Cristian Cioaca, incarcerat la Penitenciarul Colibasi. In cati ani ar putea fi liber dupa condamnarea definitiva primita azi

Ultimul update: Sambata 21 Iunie 2014 06:55
Data publicarii: Miercuri 18 Iunie 2014 13:03
Categorie: Actualitate

Politistul Cristian Cioaca, fostul sot, al celebrei avocate, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitesti, la 15 ani si 8 luni de inchisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte si la plata a 380 de mii de euro daune.

UPDATE 18:50

Politistul Cristian Cioaca a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, miercuri seara.

Cristian Cioaca a fost dus de politistii de la IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi, unde a ajuns in jurul orei 18.30.
El urmeaza sa stea in carantina timp de 21 de zile, conform procedurilor, urmand sa ii fie stabilit regimul de detentie.

UPDATE 17:40

”Mi-a omorat fiica si i-a batjocorit cadavrul. Merita o pedeapsa mult mai mare. Mi-am pierdut copilul din cauza lui. A fost totul premeditat, merita o pedeapsa pe viata sau cel putin 25 de ani de inchisoare. A vrut sa o omoare cu doua-trei zile inainte, dar nu i-a reusit”, a declarat Emilia Ghinescu, dupa aflarea sentintei de condamnare a politistului la 15 ani si opt luni de inchisoare.

UPDATE 17:20

Politistul Cristian Cioaca, condamnat definitiv, miercuri, la 15 ani si opt luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, a fost ridicat de politisti de la locuinta sa din Pitesti, pentru punerea in aplicare a sentintei, el spunandu-le jurnalistilor: ”V-am pupat”.

UPDATE 17:00

"Sunt profund dezamagita de solutia magistratilor. 15 ani de inchisoare e ca si cum nu ar fi existat nicio pedeapsa. Va iesi destul de repede", a spus avocata familiei Ghinescu. 

Practic, Cioaca poate iesi din inchisoare dupa ispasirea a doua treimi din pedeapsa. Ceea ce inseamna aproximativ 10 ani. Cum a ispasit deja 1 an si 2 luni, dupa 8 ani, fostul politist e liber sa-si duca viata mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

UPDATE Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 15 ani si 8 luni inchisoare, pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Politistul Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Pitesti, la 15 ani si opt luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu sapte ani, pedeapsa fiind mai mica decat cea data de Tribunalul Arges, de 22 de ani de inchisoare

Curtea de Apel Pitesti, care miercuri dupa amiaza s-a pronuntat definitiv in acest doar, a schimbat incadrarea juridica a faptei din "omor" in "lovituri cauzatoare de moarte", transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, la ultima infatisare din acest dosar instanta de judecata a pus in discutie din oficiu schimbarea incadrarii juridice in acest sens.

In urma cu aproape o luna, a avut loc ultima infatisare in procesul in care Cristian Cioaca este acuzat de omor.

Procurorii care au instrumentat acest dosar au cerut pentru Cioaca pedeapsa maxima, de 25 de ani de detentie, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat schimbarea incadrarii juridice din "omor" in "omor calificat prin cruzimi cu premeditare si de interes material", in timp ce instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice din "omor" in "lovituri cauzatoare de moarte" in cazul lui Cristian Cioaca.

 

Decizia finala in cazul Elodia, amanata pentru 18 iunie. Vestea buna primita de Cristian Cioaca de la magistrati

Decizia finala in cazul Elodia, amanata pentru 18 iunie. Vestea buna primita de Cristian Cioaca de la magistrati

refugiati

Navă ticsită cu refugiați, descoperită în apele României. Cât au plătit migranții

Congolez acuzat de tentativă de omor, după ce a lovit o femeie, la o nuntă din Capitală

Motociclist accidentat de mașina de poliție care îl urmărea

accident

Doi soferi s-au luat la bătaie, după s-au izbit cu mașinile. Impactul, filmat

Prințul Nicolae și-a anunțat logodna pe Facebook: Alina este specială

Scandalul Tarom. Surse: Directorul general a demisionat, după ce premierul a anunțat un control