"Gala Bute:" Elena Udrea si publicitatea de 2 milioane EUR. Cum ar fi ajuns statul sa sponsorizeze firme private

×
Codul embed a fost copiat

DNA cere avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a deputatei Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii si turismului, si a senatorului Ion Ariton, care a condus ministerul Economiei.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

UPDATE ORA 22:00 Primarul orasului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita (PSD), a fost retinut luni seara de procurorii anticoruptie, in dosarul "Gala Bute". Resmerita urmeaza sa fie prezentat marti la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Cornel Resmerita a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 17.30, fiind insotit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinta sa din Lupeni, judetul Hunedoara.

UPDATE ORA 21:00 Rudel Obreja a declarat la iesirea din sediul DNA ca dosarul este unul fabricat si o inscenare si ca anchetatorii ar fi pus "un moldovean" sa spuna ca i-ar fi dat bani.

Citește și
Leonard Doroftei
Doroftei a depus marturie impotriva lui Obreja despre ringul de la gala Bute. Replica lui Rudel: "Doroftei e un bufon"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Este o inscenare. Acesta este un dosar fabricat. Au gasit si ei un moldovean pe care l-au pus sa zica ca mi-a dat bani", a strigat Rudel Obreja, in timp ce era dus cu catuse la maini din sediul DNA in masina cu care urma sa fie transportat la arest.

Intrebat de jurnalisti ce suma se presupune ca ar fi primit, Obreja a spus doar "Stiu ei" si a urcat in masina.

UPDATE ORA 20:00: Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost retinut, luni, de procurorii DNA, in dosarul "Gala Bute", pentru spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Avocatul lui Rudel Obreja, Catalin Dancu, a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca clientul sau a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat marti la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva.

Dancu a precizat ca Obreja a dat o declaratie ampla in fata anchetatorilor in care a respins acuzatiile ce i-au fost aduse, si anume cele de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Avocatul a mai spus ca, din punctul sau de vedere, faptele lui Obreja nu au nicio legatura cu Elena Udrea sau senatorul Ion Ariton si ca este posibil ca si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, sa fie chemat la audieri.

UPDATE ORA 19:00 Elena Udrea este acuzata in dosarul Gala Bute ca a mintit in documente, a abuzat de functia pe care o avea, de ministrul turismului si dezvoltarii regionale ca sa plateasca realizarea galei de box si sa castige capital politic. Procurorii cer ridicarea imunitatii pentru ea ca sa o puna sub acuzare.

"Daca e o vina ca am vrut ca ministerul pe care l-am condus sa-si faca promovare cu cel mai mare campion pe care Romania il avea la acea vreme, atunci mi-o asum”, a spus Udrea.

Anchetatorii privesc diferit actiunile fostului ministru. Ei acuza ca Elena Udrea a fortat sustinerea financiara a Galei Bute, cu toate ca ceea ce facea era ilegal. Ministerul turismului nu putea sa semneze un contract direct, fara licitatie, cu o firma privata. Trebuia sa verifice daca Europlus Computers, firma lui Rudel Obreja, are cu ce sa promoveze imaginea Romaniei in cadrul galei Bute si nu a facut-o, dar si ca are exclusivitate.

" - Trebuia organizata licitatie de ministerul turismului?
- Nu, absolut deloc nu trebuia licitatie pentru ca era o singura societate in lumea asta care avea exclusivitate pentru tot ce insemna Gala Bute”, spune Rudel Obreja.

Insa procurorii spun ca exclusivitatea lui Rudel Obreja era la organizarea galei, nu la promovarea ei. Adica, ministerul trebuia sa faca o licitatie si sa aleaga o firma care oferea cel mai bun pret. Asa, ministerul a primit o nota de plata de 3 milioane de euro. Pana la urma, spun procurorii, s-au platit 2 milioane.

"MTRT nu a facut decat sa cumpere publicitate in cadrul galei", spune Udrea.

Publicitatea in valoare de 2 milioane de euro, este considerata de procurori o incalcare a legii.

