca cercetarea la fata locului a fost facuta, initial, in graba, anchetatorii s-au intors de mai multe ori la locul accidentului. Datele stranse la fata locului arata ca Dan Condrea a mers cu viteza mare, pe un drum drept. A deviat de la traseu si s-a izbit frontal de un copac fara sa apese frana. Felul in care s-a produs accidentul a facut ca sinuciderea sa fie luata in calcul de anchetatori. Si expertii in automobilism sustin ca teoria pare plauzibila.

Sorin Ene, pilot de drift: "Omul si-a ales foarte, foarte clar tinta. Copacul vine exact pe mijlocul masinii. Distanta dintre acest copac si copacul de impact - aceasta portiune libera - ar fi fost suficienta si necesara in asa fel incat sa treaca pe langa cei doi copaci, sa redreseze masina. Sa repuna masina pe trasa."

Procurorii nu exclud si varianta unui accident rutier provocat de viteza si neatentie, dar sunt obligati sa ia in calcul si ipoteza unei crime, mai ales dupa ce mai mullti politicieni s-au declarat adepti ai teoriei conspiratiei.

Posibila implicare a SRI in urmarirea lui Dan Condrea este investigata acum de comisia parlamentara care supravegheaza serviciul secret.

Octavian Popa, vicepresedintele Comisiei parlamentare de control al SRI: "Se exclude posibilitatea ca un serviciu roman de informatii sa fie in spatele unei asemenea operatiuni. Cred, imi place sa cred si sper. Daca as ajunge la o asemenea concluzie intemeiata pe argumente, va spun spun cinstit ca imi fac bagajele si plec din Romania."

Inmormantarea va fi peste cateva zile, iar rudele au cerut discretie maxima angajatilor cimitirului care nu au lasat pe nimeni sa patrunda in interior.

Angajatii lui Dan Condrea si-au exprimat regretul pentru decesul sefului lor si au transmis ca: "Dan a fost colegul nostru, nu seful nostru. Nimeni nu stie cum veneam din placere la munca, caci eram o echipa unita, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problema. Intr-adevar, nu era cea mai deschisa persoana si nu ii placea vorba multa si fara rost, dar era un om. Suntem inca in soc si nu ne putem reveni."

Desfasurarea evenimentelor de marti:

UPDATE 19:38 Potrivit unui comunicat al Parchetului General, concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de catre Serviciul de Medicina Legala Ilfov au relevat faptul ca "moartea victimei a fost violenta, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri si planuri dure, cat si prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) si sunt in legatura de cauzalitate directa neconditionata cu decesul".

"Totodata, concluziile provizorii au stabilit ca nu s-au constatat leziuni fara caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decat cel mentionat mai sus (...). Victima a fost recunoscuta fara echivoc de catre concubina sa, inclusiv dupa semne particulare", se mai arata in comunicat.

Parchetul General anunta ca in cadrul anchetei urmeaza a fi efectuate analize ADN.

De asemenea, la cercetarea la fata locului au fost identificate telefoanele lui Dan Condrea, asupra carora sunt in derulare proceduri de perchezitie informatica, precum si cartea de identitate si permisul de conducere al acestuia.

UPDATE 16:00 Decesul patronului Hexi, Dan Condrea, care a avut loc duminica seara, a socat pe toata lumea. Angajatii companiei transmit familiei acestuia condoleante:

"Este incredibil cum trebuie sa moara oameni pentru ca o situatie ca cea a Hexi Pharma sa fie privita rational si sa nu se mai exagereze cu apelative crude la adresa unor oameni. Dan a fost colegul nostru, nu seful nostru. Nimeni nu stie cum veneam din placere la munca, caci eram o echipa unita, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problema. Intr-adevar, nu era cea mai deschisa persoana si nu ii placea vorba multa si fara rost, dar era un om. Suntem inca in soc si nu ne putem reveni. Tot ce putem spune e ca le transmitem membrilor familiei sincere condoleante”, au declarat reprezentantii Hexi.

Colegii il descriu ca pe un tata iubitor a 2 copii, un familist convins, cu o existenta relativ modesta, ce si-a dorit liniste si nu a cautat atentia nimanui. Isi crestea ambii copii cu drag si a facut sacrificii pentru asta, chiar si atunci cand viata l-a lovit si a trebuit sa divorteze.

