Drumul Andreei de la "Miss Podgoreanca" la o cariera de succes in Dubai. Cati bani castigi dupa ce invingi prejudecatile

×
Codul embed a fost copiat

Romancele au fost intotdeauna un etalon de frumusete, peste tot in lume. Imaginea femeii de succes, moderna si puternica, este imprumutata in Dubai de o romanca.

Este vorba despre o tanara care a infruntat prejudecatile unei alte lumi si a reusit in cariera de manechin, prezentatoare si actrita. In Emiratele Arabe Unite, Andreea Zoia are o cariera de succes pe care si-a construit-o cu munca si incredere, dar mai ales cu talent si creativitate. Evolutia Dubaiului in ultimii ani a propulsat orasul din Orient drept capitala mondiala a cumparaturilor. Oportunitatile oferite de aceasta "lume noua" a adus acolo o multime de romani si romance dornici de ascensiune profesionala si succes.

Andreea Zoia: "Mama mereu imi spune asa: Nu esti cea mai frumoasa, nu esti cea mai desteapta, dar pentru mine esti cea mai curajoasa!"

Andreea Zoia este model, imaginea unor faimoase produse arabesti, prezinta evenimente, joaca in reclame si filme. Acum 10 ani a inceput o aventura in Dubai: o cariera spectaculoasa pe care o continua in fiecare zi cu munca, ambitie si curaj. O moldoveanca focoasa, mandra de originile ei de la Cotesti, Vrancea.

Andreea:  "Eram acolo, taiam vita in fiecare primavera si ajutam oamenii si parintii sa faca vin in fiecare toamna si am venit cu spirit de munca aici in Dubai, am venit sa ma construiesc".

Citește și
Maramures
Cum se pregatesc maramuresenii pentru turisti, de 1 Decembrie: petrecere cu palinca, vin si pomana porcului
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Desi majoritatea rudelor au plecat in Italia sa lucreze, Andreea isi dorea altceva: "Cand eram inca in liceu, profesoara de geografie ne-a adus o revista si ne-a spus 'wow, este acest hotel pe apa, Burj al Arab, in Middle East, si eu am avut asa un simtamant co sa ajung acolo! Toata clasa a ras!"

 

In tara a cochetat cu modelingul, desi ani de zile a fost considerata ratusca cea urata.

Andreea: "Aveam parul scurt, aveam problem hormonale, crescusem brusc dintr-o data si aveam sanii foarte mari. Dupa aia am vazut ca sunt apreciata pentru corpul meu, pentru frumusetea mea, tot raul spre bine!"

In 2002 a fost Miss Podgoreanca, titlu de care este foarte mandra. In Dubai a venit in 2004 cu un contract de hostessa, fata care pofteste clientii in restaurant. A prezentat marci de tigari prin cluburi si a inceput sa predea si fitness si aerobic.

Fiecare zi este extrem de incarcata pentru Andreea: intalniri pentru evenimentele pe care le prezinta sau castinguri pentru diverse produse. Kal Nouilati este unul dintre cei mai mari producatori de evenimente din Dubai. Este prieten, agent, dar si asociat in proiectele pe care le are Andreea: "Cand am evenimente, ea le prezinta pentru evenimentele mele. Facem de obicei ceremonii de deschidere la evenimente sportive."

Este serioasa si asta se vede in tot ceea ce face. Nu-i e rusine de evolutia ei si recunoaste ca nu i-a fost usor de la inceput.

Andreea Zoia: "Foarte multe persoane mi-au spus: esti foarte frumoasa, ai un look arabesc, dar trebuie sa schimbi ceva, ai nasul cam mare. Si pentru ca eram ambitioasa si voiam sa dau inainte am strans vreo 3000, 4000 de dolari si cu foarte mult curaj mi-am corectat nasul. Dupa care altcineva mi-a spus: ai simetrie, ai zambet cald, dar dintii, ai dintii foarte strans. Si 2 ani de zile am purtat aparat dentar."

A facut cursuri de arta teatrala in Statele Unite si Marea Britanie si este intr-o continuua evolutie. A jucat in seriale arabesti si chiar in cateva episoade dintr-o productie Americana, "Dragoste si putere". Sistemul din Dubai nu permite alunecari si greseli. Daca esti harnic si corect, esti rasplatit, daca nu .. esti invitat sa pleci de urgenta.

Andreea Zoia: "Sigur, sigur, cu masina am terminat de platit acum 3 ani, e in jur la vreo 18.000 - 20.000 de dolari, apartamentul e, cum se zice, average, ceva ca un fel de rata, suma rotunda, in general in Dubai se plateste intre 800 si 1000 de euro pe un apartament bun intr-o zona frumoasa, curata cu gradina, modern. Iar parintilor, mamei si surorii, trimit sume de la 500-1000-1500, depinde de ce este nevoie. Si bineinteles ca economisesc, bineinteles ca am planuri de afaceri, vreau sa investesc in educatia mea, ti-am spus ca vreau sa ma fac life coach, antrenor, si tot timpul imi place sa calatoresc, sa investesc in mine si atunci…"

Reporter: "Adica ai cheltuieli de 3-4-5 mii de euro pe luna?"

Andreea: "Mai putin"

Este mandra de originile ei: "Ma simt un milion la suta romanca pentru ca toata lumea vorbeste foarte frumos de romani. Aici, toate romancele de la Emirates Airline sunt frumoase, sunt apreciate."