"Tot ce am facut in gala Bute a fost legal.
- Au ajuns banii ministerului la dvs?
- Banii cui?
- Din minister. Evident, au ajuns la societate, sigur ca da”

Nu au fost singurele sume de bani incasate de Rudel Obreja. El a mai primit aproape doua milioane de lei, adica 500 de mii de euro, de la 10 companii de stat, printre care Nuclear-electrica, Hidroelectrica, IAR Ghimbav sau Complexul Energetic Turceni. Este o alta incalcare a legii, spun anchetatorii, pentru ca firmele de stat nu au voie sa sponsorizeze firme private.

Toate cele 10 companii au actionat la ordinul ministrului economiei la acea vreme, Ion Ariton. Si pentru el procurorii cer ridicarea imunitatii pentru a-l pune sub acuzare.

Anchetatorii spun ca Ion Ariton ca s-a folosit de influenta pe care o avea, si anume de faptul ca era cel care numea sefii companiilor, ca sa-i determine pe acestia sa faca sponsorizarea.

Procurorii mai spun ca si un alt om de afaceri, Adrian Gardean este implicat in sponsorizarea galei Bute. Acesta ar fi platit 6 milioane de lei firmei Europlus Computers.

In schimb, sustin anchetatorii, firma lui a primit abuziv un contract de 12 milioane de lei pentru electrificarea statiunii Straja, un contract care ar fi fost supraevaluat. Cel care i-a dat contractul ar fi primaria Lupeni.

Banii incasati de la firma lui Gardean de catre Europlus Computers au ajuns la firme fantoma.

Din acest punct, procurorii nu au stabilit unde au ajuns banii scosi prin firma fantoma adica peste 2 milioane de lei.

Anchetatorii au banuiala si ca un consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, ar fi avut de castigat de pe urma contractelor pe care ministerul turismului le acorda unor societati comerciale. Stefan Lungu a fost adus astazi la audieri.

Consilierul ar fi controlat o firma, inscrisa pe numele mamei sale la registrul comertului. Societatea a cumparat doua posturi de transformare si le-a revandut catre firma lui Gardean cu preturi de 6 ori mai mari.

Procurorii cer urmarirea penala a celor doi fosti ministri dar si a oamenilor de afaceri care ar fi participat la aceasta presupusa frauda ce a dus la prejudicierea statului cu 8 milioane de lei, adica 2 milioane de euro.

Cititi in acest articol:

-► CSM sesizeaza Inspectia Judiciara
-► DNA cere aviz de la Parlament pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea
-► DNA il acuza pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton de abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute"
-► Comisia Juridica va elabora in trei zile raportul in cazul Elena Udrea
-► Procurorii DNA au facut 18 perchezitii in Bucuresti si 4 judete, la sediile mai multor firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie, in dosarul "Gala Bute". Printre locuintele perchezitionate se afla si cea a lui Rudel Obreja
-► Fostul presedinte al Federatiei de Box, Rudel Obreja, a fost trimis in judecata in 2013, pentru coruptie, in dosasrul "Gala Bute"
-► Fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, a fost adus la DNA

Primarul din Lupeni, adus la DNA

Primarul orasului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita (PSD), a fost adus luni dupa-amiaza la DNA, de catre anchetatori, dupa ce la locuinta sa au avut loc perchezitii, in dosarul "Gala Bute". Cornel Resmerita a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 17.30, fiind insotit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinta sa din Lupeni, judetul Hunedoara.

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul afirmatiilor facute de deputatul Elena Udrea, in urma inceperii urmaririi penale pe numele ei, de catre procurorii anticoruptie, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse din CSM.

Potrivit surselor citate, in urma afirmatiilor lansate in ultima perioada, in spatiul public, de catre deputatul Elena Udrea, in cadrul carora a facut mai multe referiri la activitati desfasurate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara.

CSM arata, intr-un comunicat de presa transmis MEDIAFAX, ca in acest caz inspectorii judiciari vor face verificarile necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau.

"Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept", potrivit sursei citate.

