REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 EXIT-POLL. Oprescu a castigat Capitala. 5 din 6 sectoare sunt ale USL

×
Codul embed a fost copiat

Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, cu 65,8%, in timp ce candidatul PDL, Silviu Prigoana a obtinut 15,7%, potrivit exit-poll-ului CCSB.

Sinteza alegerilor locale 10.06.2012

Victor Ponta a spus ca rezultatul alegerilor locale este prima legitimare prin vot a USL.

Potrivit premierului, rezultatele dovedesc foarte clar ca USL, in timp, indiferent de contestari sau atacuri, s-a dovedit ca este o alianta politica in care românii isi pun cea mai mare incredere.

"Impreuna, USL am scos PDL din Bucuresti, si e un moment istoric", a spus Ponta.

Citește și
Sorin Oprescu
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Crin Antonescu: Am demonstrat ca suntem uniti. Nu comentez despre adversari, vorbesc rezultatele

  "Am demonstrat ca suntem uniti", a spus Antonescu la inceputul declaratiei tinute alaturi de Victor Ponta si Daniel Constantin, la sediul USL.

Liderul PNL a adaugat ca reprezentantii USL iau act de increderea oamenilor si vor face tot ce pot pentru a raspunde asteptarilor si sperantelor acestora.

"Nu vreau sa comentez nimic despre adversarii politici, rezultatele vorbesc de la sine", a mai spus Crin Antonescu.

ESTIMARI IN BUCURESTI
PRIMARIA CAPITALEI:

CURS: Sorin Oprescu - 64,11%; Silviu Prigoana - 17,58%

CCSB: Sorin Oprescu - 65.8%; Silviu Prigoana - 15.7%

IRES: Sorin Oprescu - 64,6%; Silviu Prigoana -13,2%

PRIMARIA SECTORULUI 1

CURS: Andrei Chiliman (PNL) - 74,52%; Theoodor Paleologu (PDL) - 16.36%

CCSB: Andrei Chiliman (PNL) - 79%; Theodor Paleologu (PDL) - 13%

PRIMARIA SECTORULUI 2

CURS: Neculai Ontanu (UNPR) - 49,01% ; Dragos Frumosu (USL) - 29,85%

CCSB: Neculai Ontanu (UNPR) - 48%; Dragos Frumosu (PSD) - 33%

PRIMARIA SECTORULUI 3

CURS: Robert Negoita (PDL) - 58,51% ; Liviu Negoita (PDL)- 31,31%

CCSB: Robert Negoita (PSD) - 65%; Liviu Negoita (PDL) - 23%

PRIMARIA SECTORULUI 4

CURS: Cristian Popescu Piedone (PC)- 80,08% ; Sulfina Barbu (PDL) - 10,22%

CCSB: Cristian Popescu Piedone (PC) - 83%; Sulfina Barbu (PDL) - 9%

PRIMARIA SECTORULUI 5

CURS: Marian Vanghelie (PSD) - 56,02%, Cristian Atanasoaiei (PDL) - 14,22%

CCSB: Marian Vanghelie (PSD) - 59%; Mihai Atanasoaei (PDL) - 11%

PRIMARIA SECTORULUI 6

CURS: Rares Manescu 50,61%(PNL); Cristian Poteras (PDL) 24,23%

CCSB: Rares Manescu (PNL) - 57%; Cristian Poteras (PDL) - 19%

ESTIMARI IN TARA
PRIMARIA CRAIOVA

CURS: Lia Olguta Vasilescu (USL) - 49,88%; Antonie Solomon (UNPR) - 37,1%

IRES: Lia Olguta Vasilescu (USL) - 52,4%; Antonie Solomon (UNPR) - 36,1%

PRIMARIA CLUJ NAPOCA

CURS: Marius Nicoara (USL)- 43,9% Emil Boc (PDL) - 36,9%

CCSB: Marius Nicoara (USL)- 43,1% Emil Boc (PDL) - 40,3%

IRES: Marius Nicoara (USL)- 41%; Emil Boc (PDL) - 41%

PRIMARIA TIMISOARA

IRES: Nicolae Robu (USL) - 51,6%; Adrian Orza (PNTCD) - 22,3%

PRIMARIA TARGU MURES

CURS: Dorin Florea (PDL) - 54,04%; Gyorgy Frunda (UDMR) - 30,76%

PRIMARIA BACAU

CCSB: Romeo Stavarache (PNL) - 62%, Cristinel Manolache(PER) - 12,3%

PRIMARIA ORADEA

CCSB: Ilie Bolojan (PNL) - 72,5%, Cseke Attila (UDMR) - 15,9%

PRIMARIA DEVA

CCSB: Petru Marginean (USL) - 51,3%, Dorin Gligor (PDL) - 23,1%

PRIMARIA IASI

CCSB: Gheorghe Nichita (USL) - 65,8% Daniel Oajdea (PP-DD) - 11%

IRES: Gheorghe Nichita (USL) - 63,5% Tudor Ciuhodaru (Alianta pentru Iasi) - 11,8%

In Bucuresti, USL a obtinut majoritatea in Consiliul General, precum si primariile sectoarelor 3 si 6, unde candidatii Uniunii, Robert Negoita si Rares Manescu, au strâns mai multe voturi decât cei ai PDL.

__________________________________________
 

21:22 USL va domina Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu optiunile a 64% din bucuresteni, celelalte locuri urmand sa fie ocupate de reprezentantii PDL, alesi de 16,2% dintre electori, si de reprezentantii PPDD, optiunea pentru 7,7% din bucuresteni, arata exit-poll-ul IRES.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt principalii castigatori si perdanti din marile orase

21:13 USL a obtinut, duminica, 60,3% din voturi la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar PDL 16,3% din sufragii, potrivit unui exit-poll realizat de CCSB la comanda Antenei 3. Pe locul al treilea ca numar de voturi se situeaza PP-DD, cu 7%. Candidatul independent Nicusor Dan a obtinut 4,3% din voturi.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului

21:20 Emil Boc (PDL) si Marius Nicoara (USL) au cate 41% din voturi pentru primaria Cluj-Napoca, Olguta Vasilescu are un avans de peste 10 procente in fata lui Antonie Solomon la Craiova, iar Dorin Florea (PDL) ramane primar al orasului Targu Mures, potrivit exit-poll-ului CURS.

ALEGERI LOCALE 2012: Rezultatele EXIT-POLL Turda

ALEGERI LOCALE 2012: Rezultate EXIT-POLL Brasov

Radu Mazare sustine ca a castigat un nou mandat de primar al Constantei: "Am avut emotii la procent"

ALEGERI LOCALE 2012, EXIT POLL: Rezultatele la Primaria Generala si pe Sectoare

ALEGERI LOCALE 2012, EXIT-POLL. Rezultatele de la Timisoara

ALEGERI LOCALE 2012, EXIT POLL: Rezultatele de la Iasi

ALEGERI LOCALE 2012: Rezultate EXIT-POLL Craiova

ALEGERI LOCALE 2012, EXIT-POLL. Rezultatele de la Bacau

ALEGERI LOCALE 2012. Rezultate EXIT-POLL Oradea

ALEGERI LOCALE 2012, EXIT-POLL: Rezultatele de la Cluj

Victor Ponta: Este un moment istoric - USL a scos PDL din Bucuresti

Crin Antonescu: Impreuna cu Oprescu am alungat "banda lui Livache" din Bucuresti

Potrivit sursei citate, Emil Boc si Marius Nicoara se afla la egalitate, cu cate 41 de procente, pentru primaria Cluj-Napoca. Olguta Vasilescu (USL) are, potrivit exit-poll-ului CURS, 49,88%, iar Antonie Solomon - 37,10%. La primaria Targu Mures, Dorin Florea, actualul edil, are, potrivit sondajului, 54,04%, iar Gyorgy Frunda (UDMR) - 30,76%.