Era un om dedicat muncii si dedicat celui de-al treilea copil al sau - Hexi Pharma. Lucra zilnic cate 12 ore si avea grija ca atmosfera sa fie placuta pentru toata lumea. Isi dorea ca angajatii lui sa se simta cat mai bine, iar de fiecare data cand unul dintre ei avea o problema, Dan era primul care sarea in ajutor.

Modest si timid, Dan nu relationa usor cu persoanele noi, ba mai mult, era retras si prefera sa gandeasca de 10 ori inainte sa vorbeasca. Unii cred ca asta era principalul motiv pentru care nu era favoritul multor persoane.

UPDATE 14:00 Anchetatorii vor preleva astazi de la fetita si baietelul lui Condrea probe ADN, pentru a se stabili pentru totdeauna identitatea barbatului care se afla in masina.

UPDATE 12:54 Autopsia in cazul Dan Condrea a continuat marti, medicii eliminand, in urma unei analize amanuntite la inima, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral.

Potrivit unor surse medicale, cordul era normal, iar moartea a fost cauzata de impactul violent.

"Cauza decesului sunt leziunile traumatice grave. Cordul nu are nimic, este unul normal. Nu se pune problema ca ar fi facut infarct sau accident vascular", au afirmat sursele citate.

Totodata, familia a anuntat ca va ridica trupul neinsufletit marti, acest lucru facandu-se pe baza unui proces verbal de identificare.

UPDATE 12:10 Catalin Radu Tanase prezinta de la ora 13:00, la Stirile ProTV, ultimele date din ancheta procurorilor.

UPDATE 11:45 Necropsia lui Dan Condrea va continua si astazi, cand va fi analizat cordul. Ieri, legistii au constatat ca trupul neinsufletit prezenta foarte multe leziuni si fracturi la cap, coloana vertebrala, torace, abdomen, dar si rupturi de organe.

UPDATE 10:25 O avocata de la compania Hexi Pharma s-a prezentat marti la sediul Parchetului General, pentru a i se comunica valoarea prejudiciului stabilit de procurori in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale.

La iesirea din sediul Parchetului, avocata nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

UPDATE 9:30 In aceste momente, procurorii Parchetului General efectueaza perchezitii acasa la Dan Condrea. Anchetatorii cauta indicii care ar putea avea legatura cu cele doua dosare ale patronului Hexi Pharma: cel in care se incearca lamurirea conditiilor in care s-a petrecut accidentul rutier in care Condrea si a pierdut viata, dar si dosarul de inselaciune cu consecinte grave.

Este pentru prima data cand anchetatorii descind si la locuinta lui Dan Condrea. In ceea ce priveste accidentul, anchetatorii vor sa verifice daca exista in laptopul personal sau in vreun alt telefon al omului de afaceri vreun mesaj de adio, ori alte elemente care ar putea contura si mai mult varianta unei sinucideri.

UPDATE 8:35 Procurorul general Augustin Lazar a anuntat ca procurorii vor stabili marti prejudiciul in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale, in care este implicatăafirma Hexi Pharma.

"Astazi vom avea un prejudiciu. Activitatea de ridicare de documente continua si acest prejudiciu ar putea fi updatat in zilele urmatoare. Ar putea sa se identifice noi prejudicii in zilele urmatoare", a declarat Augustin Lazar, inainte de a intra in sediul Parchetului General.

Planul procurorilor de a rezolva misterul mortii lui Dan Condrea

Nu se stie daca omul de afaceri a vrut sa se sinucida si a intrat intentionat in copac ori a fost vorba de o crima sau de un accident, dar toate ipotezele sunt luate in calcul. De aceea, pe langa audierile de martori, procurorii au cerut si efectuarea unor perchezitii informatice. Totodata si masina condusa de Dan Condrea duminica seara va fi expertizata tehnic.