Dupa ce Directia Nationala Anticuroptie (DNA) a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, deputatul PMP a declarat ca implicarea sa in dosarul "Gala Bute" este legata de declaratiile pe care le-a facut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, aratand ca este o incercare de "intimidare" si de "decredibilizare" a sa.

"Mi se pare evident in acest dosar ("Gala Bute", n.r.) ca aparitia lui este legata de declaratiile pe care le-am facut la adresa generalului Coldea. Nu se poate sa faci perchezitii la patru ani si ceva de la eveniment, ce mai poti sa gasesti dupa patru ani si ceva? Consider ca este o incercare de intimidare si de decredibilizare a mea, intr-un dosar de acum patru ani", a afirmat Udrea, la o conferinta de presa.
 

Ce scria DNA in cererea de avizare

Directia Nationala Anticoruptie arata, in cererea de avizare a urmaririi penale a deputatului Elenei Udrea, ca aceasta este suspectata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru al Turismului a organizat o conferinta de presa la Palatul Parlamentului. Ea a declarat ca implicarea sa in dosarul ”Gala Bute” este legata de afirmatiile pe care le-a facut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, aratand ca este o incercare de ”intimidare” si de ”decredibilizare” a sa. Vedeti declaratiile aici.

Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in perioada in care era ministru al Dezvoltarii si Turismului, in urma incheierii de catre MDRT a unui contract de prestari servicii de promovare a evenimentului sportiv.

"La data de 24.06.2011 Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a atribuit un contract in valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia sa presteze servicii de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fara publicarea unui anunt de participare, iar suma urma sa fie rambursata din fonduri europene. In baza acestui contract, la data de 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

Fondurile publice ar fi fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului ar constitui in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-ar fi urmarit, in realitate, asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului.

Mai mult, contractul ar fi fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si ar fi fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana. Aceste imprejurari atrag refuzul de decontare a sumelor de catre autoritatea de management a fondurilor europene, astfel incat, din cauza modului defectuos in care functionarii si-au indeplinit atributiile de serviciu, sumele care ar fi trebuit rambursate din fonduri europene au fost suportate integral de catre bugetul de stat." - se arata in comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie mai sustin ca Elena Udrea a avut un interes direct in organizarea galei, avand in vedere ca Lucian Bute era la acel moment una dintre personalitatile romane cu cea mai mare cota de popularitate, iar Udrea urmarea obtinerea unor beneficii electorale prin asocierea imaginii cu cea a sportivului. Totodata - mai sustine DNA - faptele au produs un folos necuvenit lui Obreja Rudel, care a beneficiat de fonduri publice pentru organizarea unui eveniment ale carui venituri i-au revenit in mod exclusiv.

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, este acuzat de abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute"

De asemenea, DNA a transmis procurorului general al P.i.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Ion Ariton, membru al Senatului care, in perioada in care se presupune ca a savarsit faptele, a indeplinit functia de ministru al Economiei. El este acuzat de "participatie improprie la abuz in serviciu" si "folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite".

Care sunt faptele de care este acuzat fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, conform DNA:

"Infractiunea de participatie improprie la abuz in serviciu. In calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentantii a 10 companii de stat aflate in subordinea sa (Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR Ghimbav S.A. si Societatea Nationala a Apelor Minerale S.A.) sa sponsorizeze, cu suma totala de 1.742.830 lei, organizarea galei internationale de box profesionist organizata la Bucuresti la data de 09.07.2011, in cadrul careia a evoluat sportivul Lucian Bute.

In conditiile in care evenimentul era organizat de societatea comerciala cu capital privat S.C. EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., care a fost si beneficiarul real al sponsorizarilor, sponsorizarea galei de box era interzisa de Legea nr. 32/1994. Astfel, potrivit art. 3 alin. 2 din actul normativ mentionat, societatile comerciale cu capital majoritar de stat nu pot efectua activitati de sponsorizare avand ca beneficiari societati comerciale cu capital privat.

Desi beneficiarul real al sponsorizarilor a fost S.C. Europlus Computers S.R.L. (care detinea exclusivitatea organizarii si care a incasat toate veniturile galei), a fost folosita Federatia Romana de Box pentru a evita dispozitiile imperative ale Legii nr. 32/1994 si a crea aparenta ca este sustinuta activitatea unei persoane juridice fara scop patrimonial.