21:11 Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, cu 64,11%, iar candidatii USL au castigat cinci sectoare ale Capitalei, in timp ce Neculai Ontanu (UNPR) ramane primarul Sectorului 2, potrivit exit-poll-ului CURS.

21:10  Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al Capitalei, cu 64,6 %, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat, duminica seara.

21:10 Presedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primaria Cluj-Napoca in fata lui Marius Nicoara, candidatul USL, care a primit 43,9% dintre optiuni, iar Lia Olguta Vasilescu (USL) a castigat Primaria Craiovei, cu 52,4%, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.

 20:15 "La ora 21.00 se inchid sectiile de votare si se declanseaza operatiunea de numarare a voturilor si de centralizare a rezultatelor", a precizat acesta.

Muhulet a aratat ca daca la ora 21.00 "mai sunt cinci cetateni in incinta sectiei de votare" aceia vor vota. "Cine e dincolo de usa nu mai voteaza", a subliniat purtatorul de cuvant al BEC.

19:12 Un incident cel putin sinistru s-a intamplat si la Campia Turzii. Un primar candidat a murit acum o saptamana.

Buletinele de vot fusesera insa tiparite si, potrivit legii, nu s-a mai putut scoate numele lui de pe ele. Iar unii dintre localnici l-au si votat, in semn de respect: "A fost un om bun si cred ca lumea l-ar vota. L-am cunoscut si pot spune ca a facut multe pentru oras. Daca traia cu siguranta iesea iar primar."

18:55 Cele mai importante formatiuni politice implicate in campania electorala in judetul Prahova sustin ca membrii si simpatizantii lor au fost implicati, in ziua votului, in mai multe incidente, de la violente cu arme albe la amenintari cu moartea.

PDL Prahova sustine, intr-un comunicat dat publicitatii duminica dupa-amiaza, ca "interlopi ai USL mituiesc electoratul si ameninta cetatenii care se declara simpatizanti ai PDL". Potrivit documentului citat, astfel de incidente au loc in zona de vest a municipiului Ploiesti, in colegiul in care in anul 2008 a fost aleasa deputat Roberta Anastase, presedinte al PDL Prahova. In acest context, PDL acuza ca unul dintre simpatizantii partidului a fost taiat cu cutitul de catre o persoana pe care filmat-o cu telefonul mobil dand mita electorala.

Simpatizantul PDL nu a avut nevoie de spitalizare, insa a depus plangere penala in urma acestui incident. Si din partea USL sunt semnalate astfel de incidente.

Secretarul executiv al PSD Prahova, Rares Enescu, a anuntat ca a depus plangere la Politie dupa ce, in dupa amiaza zilei de duminica, a fost amenintat cu moartea.

"In jurul orei 13.40 am primit un apel pe telefonul mobil prin care am fost amenintat de un barbat ca voi fi aranjat, nu mai apuc sa termin ziua", arata reprezentantul PSD in sesizarea depusa la Politie. Rares Enescu a precizat, de asemenea, si numarul de telefon de la care a fost dat apelul prin care a fost amenintat.

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Prahova au anuntat ca in sectia de votare numarul 17 din municipiul Campina a fost furata, de catre un autor necunoscut, una dintre cele cinci stampile de votare,Politia fiind sesizata in legatura cu savarsirea infractiunii de furt. De asemenea, in dupa-amiaza zilei de duminica reprezentantii BEJ au fost anuntati de catre comisia unei sectii de votare din Ploiesti ca unuia dintre membrii comisiei, reprezentant al PPPS, i s-a facut rau, la fata locului fiind chemata o ambulanta.

Este vorba despre un barbat in varsta de 77 de ani, cunoscut cu afectiuni cardiace, care a fost transportat cu o ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Ploiesti.

18:30 Prezenta la urne la ora 17:00 a fost de 39,01%

18:23 Marian Oprisan a declarat ca a fost in localitatea vranceana Soveja, iar la un moment dat a simtit "o stare de moleseala". Intrucat se simtea din ce in ce mai rau, el a decis sa mearga la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Focsani, unde a primit tratament.

"Era foarte cald, am transpirat, am stat cu camasa uda, am stat putin in padure, cred ca am facut o congestie musculara. Am venit frumos la spital, mi-am bagat in vena niste vitamine, niste piracetam, niste inflamatoare, si acum mergem din nou la razboi. Aveam o stare generala proasta, imi dadea starea aceea de moleseala pe care toata lumea o are la o raceala. Acum sunt bine, sunt bine cu analize, si cu plamanii sunt in regula", a spus Oprisan, la iesirea de la UPU.

18:00 Doua din cele patru persoane din orasele Iernut si Sarmas din judetul Mures care sunt cercetate dupa ce au introdus in urne mai multe buletine de vot au fost retinute pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de Politia Mures, au fost retinute cele doua persoane din Iernut - un membru al comisiei de alegeri si un alegator - dupa ce politistii au stabilit ca acestea au colaborat si astfel au reusit sa aiba mai multe buletine de vot decat ar fi fost normal.

17:58 Barbatul care a lesinat, duminica, in timp ce astepta pe holul unei sectii de votare din municipiul Bistrita, suferind un infarct, a murit la Spitalul Judetean de Urgenta, unde a fost transportat de un echipaj SMURD.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) Bistrita-Nasaud, este vorba de col. (r) Nicolae Chitoiu, in varsta de 79 de ani, pentru care medicii nu au mai putut face nimic sa ii salveze viata.  

Lui Nicolae Chitoiu i s-a facut rau, duminica dimineata, si a cazut in timp ce astepta pe holul sectiei de votare. El a suferit un infarct, iar timp de aproape o ora, cat i s-a acordat ajutor medical, a fost suspendat procesul electoral in doua sectii de votare care functionau in incinta Scolii Generale nr. 1 Bistrita.

17:55 Peste 680 de incidente electorale, dintre care 229 confirmate, au fost semnalate duminica, de la deschiderea urnelor si pana la ora 16.00, 80 dintre acestea vizand promisiuni de bani in schimbul votului, potrivit oficialilor Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Cele mai multe sesizari au fost pentru incidente din Bucuresti (141) si judetele Arges (58) si Dambovita (46), a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru.

In urma constatarilor la fata locului, oamenii legii au aplicat 78 de sanctiuni, in valoare totala de 51.600 de lei. Au fost constatate, totodata, 83 de fapte penale - 10 cu autori necunoscuti si sapte cu autori cunoscuti - pentru care sunt cercetate 92 de persoane.

Politistii au constatat, tot in primele noua ore de la deschiderea urnelor, 70 de infractiuni la Legea privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru care sunt cercetate 81 de persoane.

Pentru incalcarea aceluiasi act normativ, au fost aplicate 49 de amenzi, in cuantum de 40.000 de lei, potrivit MAI.

