Destinatia: spatiu. Biletul unei calatorii printre stele este tot mai ieftin

techschool

Nu mai este mult pana in momentul in care ne vom face bagajele si vom lua directia cerului. Pentru cei cu bani, acest tip de turism este deja posibil.

Peste 10 ani, vacantele la Paris, New York sau chiar Hawaii ar putea fi demodate. Un nou tip de turism a inceput sa rarasara, unul destinat, deocamdata, doar celor cu foarte multi bani. Nu peste mult timp, insa, excursiile pe nave spatiale care pe orbita Pamantului sau chiar mai departe, ar putea fi ceva obisnuit. Aviz fanilor SF!

Citeste despre inventiile copiilor din Romania in domeniile astronomie, robotica si programare

 

Citește și
techschool
Cele mai bune sfaturi ca sa devii mai destept
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cat costa o saptamana in spatiu

Dennis Tito a fost primul turist spatial si ar fi platit un pret exorbitant pentru asta: 20 de milioane de dolari. A petrecut un sejur de o saptamana in spatiu si, in tot acest timp, a trait exact ca un astronaut adevarat. 

Dennis Tito avea 61 de ani la momentul calatoriei si a trecut toate testele cu brio, pentru ca inainte de o astfel de calatorie, pregatirea este necesara. Calatorul spatiului trebuie supus unui control riguros si trebuie sa indeplineasca anumite criterii fizice. Desi par foarte dure, aceste probe pot fi trecute, pana la urma, de oricine.

Excentricul miliardar Richard Branson, detinatorul grupului de companii Virgin, a inceput in 2007 sa-si faca planurile de afaceri pentru spatiu. Impreuna cu echipa sa, proiecteaza o nava-avion care ar putea sa ajunga usor la 120 de km deasupra pamantului.

In 2020 am putea vedea acest vis realizat si o calatorie departe de grijile de pe pamant ar putea costa in jur de 30.000 de euro, insa primele bilete ar costa in jur de 140.000 de euro. Compania Virgin Galactic a declarant ca deja s-au rezervat 330 de bilete, iar fiecare persoana a platit aproape 150.000 euro. 

Zborul dureaza doua ore, iar pasagerul pluteste timp de 4 minute in imponderabilitate.

Cei care doresc mai mult, pot achizitiona un sejur de o saptamana. Statia Spatiala Internationala te poate gazdui pentru 25-30 de milioane de dolari. Aceasta este cea mai mare nava spatiala construita de oameni si e situata la aproximativ 420 de km deasupra Pamantului. La bordul ei, astronautii efectueaza mai multe misiuni. Desi s-au inscris multi milionari, mai bine de jumatate si-au sters numele de pe lista din cauza crizei economice. 

 

Sejururi la ocazii speciale

Dupa modelul Statiei Spatiale Internationale, compania Galactic Suite a anuntat ca va construi primul hotel spatial, pentru cei care doresc un sejur All Inclusive la mare departare. Desi biletul costa 1 milion de dolari pe noapte, deja s-au inscris zeci de doritori.

O alta companie, First Advantage, te poate casatori intr-un mod unic, la sute de kilometri de cea mai apropiata biserica de pe Pamant. Pentru doar doua milioane de dolari, tinerii insuratei pot avea o casatorie stelara si isi poti petrece noaptea nuntii in spatiu.

Cu toate ca este criza, multe alte companii incep sa investeasca in astfel de programe. Cercetatorii sunt optimisti si spun ca in cateva sute de ani am putea chiar sa colonizam o noua planeta. Ramane de vazut cat va trece pana cand calatoriile spatiale vor fi la indemana oricui.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Proiectul SETI. Cum poti sa ii ajuti pe cercetatori sa gaseasca extraterestri
Proiectul SETI. Cum poti sa ii ajuti pe cercetatori sa gaseasca extraterestri

Orice utilizator al Internetului se poate implica in aceasta misiune!

Cele mai bune sfaturi ca sa devii mai destept
Cele mai bune sfaturi ca sa devii mai destept

Iata aici 13 idei care te vor ajuta sa ai o minte brici si sa impresionezi pe toata lumea.

Cele mai tari inventii facute din greseala
Cele mai tari inventii facute din greseala

Multe din obiectele de azi au fost create intr-un moment in care inventatorul incerca sa faca altceva. Aici sunt cele mai cunoscute dintre ele.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.