In acest context, suma totala de 1.742.830 RON care ar fi facut obiectul sponsorizarilor constituie prejudiciu pentru companiile mentionate. Din probele administrate a rezultat ca sponsorizarile nu s-ar fi incheiat in lipsa interventiei ministrului, iar sumele ar fi ramas in patrimoniul companiilor cu capital majoritar de stat.

Totodata, suma are natura unui folos nejustificat obtinut de Obreja Rudel, in conditiile in care sponsorizarea galei era interzisa de lege. Fondurile obtinute au fost folosite pentru plata cheltuielilor de organizare, in conditiile in care unicul beneficiar al veniturilor galei a fost societatea S.C. Europlus Computers S.R.L., de unde au fost transferate in patrimoniul administratorului Obreja Rudel." - se arata in comunicatul DNA.

Comisia Juridica va elabora in trei zile raportul in cazul Elena Udrea

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va elabora in trei zile raportul asupra cererii DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul Elena Udrea, a stabilit, luni, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat ca Biroul Permanent a hotarat in unanimitate sa fie inaintata catre Comisia juridica solicitarea DNA in cazul Elena Udrea, aceasta comisie avand trei zile pentru a intocmi raportul si apoi in termen de cinci zile va fi dezbatut in plen.

Scandalul "Gala Bute" se extinde

Procurorii DNA fac, luni, 18 perchezitii in Bucuresti si 4  judete, la sediile mai multor firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie, in dosarul "Gala Bute", printre locuintele perchezitionate fiind si cea a lui Rudel Obreja. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca in aceasta cauza se fac cercetari care vizeaza savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri europene. Procurorii fac 18 perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj, la sediile mai multor firme si la locuintele unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca perchezitiile sunt facute in dosarul "Gala Bute", iar printre locuintele perchezitionate este si apartamentul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii fac perchezitii si la locuinta primarului din Lupeni, judetul Hunedoara, Cornel Resmerita, precum si in Ilfov - la locuintele lui Stefan Lungu (Corbeanca) si Adrian Gardean (Snagov), Hunedoara - la Miron Lupulescu (Hateg) si Prahova - la Gheorghe Nastasia (Busteni). Tot in judetul Hunedoara sunt perchezitii la firmele Termogaz Company din Hateg, Rogard Coom Impex SRL, tot din Hateg, Consmin SA din Petrosani si Last Time Studio SRL din Campina, au precizat sursele judiciare.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Fostul presedinte al Federatiei de Box, Rudel Obreja, a fost trimis in judecata in 2013, pentru coruptie

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte de coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerand ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Astfel, seful procurorului de caz apreciaza ca "solutia de neurmarire cu privire la Ariton Ion si la reprezentantii companiilor nationale care au sponsorizat Federatia Romana de Box este gresita, fiind necesara continuarea urmaririi penale cu privire la savarsirea de catre aceste persoane a infractiunilor prev. de art. 13, indice 2, din Legea nr. 78/2000 cu modificarile si completarile ulterioare rap. la 248 C.p.", respectiv pentru abuz in serviciu.

Din actele cauzei rezulta ca Ion Ariton, folosindu-si autoritatea derivata din functia de ministru al Economiei, i-a determinat pe directorii celor 10 companii nationale sa incheie contractele de sponsorizare, imprejurare de natura sa atraga tragerea sa la raspundere penala pentru instigare la infractiunile mentionate anterior, mai sustine seful procurorului de caz.

