Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Animalele din Capitala ar putea avea hoteluri si un "SMURD" al lor. Propunerea facuta de consilierul Tudor Ionescu

Embed:

Proiectul unui consilier muncipal prevede transformarea Bucurestiului intr-un oras prietenos cu animalele.

Capitala ar putea avea hoteluri pentru animale, unde sa-si lase prietenii necuvantatori in concedii si un SMURD al animalelor, sub numele de SMURV.

Ideea a starnit insa si controverse. Unii cetateni s-au temut ca animalele vor fi tinute in apropierea scolilor sau bisericilor. "Nu se va intampla asta", dau asigurari initiatorii.

Un ONG a criticat proiectul, lansat in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

Ana Maita, reprezentant Initiativa pentru Responsabilitate Civica: "Am cerut ca proiectul domnului consilier Tudor Ionescu sa nu mai contina prevederea care permitea infiintarea de tarcuri de caini in curtile scolilor, in curtile bisericilor, la blocuri."

Consilierul care a venit cu ideea transformarii Bucurestiului intr-un oras prietenos cu animalele spune ca proiectul va permite unor asociatii sau bucuresteni sa adopte maidanezi, dar dupa reguli stricte.

Tudor Ionescu, consilier general ALDE: "Era vorba de o posibilitate de a analiza impreuna posibilitatea asumarii juridice a unor animale, in speta catei sau alte animale, vorbim si de pisici, de exemplu.

tudor ionescu

Reporter: "In ce zona? Unde sa stea?"

Tudor Ionescu: "Acest lucru ar trebui vazut punctual. Au existat poate niste mici neintelesuri. Nu am spus ca se vor face tarcuri sau cotete sau alte exprimari nici in scoli, nici in institutii publice".

Asociatiile celor care militeaza pentru drepturile animalelor sustin proiectul.

Marcela Pasla, presedinte asociatia CUTU-CUTU: "Daca lucrurile vor fi facute cu mult echilibru, cu multa atentie nu vor degenera. Si cel care are grija de caine, si cel care sta cu doua etaje mai sus."

De altfel, proiectul prevede infiintarea de hoteluri contra cost pentru animale. Vor putea fi folosite de bucuresteni care pleaca, de pilda, in concediu si nu au unde sa-si lase prietenii necuvantatori. De asemenea, am putea avea SMURV, un fel de SMURD pentru animale.

Pentru cei care adopta catei, Asociatiile chinologice vor organiza sesiuni de dresaj finantate de primarie.

Proiectul urmeaza sa ajunga in sedinta Consiliului General la inceputul primaverii. Daca va fi aprobat, fondurile ar urma sa fie suportate de Primaria Capitalei.  

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Februarie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed