Jean Constantin, condus pe ultimul drum de mii de oameni

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Ingerii rad in hohote, iar noi, muritorii, varsam cate o lacrima. A cazut cortina si pentru simpaticul Jean Constantin, iar Constanta sa draga l-a condus la spectacolul final.

Mii de oameni au urmat in tacere cortegiul funerar, intre Tetrul Fantasio si Cimitirul Central. Altii au iesit la ferestre, in semn de respect si i-au facut cu mana. Corabia este de acum in larg, cu "Toate panzele sus".

La Teatrul Fantasio s-au adunat vineri dimineata sute de admiratori. Absolut impresionant este ca intreg orasul a parut ca il conduce pe ultimul drum. De la ferestre, din fata caselor sau a institutiilor publice, localnicii l-au salutat cu dragoste si respect pe cel care, desi era doar unul, a reusit sa ii faca fericiti pe ei atat de multi.

Actorul a fost inmormantat, in jurul orei 15.00, la Cimitirul Central din municipiul Constanta, dupa ce la Catedrala "Sf. Apostoli Petru si Pavel" a avut loc o slujba de pomenire oficiata de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alaturi de un sobor format din 15 preoti si diaconi, la ceremonia religioasa luand parte si actorii Ion Dichiseanu, Romica Tociu si Cornel Palade.

La cimitir multi au plans, desi artistii au incercat sa le explice ca Jean Constantin a fost mereu vesel si optimist. Ba chiar un cantaret de la filarmonica a inceput sa cante o melodie sprintara, dintr-un spectacol al maestrului.

Citește și
Jean Constantin
Jean Constantin canta "Mama ei de viata", la Happy Hour! VEZI VIDEO!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Jean Constantin a fost un mare artist, dar a ramas mereu un om obisnuit. La groapa l-a plans o familie cu care s-a imprietenit in port, in vreme ce pescuia. Aproape 20 de ani i-a invitat in fiecare vara sa guste din saramura facuta de el si nu uita niciodata cand era ziua lor de nastere.

Chiar daca n-a putut fenta moartea, asa cum isi dorea, Jean Constantin nu va pleca niciodata dintre noi. Este doar o iluzie ca banda vesela din celebra serie "BD" s-a reunit de acum in ceruri.

Mormantul actorului se afla pe aleea principala a cimitirului, acolo unde si-au aflat odihna vesnica alte personalitati ale vietii culturale constantene, precum Oleg Danovski, sau chiar partenerul de scena a lui Jean Constantin, Gelu Manolache. Slujba de inmormantare a fost oficiata tot de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Cu doua saptamani inainte sa ne intristeze cu plecarea lui, Jean Constantin vorbea despre viata in stilul sau, intr-un spectacol in memoriam Amza Pelea:

"De-ar fi viata de vanzare
As mai sta la purtator
Trupul meu de lup de mare
Dar as pune alt motor
Cu o inima nebuna
Sa se tina de prostii
Iar atunci cand se consuma
Sa o trec pe baterii
"

Ravasita de durere, fosta sotie a actorului, a venit si ea sa-si ia bun ramas. Fostii colegi de teatru, de la actori, balerine si terminand cu plasatoare, isi amintesc cu zambetul pe buze de Jean Constantin, dar ochii li se umplu de lacrimi cand isi dau seama ca l-au pierdut.

Trupul marelui actor va fi depus la Teatrul "Fantasio" pana vineri, cand Jean Constantin va fi inmormantat.

Jean Constantin ar fi putut deveni cetatean de onoare al orasului Constanta, insa aprobarea proiectului de catre consiliul local a fost amanat pana saptamana viitoare, asa ca maestrul va primi acest titlu post mortem.

Actorul Jean Constantin avusese un spectacol in urma cu doua zile, la Adamclisi, afirma Ionut Galani, barbatul care l-a gasit mort pe artist in locuinta acestuia.

Actorul Jean Constantin locuia singur intr-un apartament de pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanta. Cantaretul Ionut Galani venise in vizita la Jean Constantin, miercuri la pranz, si pentru ca actorul nu a raspuns barbatul a apelat la un lacatus care sa descuie usa.

La locuinta actorului au ajuns, in jurul orei 17.00, medici de la Serviciul de Ambulanta Constanta, care au constatat decesul. Acestia au precizat ca o cauza probabila a decesului este infarctul, stiind ca actorul avea afectiuni cardiace.

In ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928 la Techirghiol, in judetul Constanta. A debutat pe scena la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, in 1957.

Printre cele mai importante filme ale sale se numara "Revansa", "Nea Marin Miliardar", seria "B.D", "Haiducii lui Sapte Cai", "Toate panzele sus", "A doua cadere a Constantinopolului", "Coana Chirita", "Iancu Jianu Haiducul", "Cum am petrecut sfarsitul lumii" si "Supravietuitorul".

In clipul de mai sus il puteti urmari pe Jean Constantin in filmul 'Revansa', alaturi de Gheorghe Dinica si Ioan Besoiu.

Mai jos vedeti un moment cu maestrul Jean Constantin la Happy Hour.

Vezi aici imagini cu Jean Constantin si alti actori din 'Toate panzele sus' la Happy Hour!

Colegii si prietenii lui Jean Constantin plang moartea maestrului

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Jean Constantin, povestea unui mare actor!
Jean Constantin, povestea unui mare actor!

Maestrul Jean Constantin, unul dintre cei mai mari actori ai generatiei de aur, s-a nascut la data de 21 august 1928 in Techirghiol, judetul Constanta.

Jean Constantin canta
Jean Constantin canta "Mama ei de viata", la Happy Hour! VEZI VIDEO!

De-ar fi viata de vanzare, / Eu as vinde anii mei, / As pastra in buzunare doar pe primii 23! Asa canta maestrul Jean Constantin la emisiunea Happy Hour. Si asa a trait: fiecare clipa, din plin, cu publicul mereu de partea sa.

Toate panzele sus! Ismail si Pierre Vaillant s-au regasit dupa 33 de ani
Toate panzele sus! Ismail si Pierre Vaillant s-au regasit dupa 33 de ani

Jean Constantin si Ion Dichiseanu, interpretii celebrelor personaje din filmul "Toate panzele sus!" au venit sambata, la Constanta, sa le ureze vant bun din pupa unor temerari ce vor sa refaca traseul urmat de corabia "Speranta".

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.