In privinta lui Rudel Obreja, in aceeasi ordonanta se arata ca faptele retinute in sarcina acestuia au fost calificate in mod gresit, fiind necesara efectuarea urmaririi penale cu privire la savarsirea de catre acesta a infractiunilor de complicitate la infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

In acest dosar, au fost audiati de procurorii anticoruptie, printre altii, fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al FRB Rudel Obreja, fostul antrenor al lotului national de box Titi Tudor, Fanel Trandafir, antrenorul lotului national de box feminin, Adrian Lacatus, si alti oameni din lumea boxului romanesc, in legatura cu organizarea Galei de box profesionist "Campion pentru Romania" de catre firma fostului presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, in cadrul careia a avut loc si meciul dintre Lucian Bute si francezul Jean-Paul Mendy, care s-a desfasurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA, in aprilie 2012, in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja, in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania". In nota de control intocmita de inspectorii DLAF si inaintata DNA, document obtinut de MEDIAFAX, a fost descris modul in care Rudel Obreja, atunci presedinte al FRB, a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei de box "Campion pentru Romania" unei firme care ii apartinea tot lui. In baza acestui contract de exclusivitate, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avand ca obiect "Promovarea brandului turistic al Romaniei". Valoarea a fost stabilita in baza unui studiu intocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "si-a insusit-o".

DLAF a ajuns la concluzia ca MDRT a incheiat contractul cu firma lui Obreja in baza exclusivitatii pe care aceasta o primise de la Federatia de Box condusa tot de el. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului arata, in aprilie 2012, ca sesizarile DLAF catre DNA se refera strict la activitatea societatii comerciale care a organizat Gala Bute, nu la activitatea ministerului.

Fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, a fost adus la DNA

Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea in mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltarii, a fost adus luni la DNA de catre anchetatori, dupa ce la locuinta sa din localitatea ilfoveana Corbeanca au fost facute perchezitii, in dosarul "Gala Bute".

Fostul consilier al Elenei Udrea a fost dus de anchetatori la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in baza unui mandat de aducere.

Doroftei, dupa perchezitiile la casa lui Obreja: imi doresc din tot sufletul sa fie un om liber

Presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a declarat, luni, dupa ce procurorii DNA au perchezitionat casa fostului conducator al forului de specialitate, Rudel Obreja, in cazul Galei Bute, ca isi doreste din tot sufletul ca acesta sa fie un om liber. "Sunt problemele lui. Dupa cum stiti, am fost si noi si am dat niste declaratii. Sper sa se rezolve si nu sa nu aiba probleme in continuare. Imi doresc din tot sufletul sa fie un om liber, un om sanatos si sa aiba grija de familia lui", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat ca nu crede ca pugilistul Lucian Bute va avea probleme cu legea in acest caz. "Nu stiu ce probleme poate avea Bute, pentru ca el a fost in ring. Nu cred ca a avut ceva de semnat. Nu vad de ce ar avea el probleme. Cand eu am avut gala in Romania, eu nu am semnat nimic. Toate semnaturile au fost intre Interbox si organizator. Cred ca asa a fost si la el", a completat Doroftei.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Sorin Ovidiu Vintu, dat disparut de Tribunalul Bucuresti. Omul de afaceri trebuia sa fie martor in procesul lui Rudel Obreja
Sorin Ovidiu Vintu, dat disparut de Tribunalul Bucuresti. Omul de afaceri trebuia sa fie martor in procesul lui Rudel Obreja

Judecatorii Tribunalului Bucuresti le-au dat ordin politistilor,sa il gaseasca pe Sorin Ovidiu Vintu si sa il duca la audieri, chiar si cu forta, daca este necesar.

Doroftei a depus marturie impotriva lui Obreja despre ringul de la gala Bute. Replica lui Rudel:
Doroftei a depus marturie impotriva lui Obreja despre ringul de la gala Bute. Replica lui Rudel: "Doroftei e un bufon"

Cea mai scandaloasa gala de box dintre profesionistii romani are loc la DNA. Marele campion mondial Leonard Doroftei l-a trimis luni in corzi pe predecesorul sau de la Federatie, Rudel Obreja, impotriva caruia a si depus marturie.

Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de box, in vizorul DNA. Acuzatiile care i se aduc
Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de box, in vizorul DNA. Acuzatiile care i se aduc

Institutia a sesizat procurorii anticoruptie ca Obreja ar fi comis mai multe fapte de coruptie, atunci cand a organizat gala "Campion pentru Romania", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.