17:30 Politistii din judetul Buzau fac cercetari in doua cazuri de dare de mita electorala, unul inregistrat in orasul Ramnicu Sarat, unde un reprezentant al unui partid politic intr-o sectie de votare a dat bani unui alegator chiar in interiorul sectiei, iar altul in localitatea Dimbroca.

Potrivit comisarului sef Florina Crucianu de la Biroul de Relatii cu Presa al Politiei Judetene Buzau, un barbat din localitatea Dimbroca a fost prins in timp ce oferea bani unui alegator, oamenii legii facand cercetari in acest caz.

Un caz similar, a fost inregistrat si in Ramnicu Sarat, unde politistii verifica daca un barbat, reprezentant al unui partid politic intr-o sectie de votare, a dat bani unui alegator chiar in interiorul sectiei.

Crucianu a precizat ca de la deschiderea urnelor, la ora 7.00, si pana la ora 13.00, oamenii legii au intervenit pentru verificarea a 65 de incidente care au fost semnalate prin diverse modalitati.

Cele mai multe sesizari, respectiv 68 la suta, au venit din mediul rural. Multe dintre incidentele semnalate au vizat suspiciuni de influentare a votului, de mita electorala, de transport al alegatorilor la sectiile de votare, precum si prezenta unor materiale de propaganda electorala in apropierea sectiilor de votare sau consumul si distribuirea de alcool la o distanta mai mica de cinci sute de metri de localul unor sectii de votare.

17:22 Candidatul la functia de primar al comunei Curcani, judetul Calarasi, care a distrus trei urne de vot din trei sectii de votare din localitate, procesul electoral fiind suspendat aproximativ cinci ore, a fost retinut pentru 24 de ore.

Barbatul a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Cateva sute de localnici au protestat, duminica, in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral fusese blocat dupa distrugerea a trei urne.

Sectia de votare a fost inchisa la ora 9.00, dupa ce mai multi localnici, reprezentandu-i pe doi dintre candidati, s-au agresat, iar unul dintre candidati a intrat in sectie si a distrus trei urne de vot, acuzand fraudarea alegerilor. In urma incidentului, candidatul care a distrus urnele a fost dus la audieri, fiind acuzat de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri.

"Un candidat la primaria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formatiuni politice a intrat in sectiile 1, 2 si 3 din cladirea scolii generale si a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresati membrii sectiei de votare, iar in prezent barbatul este audiat pentru comiterea infractiunii de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri", declara purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor.

17:15 Procesul de votare va fi suspendat, incepand cu ora 17.00, la o sectie de votare din comuna ieseana Harmanesti, dupa ce au fost descoperite mai multe buletine de vot cu pagini lipsa sau cu pagini in plus, urmand sa fie verificate toate buletinele de vot.

Potrivit presedintelui Biroului Electoral de Circumscriptie Harmanesti, Corina Axenia, la una dintre sectiile de votare din localitate ai fost descoperite mai multe buletine de vot incomplete sau cu pagini in plus.

"Suspendarea votului este temporara. Speram ca intreruperea votului sa fie de cel mult o ora", a declarat Corina Axenia. Potrivit acesteia, vor fi verificate aproximativ 2.600 de buletine de vot.

17:05  Femeia in varsta de 65 de ani care a incercat sa introduca in urne buletine de vot false si sa plece din sectie cu buletinele valabile, la Orsova, a fost retinuta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Nicolae Lohon , in urma audierilor femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de duminica sa fie dusa la Judecatoria Orsova cu propunerea de arestare preventiva.

La audieri, femeia a spus ca nu stie cum a ajuns sa puna buletinele false in urne si pe cele valabile in poseta. Femeia a mers, duminica dimineata, la Sectia numarul 7 din Orsova, impreuna cu fiul sau, avand asupra sa un set de buletine false, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti.

16:33 Politistii au intocmit dosar penal pe numele presedintelui unei sectii de votare din localitatea Rogova din judetul Mehedinti.

Autoritatile au luat aceasta masura dupa ce ar fi impiedicat exercitarea dreptului la vot in cazul a aproximativ 40 de persoane care au viza de flotant in aceasta comuna.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, inspector principal Nicolae Lohon, dosarul penal a fost intocmit in urma cercetarilor facute de politisti in cazul unei plangeri formulate de membrii Miscarii pentru Noul Mehedinti, care il acuzau pe presedintele sectiei 54 din comuna Rogova ca le impiedica exercitarea dreptului la vot mai multor persoane stabilite cu viza de flotant in comuna Rogova.

Cele aproximativ 40 de persoane care au mers duminica la vot in comuna Rogova, acolo unde si-au stabilit resedinta, au fost tinute afara mai multe ore, presedintele sectiei spunandu-le ca sa voteze trebuie sa verifice unde au domiciliul.

Oamenii carora nu li s-a permis sa voteze au spus ca presedintele sectiei de votare numarul 54 i-ar fi trimis sa voteze in localitatea "de bastina". Potrivit politistilor, la finalul cercetarilor oamenii afectati de decizia presedintelui sectiei au votat in comuna Rogova.

16:30 Un alegator la o sectie de votare din municipiul Mangalia a primit un set dublu de buletine de vot de la un membru al sectiei de votare, le-a stampilat pe toate, dar a refuzat sa le predea si le-a ascuns in lenjeria intima, incercand sa plece cu ele.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, un barbat a mers la sectia de votare numarul 23, a primit buletinele de vot, iar in cabina a constatat ca are un set dublu de buletine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a votat pe toate buletinele primite, apoi le-a spus membrilor din sectia de votare ca a primit mai multe buletine decat prevede legea, dar a refuzat sa le predea, bagandu-le in lenjeria intima.

Barbatul chiar a intentionat sa plece avand buletinele respective asupra sa, dar reprezentantii sectiei de votare i-au chemat pe politisti. Acestia l-au convins pe alegator sa predea buletinele de vot, iar barbatul le-a scos din lenjeria intima, acolo unde le ascunsese.

Buletinele de vot respective au fost predate presedintelui sectiei de votare, care le-a anulat.

16:18 Votarea la Sectia 391 din Capitala a fost reluata, duminica, la mai bine de o ora dupa ce a fost suspendata intrucat presedintele comisiei a descoperit ca unul dintre membri avea intr-o sacosa buletine de vot, acestea nefiind stampilate.

Vicepresedintele Biroului Electoral Municipal (BEM), Ruxandra Ionescu, a declarat ca procesul electoral la Sectia 391 a fost reluat la ora 15.24.

"Buletinele gasite nu erau stampilate, fusesera primite pentru a fi date alegatorilor, insa membra comisiei le-a bagat in sacosa", a spus Ruxandra Ionescu.

16:10 Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABI) a fost solicitat duminica pentru 11 persoane care au lesinat in sectiile de votare.

"Am fost solicitati pentru 11 cazuri de lesin in sectii de votare. In prezent, o ambulanta este la centrul de votare organizat la Scoala 160, unde i s-a facut rau presedintelui comisiei", a spus managerul SABI.

Potrivit lui Alis Grasu, pacientii au primit ingrijiri medicale, dar nu au fost transportati la spital. "Nu stim, deocamdata, care va fi rezultatul investigatiilor in cazul persoanei care este presedintele comisiei electorale din Scoala 160", a mai spus Grasu.

