SMS-ul pe care Elena Udrea il va face public. "Am vorbit despre bani". Cine l-a vizitat in arest pe Dorin Cocos

×
Codul embed a fost copiat

"Mi-a fost frica sa fac denuntul inainte" si "Ma simt in siguranta acum, stiind ca voi fi supravegheata de politie", a declarat luni Elena Udrea, dupa ce a aflat ca procurorii au facut noi perchezitii in cazul "Galei Bute".

Citeste si:
-► Sinteza declaratiilor facute de Elena Udrea la Parlament
-► Sinteza declaratiilor facute de Elena Udrea la Gandul Live

Fosta candidata la presedintie sustine ca acest dosar, in care se cere ridicarea imunitatii sale pentru a fi urmarita penal, ar fi fost inventat de actualul sef al SRI, generalul Florian Coldea, care incearca sa o compromita.

"Ma simt mai in siguranta supravegheata de politie, in acest moment. Prefer sa fiu supravegheata de politie, prefer sa stiu ca martea si vinerea trebuie sa merg la Sectia 2 din Capitala si daca intr-o marti sau intr-o vineri nu ma duc, cineva ma cauta", a spus Elena Udrea.

Elena Udrea spune ca se teme. A pornit un razboi cu seful interimar al Serviciului Roman de Informatii si crede ca raspunsul acestuia sta in acuzatiile pe care luni DNA i le-a adus public. Dosarul "Gala Bute" este, din punctul ei de vedere, o razbunare.

Citește și
Elena Udrea
Ancheta la SRI, dupa acuzele aduse de Udrea. Reactia fostei sefe a PMP: Coldea cere timp, eventual pana ma "rezolva" pe mine
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Nu poti sa faci perchezitii dupa 4 ani si ceva de la momentul actiunii. Ce speri sa mai gasesti azi, dupa 4 ani si ceva?", a spus Elena Udrea.

Udrea a dezvaluit intr-un interviu la Hotnews ca fostul sot a dus bani omului de afaceri Sebastian Ghita, la cererea generalului Coldea. Ea a vorbit despre o practica a ofiterului de rang inalt de a cere bani oamenilor de afaceri. In urma acestor acuzatii, Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca a demarat o ancheta interna. La finalul ei, generalul Florian Coldea va fi chemat in fata Comisiei Parlamentare care controleaza activitatea acestei institutii.

"Nu am incredere in comisia parlamentara in care va fi audiat dl. Coldea... De dl. Ghita, el insusi pomenit de mine in denuntul facut? De dl. Verestoi, un parlamentar cu dosare penale? De alti parlamentari cu probleme? Nu am incredere ca vor face aceasta audiere in spiritul legii si sa cerceteze ce am spus. De fapt, nu am incredere in nimeni in acest moment", a mai spus Elena Udrea.

Inainte sa-si ia ramas bun de la jurnalisti, Elena Udrea a anuntat ca va continua sa faca dezvaluiri ce va detona intreg sistemul. "Voi continua sa spun atata timp cat voi putea, pentru ca sunt convinsa ca tactica e sa nu mai pot sa spun nimic. Cat voi putea, voi continua sa spun lucrurile pe care le stiu si nu sunt doar cele pe care le-ati auzit", a mai spus deputatul PMP.

Purtatorul de cuvant al SRI a declarat pentru Mediafax ca institutia nu comenteaza declaratiile suspectilor aflati in faza de urmarire penala.

Sinteza declaratiilor facute luni, 2 februarie, de Elena Udrea:

- (Despre Gala Bute, n.red) Era o uriasa oportunitate ca acest brand turistic sa fie vazut de sute de milioane de oameni din intreaga lume. Si pentru ca nu eram noi organizatori, am cotractat publicitate in conditiile legii. Ca dovada, este faptul ca nu am achitat intreaga contravaloare, pentru ca acel contractor nu s-a achitat de intreaga obligatie, de promovare.

