ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului

Ultima actualizare: 20-08-2012 12:33
Sorin Oprescu

Asa cum era de asteptat, pe fondul caderii electorale a fostului partid de guvernare, PDL este formatiunea cu cei mai multi perdanti din Bucuresti. Astfel, Capitala nu mai are niciun primar democrat-liberal.

Pana pe 10 iunie, PDL avea primari in doua sectoare ale Capitalei: Liviu Negoita la sectorul 3 si Cristian Poteras la sectorul 6. Rezultatele exit-poll arata ca cei doi democrat-liberali au pierdut functiile de primari, in favoarea celor de la USL: Robert Negoita si Rares Manescu.

De asemenea, candidatul independent Nicusor Dan - unul dintre favoritii tinerilor din Bucuresti, sustinut de multi artisti, muzicieni si intelectuali - a pierdut cursa pentru fotoliul de primar, potrivit rezultatelor exit-poll.

Un alt personaj binecunoscut al peisajului monden - mare perdant - este Irinel Columbeanu, care, in ciuda faimei, nu a reusit sa-i convinga pe bucuresteni sa-l aleaga in detrimentul lui Sorin Oprescu.

Batalia pe sectoare

In sectorul 1, edilul Andrei Chiliman a reusit sa-si pastreze inca o data functia, pentru urmatorii 4 ani, conform datelor exit-poll. El a castigat primul mandat de primar al sectorului 1 in 2004. Principalul lui contracandidat, Theodor Paleologu (PDL) a obtinut prea putine voturi ca sa castige functia dorita.

In sectorul 2, asa cum era de asteptat, reprezentantul UNPR, Neculai Ontanu, a re-castigat functia de primar, pastrandu-si astfel mandatul pe care l-a obtinut prima data in anul 2000. El i-a invins pe reprezentantul USL, Dragos Frumosu, si Lucian Iliescu de la PDL.

In sectorul 3, cel mai mare perdant al functiei de primar este reprezentantul PDL, LIVIU Negoita. Strategia USL de a-l desemna un contracandidat cu un nume asemanator, Robert NEGOITA, se pare ca a avut succes - bineinteles, sustinut si de scaderea popularitatii fostului partid care s-a aflat la guvernare, PDL, ca urmare a masurilor anti-populare adoptate in ultima perioada.

In sectorul 4, Piedone a reusit inca o data sa tina sus stindarul USL si sa castige functia de primar, invingand-o fara probleme pe reprezentanta PDL, Sulfina Barbu.

In sectorul 5, nicio surpriza! Daniel Marian Vanghelie va conduce in continuare administratia locala, aflandu-se la  distanta fata de reprezentantul PDL, Mihai Atanasoaei (fost prefect al Capitalei), conform datelor exit poll.

Tot in sectorul 5 a mai candidat o personalitate publica: Mugur Mihaescu, cunoscut mai mult sub numele de "Garcea". Din pacate pentru el, cursa pentru functia de primar a fost necastigatoare.

In sectorul 6, principalul perdant este, fara indoiala, fostul edil Cristian Poteras (PDL), care nu a rezistat in fata "brandului" USL, reprezentat de Rares Manescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO