TOP 10 cele mai frumoase plaje din lume

Bora Bora

Oricine isi doreste sa traiasca o experienta 'once in a lifetime'. Haideti sa ii lasam putin pe prietenii nostri greci si sa vedem cum arata cele mai frumoase plaje din lume.

Cum ar fi daca am ateriza direct pe sezlong pe una dintre urmatoarele plaje?

Mergi direct la plaja:

1. Plaja Khao Lak, Thailanda
2. Plaja Poipu, Hawaii
3. Anguilla, Caraibe
4. Palm Beach, Aruba
5. Bora Bora
6. Fernando De Noronha, Brazilia
7. Harbor Island, Bahamas
8. Oahu, Hawaii
9. Plaja Tulum
10. Seychelles


1. Plaja Khao Lak, Thailanda

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Sunteti iubitori de natura si va plac vacantele in zone linistite, unde relaxarea este cuvantul de baza? Atunci trebuie neaparat sa alegeti statiunea Khao Lak, din Phuket, Thailanda. Plajele se intind pe zeci de kilometri si sunt aproape pustii. Iar privelistea este colosala: o limba de nisip desparte apele albastre ale Marii Andaman de padurea de palmieri. De-a lungul fasiei, pe o distanta de 12 kilometri, exista o centura de pini Casuarina. In zona mai cresc si arbori de cauciuc sau nuca de cocos.

O mare atractie pentru turisti sunt parcurile nationale Lam Ru si Khao Sok. Teritorii acoperite de paduri musonice si stanci abrupte, deasupra carora se inalta versanti cu inaltimi de pana la 1000 metri. Aici aveti sansa sa admirati, printre altele, cea mai mare floare din lume si exista, oricand, posibilitatea unei intalniri neprogramate cu rinoceri, elefanti, ursi sau tigri.

Transport: Un bilet de avion Bucuresti-Phuket, dus-intors, poate ajunge pana la 1000 de euro. Daca va apucati de cautat din timp, puteti prinde o oferta speciala, la jumatate.

Cazare: Pentru cei care nu isi permit o vacanta de lux, cazarea poate insemna intre 800 si 1500 de euro pentru un sejur de 7 nopti, doua persoane. Cu cat buzunarele sunt mai largi, pretentiile mai mari, iar zona mai izolata, costurile pot ajunge si pana la 5000 de euro pe saptamana.


2. Plaja Poipu, Hawaii

Arhipelagul Hawaii este visul oricarui muritor care iubeste soarele si isi doreste ca in vacanta sa se odihneasca pe sezlong sau direct pe nisip. Plaja Poipu e locul ideal pentru asa ceva. Nu intelegeti ca e un fief al lenesilor: turistii mai activi au la dispozitie o intreaga lista de activitati cu care sa-si umple timpul: caiac, scufundari, snorkeling, drumetii, mountain bike sau pescuit la mare adancime. Sa nu uitam de traditionalul surf!

Exista si plaje ascunse, drumuri numai bune pentru o plimbare romantica, parcuri, precum si cluburi de echitatie. Nu trebuie ratata nici ziua de cumparaturi: va puteti intoarce acasa cu bijuterii create manual si picturi cu peisaje exotice.

Transport: Un bilet de avion, dus-intors, pe ruta Bucuresti-Honolulu costa aproximativ 900 de euro.

Cazare: La un hotel de 3 stele platiti intre 800 si 1300 de euro pentru 7 nopti de cazare. Preturile cresc cu cateva sute sau, in cazuri exceptionale, chiar cu 1000-1500 de euro, pe masura ce „constelatia” de pe firmamentul imobilului se ingroasa.