- Mi se pare evident in acest dosar ca este legat de declaratiile pe care le-am facut, cu actualul sef al SRI Florin Coldea. Nu se poate sa faci perchezitii la 4 ani de cand s-a intamplat. Consider ca este o incercare de intimidare, de decredibilizare a mea.

- S-au activat toti acoperitii din presa. Am vazut cum au sarit sa ma acuze pe mine si sa spele imaginea generalului Coldea. Nu am incredere in cercetarea lucrurilor pe care le-am reclamat.

- De fapt nu am incredere in aproape nimeni in acest moment.

- Intrebarea este nu daca este adevarat ce a spus Elena Udrea despre Florin Coldea, ci de ce abia acum. In primul rand ca am aflat abia in aceasta toamna. Si 2, daca acestor barbati le este frica, mie de ce nu mi-ar fi, ca femeie.

- Ma intreb cum de societatea civila nu vrea sa verifice cum o putere oculta, un om detine aceasta putere. Cum este posibil ca o putere oculta sa influenteze institutiile statului roman. Cum este posibil sa influenteze activitatea Parlamentului, a justitiei.

- Voi continua sa spun atata timp cat voi putea, pentru ca sunt convinsa ca tactica este sa nu mai spun, sa zic tot.

Cred ca doamna procuror Moraru este de buna credinta si lucreaza sub presiunea presei si nu voi contesta masura luata impotriva mea. Al doilea lucru este ca ma simt mai in siguranta sub supravegherea politiei.

- Inchei spunand clar ca ce se intampla acum este legat de felul in care functioneaza sistemul. Imi asum sa fiu eu cea care detoneaza acest sistem. Chiar daca par in acest moment singura, sunt milioane de oameni care gandesc la fel.

- Nu acuz cu nimic SRI-ul, este un serviciu pe care-l aprecize si am cuvinte de lauda. Insa un om nu este o institutie.

Sinteza declaratiilor facute de Elena Udrea la Gandul LIVE

- Am avut o discutie cu cei din DNA care mi-au spus ca era o mare asteptare sa fiu chemata la DNA in spatiul public. Inteleg demersul procurorilor de a ma intreba. Toate lucrurile vin pe fondul unei agitatii extraordinare din presa si care are ca motiv pe care s-a construit - sunt parte a unei strategii care inseamna decredibilizarea mea si reducerea mea la tacere.

- Am dat o explicatie pe care am aflat-o de la un apropiat al lui Coldea, Sebastian Ghita care mi-a povestit ca dl. Coldea ma uraste, pentru ca in foarte mult timp eu am fost o sursa alternativa la informatii a presedintelui Basescu.

- Am avut un schimb de sms-uri cu dl Ghita, in care vorbeam despre banii pe care i-ar fi dat sotul meu. Acum acest sms si il voi face public.

- As vrea sa-l intrebati pe dl. Ghita daca a fost sau nu in arest, sa-l viziteze pe fostul sot. E o intrebare retorica, bineinteles. Stiu de la fostul sot si stiu si ce au vorbit acum.

- Am spus explicit ce anume s-a intamplat. A fost Sebastian Ghita la fostul sot, in arest. Nu stiu daca l-a amenintat.... Intrebati...

- Presiunea este uriasa in acest moment.... Nu inteleg de ce putem sa acuzam un presedinte, un prim ministru si nu putem sa acuzam un sef de serviciu.

- Eu spuneam si eu ce aflam, avand avantajul de a nu sta intr-un birou de presedinte ci de a merge in parlament, oameni de afaceri, ce mi se parea de interes ii spuneam. Ii spuneam lucruri pe care le aflam din zona civila si mi se pareau importante. Faptul ca la ANRP, conducerea ANRP, cum ca d-na Dumitrean nu si-ar exercita atributiile conform legii. I-am spus presedintelui si SRI.

- Am cu dl. Ghita o relatie oscilanta. Cateodata comunicam mai mult, in functie de interesul d-lui Ghita. Dupa ce PSD a venit la guvernare, relatia s-a schimbat, pentru ca dl. Ghita era la putere.