Duminica, in ziua alegerilor, numarul echipajelor SABI a fost suplimentat cu opt. "Avem opt echipaje pentru votare. Echipajele au fost distribuite la substatiile din fiecare sector ", a mai spus managerul SABI. 

15:41 Birourile de evidenta a populatiei au eliberat, duminica, pana la ora 12.00, 14.991 de acte de identitate, dintre care 869 in Capitala.

 Dintre cele 14.991 acte de identitate eliberate in patru ore, 14.036 au fost carti de identitate si 955 carti de identitate provizorii, a precizat Marius Militaru. In Bucuresti, pana la ora 12.00 au fost eliberate 869 de acte de identitate, dintre care 776 sunt carti de identitate si 93 carti de identitate provizorii.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai spus ca 757 de tineri implinesc duminica 18 ani, acestia avand drept de vot. Militaru a adaugat ca, potrivit Oficiului Roman pentru Imigrari, 37.704 cetateni straini au drept de vot, cei mai multi avand domiciliul sau resedinta in Bucuresti (9.426), Cluj (2.530), Arad (2.209) si Timis (2.210).

15:32 Prezenta la urne la nivel national la ora 14:00 - 27,69%

Prezenta la vot in Capitala era de 21,99 % la ora 14.00, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind in Sectorul 1, iar cei mai putini in Sectorul 3, a anuntat, duminica, Biroul Electoral Central (BEC).

15:17 Procesul electoral a fost suspendat la Sectia 391 din Bucuresti, dupa ce presedintele comisiei a descoperit ca unul dintre membri avea intr-o sacosa buletine de vot, a declarat, duminica, directorul cancelariei prefectului Capitalei, Ivonne Ghita. Sectia nr. 391 a fost inchisa la ora 14.07, a spus Ivonne Ghita.

Ea nu a precizat daca buletinele de vot gasite intr-o sacosa erau stampilate si nici formatiunea politica din care facea parte membrul din comisie. Directorul cancelariei prefectului Capitalei a mai spus ca politistii fac cercetari la Sectia 391, care functioneaza in Scoala 80 din Sectorul 3 al Capitalei.

15:01 Peste 530 de incidente electorale, dintre care 104 cazuri de luare si dare de mita, au fost inregistrate duminica, in sase ore de la inceperea votarii, 163 fiind confirmate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), 56 de infractiuni au fost constatate de la inceperea procesului electoral pana la ora 13.00, fiind sesizate 534 de incidente electorale, dintre care au fost confirmate 163.

Dintre cele 534 de incidente electorale, 241 au fost raportate in mediul urban si 293 in mediul rural. Marius Militaru a precizat ca 104 cazuri semnalate au vizat luarea si darea de mita. Majoritatea sesizarilor au fost facute la numarul unic de urgenta 112, unde au fost inregistrate 329 de apeluri.

In alte 42 de cazuri reprezentantii MAI s-au sesizat din oficiu, restul fiind cazuri semnalate de partidele politice, birourile electorale, ONG-uri sau mass-media. In opt dintre cazurile semnalate la nivel general nu au fost identificati pana in prezent autorii faptelor cercetate, cauzele fiind cu autori necunoscuti, iar in celelalte cazuri sunt cercetate 57 de persoane, a mai spus Militaru. Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca au fost aplicate 66 de amenzi, in valoare de 43.800 de lei.

14:55 Sase sectii de votare din judetul Dolj au fost inchise in primele ore de la deschidere, la ora transmiterii acestei stiri, la una dintre acestea procesul electoral fiind inca suspendat, dupa ce presedintii sectiilor au cerut renumararea buletinelor de vot.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj, prima sectie inchisa a fost cea de la Gradinita nr. 32, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, dupa ce doi soti au fost prinsi avand asupra lor mai multe buletine de vot. Procesul electoral a fost reluat dupa aproape o ora.

O situatie similara s-a inregistrat si la sectia nr. 26 din Craiova, unde o persoana a votat pe 12 buletine, aceasta fiind dusa la Politie pentru audieri. Tot in Craiova, sectia 153 a fost inchisa pentru 15 minute, dupa ce o stampila de vot a disparut.

De asemenea, au fost inchise si trei sectii de votare din judet, la una dintre acestea procesul electoral fiind suspendat si in prezent. Astfel, la sectia 3 Bechet si la sectia din Horezu Poenari, presedintii au decis sa inchida sectiile pentru ca ar lipsi buletine de vot.

Sectia din Bechet a fost redeschisa dupa aproximativ 30 de minute, dupa ce s-a stabilit ca nu lipseste niciun buletin de vot, insa la Horezu Poenari, procesul electoral este inrerupt si la ora transmiterii acestei stiri, bulentinele de vot numarandu-se in continuare.

Si in localitatea doljeana Perisor sectia a fost inchisa dupa ce membrul PP-DD din comisie si-a dat demisia, votul fiind intrerupt pana cand acesta a fost inlocuit.

Pe de alta parte, in municipiul Craiova, cartierul Craiovita Noua, o persoana a fost amendata pentru ca a impartit materiale discriminatoare la adresa unuia dintre candidati. Aceasta a fost amendata cu 700 de lei pentru ca a continuat campania electorala.

14:45 Patru persoane din comunele Iernut si Sarmas din judetul Mures sunt cercetate dupa ce au introdus in urne mai multe buletine de vot la alegerea primarului.

Presedintele Biroului Electoral Judetean Mures, Alin Lazar, a declarat ca doua persoane din Iernut si doua din Sarmas sunt cercetate penal pentru vot multiplu, dupa ce au introdus in urne mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului, iar in acest caz Politia s-a sesizat din oficiu si a intocmit dosare penale pentru infractiuni la legea electorala.

Totodata, potrivit lui Alin Lazar, co-presedintele USL Mures, Cornel Briscaru, candidat la Primaria Targu Mures, a depus "zeci de reclamatii", printre care si una referitoare la disparitia unei stampile la sectia 11 din municipiu, amenajata in Primarie.

"S-a pierdut o stampila, s-a facut proces-verbal, vor fi atenti pe mai departe, nu s-a suspendat procesul de votare la sectia 11 din Targu Mures", a spus Lazar.

Cornel Briscaru sesizase BEJ Mures despre disparitia stampilei de la sectia de votare 11, sustinand ca are informatii ca "prin aceasta se incearca fraudarea alegerilor prin metoda suveica” si solicitand suspendarea procesului electoral pana la gasirea stampilei.

Alte contestatii ale acestuia s-au referit la faptul ca faxul BEC Targu Mures nu functioneaza corespunzator, ca s-ar practica turismul electoral sau ca sondaje de opinie pot influenta persoanele intervievate, toate fiind respinse. In judetul Mures sunt asteptati la vot 485.322 de alegatori, la cele 541 de sectii de votare amenajate in judet.

14:37 Procesul electoral a fost reluat, duminica, dupa aproximativ cinci ore, in sectia de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, cele 400 de voturi exprimate inainte de incidente fiind sigilate, iar unele distruse, inlocuite.

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean Calarasi, votul a fost reluat dupa ce cele aproximativ 400 de voturi exprimate inainte de incidente au fost sigilate, iar urnele distruse au fost inlocuite.

Dupa ora 21.00, la incheierea procesului electoral, se va lua o decizie in ceea ce priveste voturile exprimate inainte de izbucnirea scandalului.