La o zi de la producerea accidentului violent, anchetatorii au trasat principalul plan pe care se bazeaza ancheta. In primul rand, cazul complicat a fost preluat de procurorii Parchetului General, cei care se ocupa si de dosarul Hexi Pharma. O prima parte a necropsiei cadavrului a fost realizata luni. Iar marti urmeaza si o a doua etapa. In urma accidentului, Dan Condrea era desfigurat, asa ca procurorii au dispus si efectuarea unui test ADN. Asta, desi sotia lui l-a identificat la Medicina Legala Ilfov.

Masina implicata in accident va fi expertizata, astfel incat sa se stabileasca daca avea vreo defectiune. Declaratiile martorilor si masuratorile facute la fata locului vor intregi si acestea tabloul pentru a lamuri conditiile in care Dan Condrea a murit. Multe dintre piesele care alcatuiesc un puzzle sinistru le lipsesc procurorilor inca. De aceea, in cautare de indicii, anchetatorii s-au intors ieri la locul accidentului.

Criminalistii au periat din nou zona in care s-a produs accidentul. Au fost recuperate toate bucatile din masina care s-a izbit in acel copac. Fiecare bucata, dar si epava masinii, urmeaza sa fie supusa unei expertize tehnice.

Ceea ce s-a putut stabili este momentul in care Dan Condrea a plecat de acasa si faptul ca o ora mai tarziu a vorbit cu iubita lui la telefon.

Si imaginile de pe camerele de supraveghere dintre Corbeanca si Tamasi reprezinta o proba importanta. O masina ce seamana cu a omului de afaceri a fost suprinsa pe sosea, dar modelul autovehiculului pare, totusi, a fi mai vechi.

Dupa acest moment, la intrarea in satul Tamasi a avut loc accidentul, pe o portiune dreapta de drum. Faptul ca la fata locului nu au fost gasite urme de franare, iar unii martori au declarat ca l-au vazut pe sofer conducand cu mare viteza, a facut ca sinuciderea sa fie luata in calcul. Si expertii in automobilism sustin ca teoria pare plauzibila.

Sorin Ene, pilot de drift: "Daca aici a fost roata din partea, omul si-a ales foarte, foarte clar tinta. Coapcul vine exact pe mijlocul masinii. Distanta dintre acest copac si copacul de impact, aceasta portiune libera, ar fi fost suficienta si necesara in asa fel incat sa treaca pe langa cei doi copaci, sa redreseze masina. Sa repuna masina pe trasa."

In timp ce politistii inca faceau masuratori, cateva femei de la salubritate, trimise probabil sa curete drumul de cioburi, pornisera deja la treaba strangand probele intr-un singur loc. De altfel, tot ele au adunat si bucati din autoturism fara ca cineva sa noteze la ce distanta se aflau. Inclusiv acest aspect ingreuneaza ancheta.

Pe de alta parte, angajatii de la Hexi Pharma sustin ca patronul avea un caracter puternic si uneori era dur. De aceea, nu cred in varianta unei sinucideri.

Angajata Hexi Pharma: "El stie, dar nu mai are ce sa spuna."

Inclusiv procurorii iau in calcul si ipoteza unei crime.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Filmul accidentului lui Dan Condrea. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu cateva minute inainte de impact
Filmul accidentului lui Dan Condrea. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu cateva minute inainte de impact

Cu o jumatate de ora inainte de impactul fatal, Dan Condrea a vorbit cu partenera sa de viata si i-a spus acesteia ca o sa ajunga acasa.

Caracatita Hexi Pharma care a inghenuncheat sistemul medical romanesc. Ce urmeaza sa se intample dupa moartea lui Condrea
Caracatita Hexi Pharma care a inghenuncheat sistemul medical romanesc. Ce urmeaza sa se intample dupa moartea lui Condrea

Scandalul Hexi Pharma a inghenuncheat intr-o luna de zile sistemul medical romanesc asa cum nu au facut-o sutele de cazuri de coruptie din Sanatate.

Teoriile conspiratiei in cazul mortii lui Dan Condrea: s-a sinucis sau a fost
Teoriile conspiratiei in cazul mortii lui Dan Condrea: s-a sinucis sau a fost "ajutat" sa moara? Scenariile vehiculate

S-a sinucis Dan Condrea, a fost victima unui accident stupid ori cineva l-a "ajutat" sa moara pentru ca stia prea multe?

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.