- Dl. Ghita imi povestea lucruri despre relatia cu SRI... Mi-a spus ca avea 40 de dosare si ca fost la SRI si a vorbit ci dl. Maior si dl. Colda. Mi-a spus ca daca ii face si lui cu fratele lui ce i-a facut lui Traian Basescu cu fratele lui, ii impusca.

- Conducerea SRI era a d-lui Colda...

- Ponta o sa mai stea putin la guvernare si o sa plece.

- De ce Coldea l-a sustinut pe Iohannnis? Nu contest optiunea d-lui Coldea. Nu contest optiunea d-lui Maior pentru Victor Ponta. In mod cert, sustineau candidati diferiti. Problema este daca s-a implicat in sustinerea domnului Iohannis si parerea mea este ca s-a implicat.

- Faptul ca fostului meu sot i s-a cerut sa finanteze RTV am aflat in aceasta toamna. Am aflat de la fostul meu sot. A venit la mine inainte sa fie retinut.

- In 2007 a venit la mine Gheorghe Stelian cu un teren pe care l-a prezentat ca fiind foarte bun. M-am imprumutat la banca ca sa construiesc locuinte. Am luat 3,2 milioane de euro. Am garantat cu terenul care facea mai mult plus toate bunurile familiei. Imediat dupa ce s-a semnat contractul am aflat ca terenul nu era costruibil, nu am reusit sa scot PUZ. Dl Stelian m-a pacalit.

- I-am zis d-lui Stelu sa-si ia terenul inapoi. A preluat terenul cu tot cu credit. Nu mi-a dat inapoi banii niciodata. Un teren care nu era construibil pe care i l-am dat celui care mi l-a adus.

- Dl. Stelu era un partener de afaceri ai sotului. Nu stiam ce afaceri fac impreuna. Stiam ca face afaceri cu terenuri, inclusiv cu restituiri.

- In acest dosar ANRP nu am nicio implicare. Nu am stiut ca d-na Bica este membra in comisie.

- Orice e posibil, chiar sa fiu arestata. Nici nu ma astept ca sa vina cineva alaturi de mine.

- Nu stim daca Traian Basescu a facut sau nu nimic. Va trebui sa spuna dansul.

- Nu cred ca exista om politic care sa fi candidat, asa cum sunt eu, care sa nu stie mecanismele finantarii unei campanii... Sunt gata sa vorbesc deschis, cu onestitate despre acest lucru.

- Poate il intrebati pe dl. Ghita cine l-a trimis in arest si de ce.... Il intrebati pe el mai intai. Daca nu va raspunde, va spun eu.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
"Gala Bute:" Elena Udrea si publicitatea de 2 milioane EUR. Cum ar fi ajuns statul sa sponsorizeze firme private

DNA cere avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a deputatei Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii si turismului, si a senatorului Ion Ariton, care a condus ministerul Economiei.

Ancheta la SRI, dupa acuzele aduse de Udrea. Reactia fostei sefe a PMP: Coldea cere timp, eventual pana ma
Ancheta la SRI, dupa acuzele aduse de Udrea. Reactia fostei sefe a PMP: Coldea cere timp, eventual pana ma "rezolva" pe mine

Presedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat agentiei MEDIAFAX ca audierea conducerii interimare a SRI va fi facuta de catre comisie dupa finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse de Elena Udrea.

Elena Udrea, despre reactiile la dezvaluirile sale:
Elena Udrea, despre reactiile la dezvaluirile sale: "Arata teama pe care o genereaza SRI celor cu secrete in dulap"

Elena Udrea a declarat despre reactiile pe care le-au produs dezvaluirile sale, ea aratand ca s-a creat panica, pentru ca ”a acuzat un general de serviciu secret” si asta arata ”teama pe care o genereaza SRI-ul celor cu secrete in dulap”.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.