La ora transmiterii acestei stiri, alegatorii din Curcani au incetat protestele si s-au asezat la coada, fiind supravegheati de jandarmi si politisti. Cateva sute de localnici au protestat, duminica, in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral fusese blocat dupa distrugerea a trei urne.

14:21 Aproximativ 40 de reclamatii au fost raportate pana acum la Politia Buzau, acestea vizand acuzatii de dare de mita electorala, fraudarea alegerilor sau faptul ca alegatorii primesc alimente de la reprezentanti ai unor partide politice.

Potrivit comisarului sef Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, in primele patru ore de la deschiderea sectiilor de votare, la Centrul Operational al IPJ Buzau au fost inregistrate aproape 40 de reclamatii.

Astfel, un buzoian a sunat la Centrul Operational al IPJ Buzau si a spus ca in localitatea sa, oamenii sunt indemnati sa voteze sau sa nu voteze anumiti candidati.

O alta persoana reclama un caz de dare de mita, iar intr-o alta situatie, Politia a fost anuntata ca un bar, unde se servesc bauturi alcoolice, este deschis, desi se afla in apropierea unei sectii de votare.

Conducerea IPJ Buzau a decis suplimentarea numarului celor care preiau sesizarile si reclamatiile buzoienilor, pentru buna desfasurare a procesului electoral.

14:18 Douazeci de sesizari referitoare la nereguli aparute in timpul votarii au fost facute, duminica, pana la ora 12.00, la Comandamentul Operational al judetului Galati, in trei dintre cazuri fiind intocmite dosare penale, iar in alte trei cazuri au fost date avertismente.

Zece dintre sesizari fac referire la incidente petrecute in mediul rural, celelalte fiind in legatura cu incidente petrecute in municipiile Galati (6), Tecuci (3) si Targu Bujor.

Politistii care au facut verificari in aceste cazuri au intocmit trei dosare penale, unul pentru sustragere si distrugere de inscrisuri oficiale si alte doua pentru impiedicare, prin orice mijloace, a dreptului de a alege si de a fi ales.

De asemenea, trei persoane au fost sanctionate cu avertisment de catre politistii Sectiei 4 Galati, pentru continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale.

13:40 Un barbat din Petrila si-a dat foc in sectia de votare

Un barbat din Petrila si-a dat foc, duminica, in sectia de votare amenajata in Grupul Scolar "Constantin Brancusi" din localitate, el sustinand, inainte de a recurge la acest gest, ca ani la rand a fost dezavantajat de primarul si secretarul localitatii, flacarile fiind stinse de pompieri.

Barbatul a mers la vot la Sectia de votare amenajata in Grupul Scolar "Constantin Brancusi" din localitate, iar inainte de a intra in sediu a amenintat ca isi va da foc pentru ca ani la rand a fost "dezavantajat si nedreptatit" de primarul orasului, Ilie Patrusel, si de secretarul localitatii, Toma Vargatu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbatul a spus ca ani la rand nu si-a gasit dreptate nici in justitie, avand mai multe procese cu Primaria pentru mai multe proprietati. Dupa ce a amenintat ca isi va da foc, barbatul a intrat in sectia de votare, unde a si recurs la acest gest, folosind petrol amestecat cu apa.

Echipajele de interventie, formate din jandarmi, politisti si pompieri, erau deja la fata locului cand s-a produs incidentul intrucat au fost anuntate ca o persoana ameninta ca isi va da foc in fata liceului si au reusit sa stinga flacarile cu un extinctor. Barbatul a fost dus la Spitalul din Petrosani cu o ambulanta.

13:07 Galati: Votare oprita intr-o sectie de unde ar fi disparut zeci de buletine de vot

Procesul de votare a fost oprit, duminica, timp de aproape o ora, la sectia de votare 26 de la Scoala nr. 16 din Galati, membrii comisiei din sectie sustinand ca ar fi disparut zeci de buletine de vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele sectiei de votare a refuzat sa ofere explicatii pentru care a fost luata aceasta decizie. In schimb, membrii comisiei din sectie sustin ca ar fi disparut zeci de buletine de vot.

Incidentul a fost semnalat la Biroul Electoral Municipal (BEM) si la 112. La fata locului a mers o echipa de politisti, dar si presedintele BEM, judecatoarea Rodica Arhip.

13:06 Cluj: Sectie de votare inchisa dupa ce alegatorii au primit buletine de vot gata stampilate cu PDL

Procesul electoral a fost suspendat timp de o ora la Sectia de votare nr. 11 din Cluj-Napoca, dupa ce au existat mai multe sesizari din partea unor alegatori care au primit buletine gata stampilate in dreptul candidatilor PDL pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj au declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca presedintele BEJ, Monica Trofin, verifica la fata locului situatia.

"Presedintele sectiei de votare nr. 11 din Cluj-Napoca a suspendat timp de o ora procesul electoral, iar sectia a fost inchisa dupa ce mai multi cetateni au primit buletine de vot gata stampilate pe candidatii PDL pentru Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Presedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, verifica la fata locului aceasta situatie", au spus reprezentantii BEJ Cluj.

In judetul Cluj sunt asteptate la urne 607.458 de persoane cu drept de vot, din care 274.080 sunt din municipiul Cluj-Napoca. In judet sunt 611 sectii de votare, din care 159 in municipiul Cluj-Napoca.

13:05 O femeie a murit intr-o sectie de votare din Arad, procesul electoral nefiind intrerupt 

O femeie in varsta de 70 de ani a murit, duminica, dupa ce a votat intr-o sectie din comuna aradeana Vinga, medicii chemati la fata locului incercand fara succes sa o resusciteze timp de 45 de minute, insa procesul electoral nu a fost intrerupt, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Reprezentantii sectiei de votare in care a avut loc incidentul, din comuna aradeana Vinga, au observat ca unei femei care introducea buletinele in urne i se face rau si au solicitat interventia medicilor. 

"A fost solicitat un echipaj SMURD care a constatat la fata locului ca femeia se afla in stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare in afara sectiei de votare timp de 45 de minute, dar din nefericire femeia a decedat", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Lucian Cozma. 

Conform sursei citate, victima avea 70 de ani, iar procesul electoral nu a fost intrerupt in sectia respectiva.  In judetul Arad, sunt asteptate la urne 394.559 de persoane.

12: 52 Cateva sute de localnici protesteaza, duminica, in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral este blocat dupa ce trei urne au fost distruse.

Sectia de votare este inchisa de la ora 9.00, dupa ce mai multi localnici, reprezentandu-i pe doi dintre candidati, s-au agresat, iar unul dintre candidati a intrat in sectie si a distrus trei urne de vot, acuzand fraudarea alegerilor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Calarasi, candidatul care a distrus urnele este audiat, fiind acuzat de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri.

"Un candidat la primaria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formatiuni politice a intrat in sectiile 1, 2 si 3 din cladirea scolii generale si a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresati membrii sectiei de votare, iar in prezent barbatul este audiat pentru comiterea infractiunii de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor.

La ora transmiterii acestei stiri, cateva sute de localnici protesteaza in fata sectiei de votare intrucat nu pot vota. Ei huiduie, iar la un moment dat unii dintre protestatari s-au imbrancit cu jandarmii care asigura paza, incercand sa intre in sectia de votare.