3Anguilla, Caraibe

Daca banii nu sunt o problema cand vine vorba de vacanta de vis, va recomandam insula Anguilla din Caraibe. 33 de plaje – toate deschise pentru public – intinse pe 20 de kilometri si inconjurate de recifuri de corali si ape limpezi. Locul este frecventat, de obicei, de staruri de la Hollywood si diversi oameni de afaceri. Cea mai potrivita perioada de mers acolo ar fi de la jumatatea lui decembrie pana in aprilie.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa alegeti acest loc este …mancarea. Bucatarii din Anguilla sunt cunoscuti ca fiind cei mai meticulosi si talentati artisti culinari din regiune. Nu trebuie sa ratati The Valley, capitala si principalul oras al insulei – nu departe de aici puteti vizita pestera subacvatica Prickly Pear Cays, un loc preferat de iubitorii sporturilor acvatice. Iar daca aveti chef de o plimbare pe apa, asigurati-va ca ajungeti si pe insula Scrub, un petic de pamant nelocuit, care duce cu gandul la... Scotia.

Transport: Un bilet de avion pana in capitala insulei este in jur de 1000 de euro de persoana, fara taxe.

Cazare: Un sejur de 7 nopti, la un hotel de 4 stele, poate ajunge si la 3000 de euro de persoana. Iar daca vreti sa fiti tratati exact ca starurile care ajung in aceasta insula pregatiti-va sa scoateti din buzunar chiar si 25.000 de euro.


4Palm Beach, Aruba

Pentru ca nu vrem sa excludem pe nimeni din ecuatie, ne adresam acum familiilor cu copii. Palm Beach, Aruba, este locul ideal pentru cupluri si micutii lor. Asta pentru ca restaurantele, de exemplu, au oferte speciale pentru cei mici: includ mereu reduceri de familie si cadouri, iar aproape toate hotelurile au servicii de babysitting in oferta.

Costuri: Pretul pentru 7 nopti de cazare cu mic-dejun, plus transportul ajunge pe la 2500 de euro, la un hotel de 4 stele. Atentie insa, la aceasta suma trebuie sa adaugati si taxele de transport. Exista insa, si un mare avantaj: copiii platesc doar pe jumatate.


5Bora Bora

Indragostiti sau in luna de miere? Avem destinatia perfecta! Insula Bora Bora, care face parte din Polinezia franceza, Pacificul de Sud. Numita de multi cel mai frumos loc de pe pamant, Bora Bora se scalda intr-o laguna cu ape linistite si este marginita de plaje cu nisip fin.

Cum perlele sunt simbolul Polineziei Franceze, nu trebuie sa ratati o vizita la o astfel de ferma. Iar pe lista trebuie, neaparat, inclusa si o excursie in „miezul” insulei, de orgine vulcanica, unde veti descoperi peisaje total diferite. Pentru cei care vor sa fie rupti de restul lumii, exista casutele construite pe pontoane, in ocean. Pentru cativa bani in plus, puteti angaja oameni care sa va aduca mancarea direct in camera – asta daca nu doriti sa faceti altceva decat sa leneviti in micul vostru colt de paradis.

Transport: Un bilet de avion cu escala poate depasi 2000 de euro, cu tot cu taxele de aeroport. Preturile difera, in functie de companie.

Cazare: O saptamana de cazare la un hotel de trei stele este in jur de 1000 de euro de persoana. La pretul acesta mai daugati 3-400 de euro pentru fiecare tip de masa.


6. Fernando De Noronha, Brazilia

Sa dam o raita acum si prin America de Sud. Ofertele sunt nenumarate, insa de aceasta data ne-am decis sa va indrumam pasii catre Fernando de Noronha, o insula cu o lungime de 10 kilometri, din Brazilia.

Plajele de aici au fost declarate Parc Marin National in anul 1988. Ca masura de protectie, autoritatile au decis sa cazeze cel mult 500 de turisti simultan. De altfel, cei care ajung aici sunt obligati sa plateasca, pe langa servicii, si o taxa de conservare a frumusetii arhipelagului. Experienta care, cu siguranta, va va marca: o baie in ocean alaturi de delfini.

Costuri: Un sejur de zece zile costa in jur de 5000 de euro, de persoana (cazare si transport).


7Harbor Island, Bahamas

Harbor insula recunoscuta pentru nisipul fin si roz. Si pentru un moment cu adevarat rar: cel al apusului. Pe cer apare o fantastica lumina verde, un fenomen intalnit in zona tropicelor.

Bucataria din zona are la baza scoicile si crabii de pamant. Nu uitati sa comandati Switcher - o bautura racoritoare facuta din lamai verzi si cunoscuta drept „cea mai buna limonada din lume”.