Atunci cand i se descarca bateriile se intoarce acasa, in Vrancea, macar pentru cateva zile.

Andreea Zoia: "Imi lipseste energia pura, frumoasa, oamenii credinciosi din Romania, imi lipseste bunatatea si caldura oamenilor. Nu-mi pot alimenta bateriile creative din mediu. Pentru ca mediul este de trading, de … Imi dai nuci, iti dau mere, imi dai o masina, iti dau o cladire-comert - este o energie de comert in jur si atunci oamenii o duc bine. Ei, imi lipseste Romania pentru ca atunci cand ma duc in parc imi lipseste natura, manastirile, mamaliga, branza aia buna, florile..".

Dar Romania este prezenta peste tot in Dubai. Mihai Dascaliuc este directorul general al unui mare lant de distributie de produse de lux in mallurile din Emiratele Arabe Unite. In Romania vindea electronice, acum a schimbat departamentul, tara, produsele si… veniturile. Andreea s-a intalnit cu Mihai pentru un nou proiect. Au mai lucrat impreuna, iar proprietarii arabi ai galeriei conduse de roman au fost foarte multumiti. Imaginea pe care o reprezinta Andreea se potriveste cu parfumul pe care vor sa-l promoveze.

Diferentele culturale nu sunt foarte mari, mai ales intr-un oras cosmopolit ca Dubaiul in care traiesc 200 de nationalitati. Andreea si-a facut un nume prin propria munca: "Nu mi se pare corect sa-mi gasesc un barbat bogat, ii fac un copil si gata, m-am aranjat…Nu, nu pot. Sunt activa, am nevoie sa-mi produc  eu materialele mele, sa am cariera mea, nu vreau sa fiu reprezentata de sotul meu."

Reporter: "Ti-ai gasit un iubit?"

Andreea: "Mai multi. Am avut. Acum sunt fericita si singura."

Reporter: "Arabi, europeni?"

Andreea: "De toate culorile. Sunt tanara, sunt independenta, am reputatie si vreau sa gust viata. Sa am prietenii, relatii si sa aleg ce-mi place. Inca n-am ales ce-mi place.."

Andreea face o gramada de lucruri. Are si propriul curs de modeling la mai multe agentii in Dubai: "Am facut multe reclame imbracata in abaya. Norocul meu a fost ca clientilor le-a placut lookul meu arabesc. Eu tot le-am spus eu sunt romanca, ba, romanca din Focsani, de la Cotesti, moldoveanca."

In tara exista prejudecati fata de viata din Emirate si de cum se descurca tinerele acolo. Andreea stie un lucru: ca nu trebuie sa-I fie rusine sa se uite in oglinda.

"Dubaiul si-a facut o reputatie de zona turistica, ei invita, excita oamenii bogati sa vina aici sa aiba de toate, stiu ca exista prostitutie si ei inchid asa ochii, ca bogatii sa vina sa aiba de ce pleca sa primeasca tot din meniu. Si acuma depinde de fiecare cum isi vede viata, ce relatie are cu Dumnezeu, ce viziune are pentru viitorul ei. Viata arunca tot timpul cu tot felul de lectii, de situatii in care trebuie sa stii ce faci, dar daca tu nu ai un cod, daca nu-ti stii valoarea foarte bine. Este experienta ta de viata, esti responsabil de ce faci cu ea si bineinteles ca cumva vei raspunde ca nu ti-ai protejat sufletul cumva."

Curajul si ambitia, dar si foarte multa munca si seriozitate au facut-o pe Andreea Zoia un model de succes in Dubai. Cu o atitudine de invingatoare, ea este cautata si apreciata: "Toata lumea aici in Dubai stie ce inseamna sa fii roman, iar eu sunt foarte mandra ca sunt romanca!"


 
Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Parada militara de Ziua Nationala la Alba Iulia. Klaus Iohannis este asteptat la evenimentul de 1 Decembrie
Parada militara de Ziua Nationala la Alba Iulia. Klaus Iohannis este asteptat la evenimentul de 1 Decembrie

Dupa multa vreme in care parada militara de Ziua Nationala a lipsit de la Alba Iulia, anul acesta va fi organizata o manifestatie si in locul in care s-a infaptuit Marea Unire.

Cum se pregatesc maramuresenii pentru turisti, de 1 Decembrie: petrecere cu palinca, vin si pomana porcului
Cum se pregatesc maramuresenii pentru turisti, de 1 Decembrie: petrecere cu palinca, vin si pomana porcului

In Maramures oamenii pregatesc de ziua nationala carnati proaspeti. Asa ca multi au taiat porcul si au inceput petrecerea. In jurul macelarilor, invitatii canta si ciocnesc pahare cu palinca si vin.

Alexandra, tanara de 17 ani care a dus steagul Romaniei pe cei mai inalti vulcani din lume.
Alexandra, tanara de 17 ani care a dus steagul Romaniei pe cei mai inalti vulcani din lume. "Si romanii pot ajunge unde vor"

Cu harta Romaniei atarnata intr-un medalion la gat si cu tricolorul in mana, Alexandra Marcu a urcat pe 5 dintre cei mai inalti 7 vulcani ai lumii. Are doar 17 ani si este deja unul dintre cei mai cunoscuti alpinisti romani.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.