Scandalul din localitatea Curcani a izbucnit inca de dimineata, iar in urma conflictului intre localnici o persoana fiind ranita si transportata la Spitalul Judetean din Oltenita. Pentru aplanarea conflictului in care o persoana a fost ranita, iar trei urne au fost distruse au intervenit politistii.

La fata locului se afla jandarmi, politisti, dar si echipaje de interventie rapida.

12:12 O persoana din Sectorul 3 al Capitalei care si-a filmat votul a fost dusa la sectia de politie pentru cercetari, acesta fiind singurul incident inregistrat pana la ora 10.00 la Biroul Electoral Municipal, sesizarile si contestatiile facute de formatiunile politice nefiind confirmate.

Biroul Electoral Municipal a anuntat ca pana la ora 10.00 a fost inregistrat un singur incident electoral, in Sectorul 3 al Capitalei, fiind vorba despre o persoana care si-a filmat votul, desi acest este interzis.

Aceasta persoana se afla in prezent la organele de politie pentru a se efectua cercetari, a declarat, duminica, vicepresedintele BEM, Ruxandra Ionescu.

Vicepresedintele BEM a precizat ca sesizarile si contestatiile facute de formatiunile politice pana in prezent nu au fost confirmate. Prezenta la vot in Capitala era de 6,87% la ora 10.00, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind in Sectorul 1, iar cei mai putini in Sectorul 3, a anuntat, duminica, Biroul Electoral Central (BEC).

Cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Sectorul 1, respectiv de 7,64%, iar cei mai putini votanti au fost in Sectorul 3 - 6,30%. In Sectorul 2 s-au prezentat la urne 6,87% dintre persoanele cu drept de vot, in Sectorul 4 - 6,74% dintre alegatori, in Sectorul 5 - 7,22% si in Sectorul 6 au votat 6,91%.

12:00 Peste 320 de incidente in trei ore de la inceperea votarii, 24 fiind cazuri de mita electorala

Peste 320 de incidente electorale au fost inregistrate duminica, in primele trei ore de la inceperea votarii, insa doar 66 au fost confirmate, 24 dintre acestea fiind infractiuni de luare si dare de mita, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), 42,3 la suta dintre infractiuni au fost raportate in mediul urban si 57,7 la suta in mediul rural. Cele mai multe infractiuni au fost inregistrate, in ordine descrescatoare, in Arges, Bucuresti si Dambovita.

Marius Militaru a mai spus ca 20 de persoane sunt cercetate de politisti in urma constatarii unor infractiuni de ordin comun sau care vizeaza procesul electoral, precum si nerespectarea privind regimul armelor si munitiilor.

In sase dintre cazurile semnalate la nivel general nu au fost identificati pana in prezent autorii faptelor cercetate, cauzele fiind cu autori necunoscuti, a mai spus Militaru. In urma sesizarilor facute au fost date 19 amenzi, in valoare de 15.200 de lei.

11:33 Prezenta la urne la nivel national, pana la ora 10.00, era de 8,99%

Conform BEC, in mediul urban s-a inregistrat, pana la ora 10.00, o prezenta la vot de 7,81%, iar in mediul rural de 10,60%. La alegerile locale din anul 2008, la primul tur de scrutin, la ora 10.00, la nivel national se inregistra o prezenta de 7,01%.

Prezenta la vot in Capitala era de 6,87% la ora 10.00, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind in Sectorul 1, iar cei mai putini in Sectorul 3, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhulet.

Astfel, pana la ora 10.00 s-au prezentat la urne 6,87% dintre cei peste 1,8 milioane de alegatori din Capitala.

Cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Sectorul 1, respectiv de 7,64%, iar cei mai putini votanti au fost in Sectorul 3 - 6,30%. In Sectorul 2 s-au prezentat la urne 6,87% dintre persoanele cu drept de vot, in Sectorul 4 - 6,74% dintre alegatori, in Sectorul 5 - 7,22% si in Sectorul 6 au votat 6,91%.

Cei mai multi alegatori, 403.196, sunt in Sectorul 3, in Sectorul 1 sunt 211.893 de alegatori, in Sectorul 2 sunt inregistrate 326.765 de persoane cu drept de vot, in Sectorul 4 - 276.775, in Sectorul 5 - 250.237 si in Sectorul 6 - 336.430 de alegatori.

11:22 Politia Prahova a primit, in primele trei ore si jumatate de la deschiderea sectiilor de votare, 11 sesizari privind posibile incidente electorale, una dintre acestea soldandu-se cu intocmirea unui dosar penal pentru vicepresedintele unei sectii de votare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Raluca Brezeanu, pana la ora 10.30 la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova au fost inregistrate 11 sesizari in legatura cu posibile incidente electorale.

Cele mai multe dintre acestea au in vedere incompatibilitatea unor membri ai comisiilor electorale ori se refera la faptul ca in unele sectii de votare buletinele de vot nu erau stampilate cu stampila de control. Una dintre cele 11 sesizari s-a finalizat cu intocmirea unui dosar penal.

Astfel, politistii au deschis dosar penal pe numele vicepresedintelui unei sectii de votare din orasul Baicoi, care a distribuit unui alegator mai multe buletine de vot.

10:55 Presedintele sectiei de votare nr. 1 din Selimbar, judetul Sibiu, a fost contestat, duminica dimineata, la Biroul Electoral Judetean de sase membri ai PNTCD, intrucat ar fi sigilat urnele de sambata seara, si nu in dimineata alegerilor, BEJ urmand sa dea o solutie in acest caz.

Potrivit presedintelui BEJ Sibiu, Ilie Verza, contestatia a fost primita aproape imediat dupa deschiderea sectiei de vot, duminica, in jurul orei 7.30, de la sase membri ai PNTCD.

"Am avut o contestatie impotriva presedintei sectiei 1 din comuna Selimbar care ar fi sigilat urnele de aseara (sambata - n. r.), iar acest lucru trebuia sa se faca in aceasta dimineata. Ne vom intruni pentru a da o solutie in acest caz", a declarat, corespondentului MEDIAFAX Ilie Verza, presedintele BEJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, la Sectia 1 Selimbar procesul de votare nu a fost intrerupt din cauza contestatiei. In Sibiu, sunt asteptate la urne 375.833 de persoane, fiind amenajate 366 de sectii de votare.

10:54 Presedintele Sectiei de votare nr. 5 din Petrosani a interzis accesul presei in sectie in timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe motiv ca membrii sectiei au fost instruiti sa lase jurnalistii doar pana la usa, ulterior acesta afirmand ca a evitat in acest mod bulversarea procesului de vot.

Jurnalistii nu au fost lasati sa intre, duminica, in Sectia de votare nr. 5 din Petrosani in momentul in care primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi, si sotia acestuia, Monica Iacob Ridzi, isi exercitau dreptul la vot, pe motiv ca asa au fost instruiti membrii sectiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Stolojan, presedintele Sectiei nr. 5 din Petrosani, care este amenajata la Clubul Sportiv din localitate, le-a spus jurnalistilor ca nu poate sa le permita accesul in interiorul sectiei pentru ca asa au fost instruiti membrii sectiei si el respecta instructajul care le-a fost facut.

