Daca sunteti plecati de acasa, nu puteti vota. Politistii primesc prima, daca nu vor fi incidente

×
Codul embed a fost copiat

Romanii isi aleg duminica primarii si presedintii de consilii judetene din primul tur. O alta noutate a acestor alegeri este ca nu puteti vota decat in localitatea de domiciliu.

Daca sunteti la munte sau la mare, nu veti gasi sectii speciale. Si pentru ca tot vorbim de sectii, au fost amenajate 18.133 in toata tara.

Ele vor fi pazite din aceasta seara de 32.000 de politisti.

Premierul le-a interzis prefectilor sa se uite la Campionatul European pana dupa alegeri. Iar presedintele ii indeamna pe toti cei peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot sa participe la alegerile locale.

 Printr-un comunicat, Traian Basescu i-a indemnat pe toti romanii cu drept de vot sa participe la alegeri, astfel incat rezultatul sa-i legitimeze pe noii alesi si sa-i oblige sa-si respecte promisiunile electorale.

Citește și
Traian Basescu - COVER
Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani sa mearga la vot pe 10 iunie
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Victor Ponta a organizat si el o teleconferinta cu prefectii carora le-a cerut ca pana luni sa nu isi pareasca birourile nici macar pe timpul noptii.

"Astazi si maine nu se uita nimeni la Campionatul European de Fotbal. De luni incolo, daca totul e bine, avem timp si de alte lucruri", a declarat Victor Ponta.

REZULTATE alegeri locale 2012. Informatii afisate in timp real pe STIRILEPROTV.RO

50.000 de angajti ai ministerului de interne dintre care 32.000 de politisti vor asigura buna desfasurare a alegerilor. Premierul promite ca va da bani in plus ministerului daca nu vor fi incidente la alegeri.

"Am avut o discutie cu vicepremierul, ministrul de finante si imi spunea daca dam niste bani la fondul de rezerva pentru ministerul administratiei si internelor. Eu semnez luni daca imi aratati ca organizati alegerile perfect si nu sunt probleme," a mai declarat Premierul.

"Desculti flamanzi si goi, va fi mai dificil. Dar ne descurcam oricum. Lasam pe Florin Georgescu sa viseze frumos pana luni ca nu ne da banii. Dar ii va da. Altfel organizam un asalt asupra Ministerului Finantelor", a glumi Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor.

La Constanta, trei candidati au fost arestati pentru ca au incercat sa le dea alegatorilor mita cate 400 de lei.

In aceasta campanie s-au inregistrat 2.380 de incidente. Cele mai multe in Dambovita, Buzau, Arges si Bucuresti.

Au fost sesizate aproape o mie de infractiuni, pentru care sunt cercetate 955 de persoane. 30% dintre ele au legatura cu mita electorala.

Pana acum au primit amenzi 900 de persoane in valoare totala de 355.000 de lei.

Sambata seara in toate cele 18.133 de sectii de votare au intrat politistii, care vor asigura paza peste noapte. Duminica dimineata la ora 6 sectiile vor fi luate in primire de presedintii de sectie.

Tot ei au avut sambata de pus la punct ultimele detalii pentru alegerile de duminica. Deloc putine. Poate de aceea, in unele locuri, am asistat si la scandaluri izbucnite din te miri ce.

Iata cifrele alegerilorlocale 2012

80 de milioane de buletine de vot, 87.000 de stampile, 18.000 de sectii de votare in toata tara si 200.000 de oameni angrenati in procesul de votare. Asa arata, in cifre, ultima zi de pregatiri inaintea alegerilor. Punctul cel mai fierbinte l-au constituit primariile, de unde presedintii sectiilor de votare au venit sa-si ia sacii cu buletine si rechizite.

In sectorul 6 din capitala de exemplu, forfota a inceput de la ora 8 de dimineata. Rand pe rand, de aici au plecat spre cele 300 de sectii peste 1 milion de buletine de vot. 35 de microbuze au asigurat transportul, iar pentru siguranta, la fiecare cursa a participat si un politist.

Si in Timis, totul este pregtit. Peste 600.000 de mii de persoane sunt inscrise pe listele permanente de vot. In plus alti 4.000 de flotanti, majoritatea studenti, apar pe listele suplimentare. Pentru toti, au fost tiparite peste 2 milioane de buletine de vot.

Ca pe roate au mers pregatirile si in orasul Buzau, unde sunt asteptati la urne aproximativ 117 mii de votanti. Spre cele 80 de sectii de votare au plecat putin peste 120 de mii de buletine de vot.

La Balanesti. Gorj, in schimb, organizarea a batut pasul pe loc, din cauza unor mese, doua la numar. Presedintele sectiei nu s-a inteles cu sefa circumscriptiei cum sa fie asezate, pentru ca o masa era mai mare si alta mai mica.

Problema a ajuns pana la Targu Jiu, de unde s-a primit ordin clar: mesele trebuie sa fie una langa alta si, mai mult, chiar si fata de masa trebuie sa fie la fel.

Daca a inteles sau nu, vedem duminica. Acum, spritele s-au linistit. Toate sectiile de votare sunt inchise si sigilate. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Trei candidati arestati la Constanta dupa ce au oferit mita electorala pentru voturi
Trei candidati arestati la Constanta dupa ce au oferit mita electorala pentru voturi

 Autoritatile au emis mandate de arestare pentru trei candidati la alegerile locale din judetul Constanta, care au oferit ca mita electorala cate 400 lei catre sapte persoane, cu solicitarea de a fi votati.

Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani sa mearga la vot pe 10 iunie
Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani sa mearga la vot pe 10 iunie

Presedintele Traian Basescu face apel catre toate institutiile statului implicate in procesul electoral sa asigure desfasurarea corecta a alegerilor locale si ii indeamna pe romani sa mearga la vot.

LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu
LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu

Pe 10 iunie 2012 vor avea loc alegerile locale, in urma carora vor fi alesi consilierii locali si judeteni, primarii si presedintii consiliilor judetene. In Bucuresti au loc alegeri pentru consilii locale, CGMB, primari de sectoare si primar general.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.