Costuri: Oferte cu destinatia Bahamas, pe oricare dintre insule, gasiti cam peste tot. Ca sa va faceti o idee, va spunem ca 14 nopti de cazare la un hotel de 3 stele si transportul va duc la aproximativ 3000 de euro de persoana.


8Oahu, Hawaii 

Plajele hawaiiene, cu palmieri si cocotieri, isi merita renumele de cele mai romantice din lume. Exista, insa, oferte si pentru cei care sunt mai degraba... sportivi. Una dintre aceste optiuni ar fi insula Oahu, unde se organizeaza importante turnee de surfing. Valurile de aici ating si 13 metri - perfecte pentru practicarea acestui sport.

Turistii care ajung in Oahu nu trebuie sa rateze nici spectacolele de Hula (dansuri traditionale) si o excursie inedita in jungla.

Transport: Un bilet de avion, dus-intors, Bucuresti-Honolulu costa aproximativ 900 de euro, cu tot cu taxele de aeroport.

Cazare: Ofertele la cazare difera in functie de numarul de stele. La 3 stele, de exemplu, 7 nopti ajung la 800 de euro, in timp ce la 5 stele pot costa si in jur de 3000 de euro.


9. Plaja Tulum

Tulum este o localitate situata in Peninsula Yucatan, Mexic. Zona este renumita pentru binecunoscutele ruine maya, care pot fi vizitate. Cei care doresc sa traiasca o experienta deosebita pot inchiria o casuta facuta din tulpini de copac. Cabanutele sunt recunoscute ca fiind locuri de intalnire pentru comunitatile hippie ori practicantii Cultului Soarelui. Pasionatii de scufundari pot gasi aproape de oras pesteri subterane inundate.

Costuri: Pentru o vacanta prelungita, de 21 de zile, cazarea la un hotel de 4 stele si transportul pot ajunge la aproximativ 3000 de euro. In acest pret nu sunt incluse taxele de aeroport, masa si eventualele excursii. 


10Seychelles 

Ne indreptam, pentru final, catre o cu totul alta zona a lumii. Cele 158 de insule care formeaza Republica Seychelles sunt considerate cele mai frumoase din Oceanul Indian. Arhipelagul, rasfatat de o clima tropicala, ofera peisaje de nedescris.

Sejurul in Seychelles il puteti petrece inotand in apele cristaline sau, pur si simplu, lenevind pe plajele aproape pustii. In ceea ce priveste mancarea, trebuie neaparat sa incercati diversele specialitati africane pregatite de bucatari chiar in fata voastra.

Transport: Un bilet de avion, cu tot cu taxe de aeroport, costa intre 800 si 1500 de euro, in functie de companie.

Cazare: Cazare puteti gasi de la 700 de euro, pentru sapte nopti/hotel de 3 stele pana la 2500, in hotelurile de lux.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Orașul din România de două ori mai mare decât Bucureștiul. În apropiere este lacul cu forma de harta României
Orașul din România de două ori mai mare decât Bucureștiul. În apropiere este lacul cu forma de harta României

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe nume Borșa. Se află la o altitudine de 673 de metri deasupra nivelului mării și este una dintre cele mai lungi așezări din țară - are 52 de kilometri.

Stațiunea din România în care găsești singura pădure de pe litoralul românesc. Iarna e un sat complet nelocuit
Stațiunea din România în care găsești singura pădure de pe litoralul românesc. Iarna e un sat complet nelocuit

Cap Aurora este o stațiune de pe litoralul românesc în care turiștii români și străini ajung an de an pentru a se bucura de vremea perfectă, atmosfera de vis și plajele întinse.    

„Italia, lasă-te surprinsă!” România va fi promovată în Milano şi Roma. Anunțul Ministerului Turismului
„Italia, lasă-te surprinsă!” România va fi promovată în Milano şi Roma. Anunțul Ministerului Turismului

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că va desfăşura o nouă campanie outdoor de promovare a României în Roma şi Milano, intitulată ”Lasciati sorprendere dalla Romania!”.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.