Astfel, toti jurnalistii au ramas la usa sectiei de votare in timp ce primarul si sotia acestuia votau. Contactati telefonic de jurnalisti, reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Hunedoara au afirmat ca nu este posibil asa ceva fiindca acreditarea de presa permite accesul jurnalistilor in sectiile de vot.

Dupa ce reprezentantii BEJ au luat legatura cu Tiberiu Stolojan, acesta a afirmat ca de fapt a interzis accesul jurnalistilor pentru a nu bulversa procesul de votare fiindca "jurnalistii erau prea multi". In Hunedoara sunt asteptati la urne 405.838 de alegatori, in judet fiind organizate 526 de sectii de votare.

10:45 Procesul electoral a fost intrerupt, timp de o ora, duminica dimineata, in doua sectii din Bistrita care functioneaza in incinta Scolii Generale nr. 1, dupa ce unui barbat in varsta de 79 de ani care mersese la vot i s-a facut rau si a fost resuscitat timp de 40 de minute.

Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Antonela Gorgan, a declarat ca au fost inchise, timp de o ora, sectiile 8 si 19, care functioneaza in incinta Scolii Generale nr. 1 din Bistrita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Unui barbat de 79 de ani i s-a facut rau si a cazut in timp ce astepta pe holul sectiei de votare, cel mai probabil a facut infarct. Un echipaj SMURD l-a resuscitat timp de 40 de minute, iar activitatea la sectiile de votare 8 si 19 a fost intrerupta intre orele 8.30 si 9.30", a afirmat Gorgan. Potrivit acesteia, barbatul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta pentru ingrijiri.

10:45 Unul dintre candidatii Partidului Civic Maghiar (PCM) la Consiliul Local al comunei covasnene Batani, Veres Lorand, a murit, sambata seara, dupa ce s-a impuscat accidental in cap cu pistolul unui politist care ii era prieten, potrivit reprezentantilor Politiei Judetene.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica, de Politia Judeteana Covasna, Politia orasului Baraolt a fost sesizata, sambata seara, ca in comuna Batani o persoana a decedat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O echipa condusa de procurorul criminalist a mers la fata locului, iar in urma primelor cercetari s-a stabilit ca, in cursul dupa-amiezii de sambata, doi politisti ai Sectiei 4 Politie Rurala Baraolt care patrulau prin localitate au fost invitati de un prieten al unuia dintre ei sa serveasca masa la locuinta acestuia din comuna Batani.

In jurul orei 20.30, gazda i-a solicitat unuia dintre politisti sa ii arate armamentul din dotare. Acesta a refuzat initial, dar la insistentele repetate ale gazdei i-a incredintat pistolul, pe motiv ca erau buni prieteni si se cunosteau de mult timp. "Dupa ce a primit pistolul, barbatul de 43 de ani l-a manevrat imprudent, impuscandu-se accidental in cap si cauzandu-si o plaga care i-a provocat moartea", afirma reprezentantii Politiei.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna pentru ucidere din culpa, neglijenta in serviciu si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. De asemenea, s-a dispus declansarea cercetarii prealabile a agentilor de politie.

Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca barbatul care a murit este Veres Lorand, candidat PCM pentru Consiliul Local Batani, el fiind primul pe lista candidatilor.

"De 11 ani traiesc in secuime si nu am mai auzit de o astfel de intamplare. Este o tragedie, asteptam si noi sa se finalizeze ancheta Politiei", a spus liderul PCM Covasna.

10:39 Procesul electoral a fost suspendat, duminica, la o sectie de votare din comuna calaraseana Curcani, dupa ce mai multi localnici s-au luat la bataie, in urma conflictului o persoana fiind ranita, iar trei urne au fost distruse.

Scandalul a izbucnit intr-o sectie de votare din comuna calaraseana Curcani, pentru aplanarea acestuia fiind necesara interventia Politiei. Potrivit primelor date furnizate de politisti, in urma conflictului o persoana a fost ranita si transportata la Spitalul Judetean din Oltenita.

"La fata locului a intervenit Politia, iar primele date arata ca exista trei urne de votare distruse. Se fac cercetari la fata locului pentru a se stabili imprejurarile in care a avut loc incidentul", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, inspector Ramona Tudor.

La ora transmiterii acestei stiri, aproximativ zece localnici, sustinatori a doi candidati la primaria localitatii, sunt audiati in acest caz, dupa ce au fost implicati in conflict, in timp ce procesul electoral la sectia respectiva a fost suspendat.

10:15 Procesul de vot a fost suspendat la Craiova, la Sectia de votare nr. 115 din cadrul Gradintei nr. 32, dupa ce o persoana a fost depistata cand incerca sa voteze cu mai multe buletine de vot.

Barbatul a fost prins de catre membrii sectiei de votare in timp ce incerca sa voteze cu mai multe buletine de vot.

In urma incidentului, procesul de vot a fost suspendat si au fost anuntate Politia, jandarmii si institutiile competente.

Oamenii nu au mai avut acces in sectia de vot de la ora 9.00, iar la ora transmiterii acestei stiri votul este inca oprit.

9.53 Primarul din localitatea ialomiteana Movilita si alte doua persoane au fost retinuti, duminica dimineata, pentru mita electorala, dupa ce edilul a oferit 50 de lei unor localnici dintr-o zona marginasa a comunei pentru a-l vota.

Politistii Sectiei Rurale Cosereni s-au sesizat din oficiu, sambata seara, în jurul orei 20.00, cu privire la faptul ca primarul comunei Movilita ofera diverse sume de bani alegatorilor.

"Au fost identificate si audiate sase persoane, care au declarat ca au înmanat candidatului la primarie actele de identitate, unul dintre acestia, persoana de legatura, primind suma de 150 de lei, urmand ca dupa vot sa primeasca si restul de bani", potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Totodata, au fost identificate alte doua persoane care au primit de la primarul comunei Movilita 100 de lei pentru a-l vota.

9:50 O femeie in varsta de 65 de ani este cercetata pentru frauda electorala, dupa ce a incercat sa introduca in urne buletine de vot false si sa plece din sectie cu buletinele valabile, incidentul avand loc la o sectie de votare din Orsova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul s-a petrecut la Sectia nr. 7 din municipiul Orsova, unde o femeie in varsta de 65 de ani a venit impreuna cu fiul sau, avand asupra sa un set de buletine false, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti, Nicolae Lohon.

Femeia a intrat cu buletinele false in sectie, a primit un set de buletine valabile de la membrii comisiei, dupa care a mers la cabina de vot si a stampilat buletinele false, iar in momentul in care a vrut sa le introduca in urna a fost observata de presedintele sectiei, care a anuntat Politia.

Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal pentru frauda.
Setul de buletine valabile pe care femeia le primise de la membrii comisiei au fost gasite in poseta sa, acestea nefiind stampilate.

9:50 Procesul electoral a fost oprit, duminica dimineata, timp de aproximativ o jumatate de ora, la o sectie de votare din Navodari, dupa ce asupra reprezentantului unei formatiuni politice din sectia respectiva au fost gasite mai multe buletine de vot stampilate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

9:40 O femeie care face parte din Biroul electoral al Sectiei nr.194, de la Scoala nr. 27 din Sectorul 2 al Capitalei, a lesinat si a fost dusa la spital, in timpul incidentului sectia nefiind inchisa, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Totodata, intr-o sectie de la Scoala nr. 249 din Capitala, un barbat care a venit sa voteze a avut o hemoragie la picior. Acesta a primit ingriji medicale la fata locului, dar a refuzat sa fie dus la spital.

08:45 Sectia de votare din localitatea Panciu din judetul Vrancea a fost inchisa, duminica dimineata, in conditiile in care trei din cele patru buletine de vot primite de un alegator nu aveau stampila de control, Politia facand cercetari in acest caz.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, a declarat ca o persoana a sesizat, imediat dupa deschiderea urnelor, ca pe trei din cele patru buletine primite nu era aplicata stampila de control.

Potrivit sursei citate, in aceste conditii procesul electoral a fost intrerupt, sectia de votare fiind inchisa. Toader a mai spus ca sectia de votare a fost redeschisa in jurul orei 8.20, dupa ce buletinele de vot cu probleme au fost inlocuite.

In judetul Vrancea sunt asteptati la urne, duminica, 319.972 de alegatori, fiind amenajate 354 de sectii de votare.

08:00 Politistii au intervenit, in noaptea de sambata spre duminica, in comuna Sacelu din judetul Gorj, pentru a-l indeparta din sectiile de votare pe primarul localitatii, Ion Voica, care insista sa aplice personal stampila Primariei pe sigiliile urnelor.

Primarul, care candideaza pentru al doilea mandat, a mers la cele doua doua sectii din comuna, insistand sa stampileze personal sigiliile deja aplicate de presedintii birourilor electorale pe urne si in spatiile de depozitare a buletinelor de vot.

Conform presedintelui BEJ Gorj, judecatorul Mihai Pistol, primarul a fost indepartat de politisti, explicandu-i-se ca risca sanctiuni daca nu va parasi sectiile de votare.

Potrivit sursei citate, alte incidente nu au fost inregistrate la sectiile de votare din Gorj. In judetul Gorj sunt asteptate la urne, duminica, peste 305.000 persoane, fiind amenajate 317 sectii de votare.

Prima informare oficiala despre prezenta la urne a alegatorilor va fi data publicitatii de BEJ in jurul orei 11.30. Printre votantii din judet se numara si premierul Victor Ponta, care la ora 9.00 este asteptat in localitatea de domiciliu, Baia de Fier, pentru a-si exercita dreptul de vot.

07:30 O sectie de votare cu doar 3 alegatori arondati, aflata in municipiul Cluj-Napoca, si una in Sectorul 3 din Bucuresti la care sunt asteptati sa voteze nu mai putin de 5.181 alegatori vor functiona, duminica, la scrutinul pentru alegerea administratiei publice locale.

In sectia de votare 157 din Cantina Complex Studentesc Observator, din municipiul Cluj-Napoca (judetul Cluj) cei sapte membri ai biroului electoral al sectiei de votare ii vor astepta la vot pe cei trei alegatori inscrisi in listele electorale.

Cei mai multi alegatori - 5.181 alegatori - sunt asteptati duminica la urne in sectia de votare 617, din Scoala 78 din Bucuresti, Sector 3, la care sunt arondate strazile Cazangiilor si Paunesti, precum si soseaua Garii Catelu.

Intrebat despre aceasta situatie, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, a explicat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca in Sectorul 3 exista o situatie speciala, legata de existenta unui numar semnificativ de cetateni care au dubla nationalitate - moldoveneasca si romana.

Citeste mai multe aici!

07:10 O mireasa ajunsa la urme direct de la nunta a fost prima care a votat intr-o sectie din Galati.

Pe principiul "invingatorul ia totul", candidatul cu cele mai multe voturi castiga.

Timp de o luna, cat a durat campania electorala, candidatii s-au straduit sa ne convinga de faptul ca ei sunt cei mai buni pentru functiile visate. Astazi, e randul alegatorilor sa-si spuna parerea.

Astazi, ne angajam primari, sefi de consilii si consilieri pentru urmatorii 4 ani. Ii punem in functie cu votul nostru. Acum avem aceasta putere. O vom avea din nou abia la urmatoarele alegeri locale, dar pana atunci e cale lunga.

Spuneam ca astazi votam dupa noi reguli. O schimbare notabila impune votul doar in localitatea de domiciliu. Daca va aflati in calatorie, la munte sau la mare, nu veti gasi sectii speciale.

Si, pentru ca tot vorbim de sectii, usile acestora s-au deschis la ora 07:00.

Au fost amenajate peste 18.000 in toata tara si vor fi pazite de 32.000 de politisti.

Corespondentii ProTv sunt pe teren si vor transmite in direct din cele mai importante puncte.

Peste 18 milioane de romani asteptati astazi la urne. Iar in cursa electorala sunt inscrisi peste 280.000 de candidati.

Alegatorii pot vota pe baza cartii de identitate, a cartii de identitate provizorii, a pasaportului diplomatic si a celui de serviciu sau a carnetului de serviciu militar, in cazul elevilor de la scolile militare.

In aceasta campanie au fost inregistrate 2.380 de incidente. Cele mai multe in Dambovita, Buzau, Arges si Bucuresti.

Chiar aseara, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau a fost schimbat din functie, la ordinul ministrului Administratiei si Internelor, iar interimar a fost desemnat directorul Directiei Investigatii Criminale din cadrul IGPR.

Potrivit Mediafax, conform unor surse din cadrul IPJ Buzau, comandatului institutiei i se reproseaza numarul mare de incidente din campania electorala.

Printr-un soft special, anul acesta vom putea sesiza on-line toate neregulile.

Citeste si:

LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu

GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Cum se aplica stampila si se indoaie buletinul. Cand se suspenda votarea

GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Pe cine alegem pe 10 iunie, unde votam si ce acte sunt necesare

Daca sunteti plecati de acasa, nu puteti vota. Politistii primesc prima, daca nu vor fi incidente

Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani sa mearga la vot pe 10 iunie

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Stirile ProTV Special. CTP: Traian Basescu, principalul vinovat pentru esecul PDL. VIDEO INTEGRAL
Stirile ProTV Special. CTP: Traian Basescu, principalul vinovat pentru esecul PDL. VIDEO INTEGRAL

PDL este marele perdant al acestor alegeri, dupa cum afirma analistii politici si se demonstreaza prin datele exit-poll. Subiectul a fost discutat intr-o editie speciala a Stirilor ProTV.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului

Asa cum era de asteptat, pe fondul caderii electorale a fostului partid de guvernare, PDL este formatiunea cu cei mai multi perdanti din Bucuresti. Astfel, Capitala nu mai are niciun primar democrat-liberal.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt principalii castigatori si perdanti din marile orase
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt principalii castigatori si perdanti din marile orase

Aproape toti candidatii Partidului Democrat Liberal la alegerile locale din Romania au inregistrat o mare infrangere la scrutinul electoral din 10 iunie. De departe, cei mai mari perdanti din tara sunt: Emil Boc in Cluj si Antonie Solomon in Craiova.

Ponta: Eu ma bucur la rezultatele finale, nu la exit-poll-uri, avem noi o experienta...
Ponta: Eu ma bucur la rezultatele finale, nu la exit-poll-uri, avem noi o experienta...

Premierul Victor Ponta a declarat, in privinta rezultatului alegerilor, ca premonitia sa este ca vor fi sanctionati grav cei care au gresit grav, insa nu doreste sa se bucure de rezultatul exit-poll-urilor, ci la cele finale ale numaratorilor.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.