Zona în care temperaturile ajung la 16 grade, sâmbătă. Prognoza până marți

Ultima actualizare: 02-02-2019 12:05

Sâmbătă, vremea se încălzeşte şi o să avem temperaturi de luna martie. Dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă, avem chiar avertizări cod galben pentru orele următoare, dar pe la amiază vedem soarele cam peste tot.

Maximele ating 16 grade în vest, centru şi sud-est.

În Dobrogea şi Bărăgan, schimbările sunt perceptibile. Dimineaţa umedă şi neplăcută va fi urmată de o amiază însorită. Se încălzeşte simţitor faţă de vineri. Ceața se va risipi până la amiază, dar revine pe timpul nopţii.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, începem ziua cu ceaţă. Mai târziu va fi soare şi atmosferă plăcută. Maximele ating şi 11 grade; vineri au fost 9 grade doar în zona Bacău.

Negură găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei, dar se înseninează până la orele prânzului. Temperaturile se menţin scăzute din cauza ceţii. Abia ating 6 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se anunţă chiar frumoasă, cu înnorări sporadice şi temperaturi de lună martie. Neobişnuit de cald va fi şi la noapte.

Se anunţă vreme bună şi în vestul ţării, deşi vântul va avea intensificări destul de des. Aici se vor înregistra chiar şi 15 grade. Ieri au fost 12 grade la Timişoara şi 14 grade la Reşita. Plăcut va fi şi la noapte, când minimele coboară până la 7 grade, o valoare de aprilie.

Şi în ţinuturile centrale se încălzeşte perceptibil faţă de ieri. Vremea va fi plăcută, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod obişnuit în februarie.

Vreme bună găsim şi în Oltenia. Se încălzeşte uşor, în special în zonele deluroase, pe unde se pot înregistra şi 13 grade. La noapte revine ceaţă.

Am ajuns în sud, pe unde norii apar trecător, dar atât. Vremea se încălzeşte, vântul abia va adia şi umezeala scade spre amiază.

În Bucureşti, vremea urmează aceeaşi tendinţă. Se face şi mai cald decât ieri, când s-au atins 10 grade. Atmosfera va fi una agreabilă, cu temperaturi de Martie şi vânt domol.

La munte, weekendul aduce soare şi vreme caldă, iar asta pune în pericol stratul de zăpadă. Vântul rămâne activ în zonele de creastă, iar prin staţiuni se vor atinge şi 10-11 grade. 

Prognoza meteo pentru 3 zile

Duminică se face şi mai cald. Se pot înregistra până la 17 grade, însă acolo unde ceaţa va persista va fi destul de frig; este cazul zonelor de câmpie din sud şi est. Vântul rămâne activ în ţinuturile vestice, iar presiunea atmosferică începe să crească.

Luni, vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului, însă temperaturile mai strâng un pic intervalul. În Moldova şi Muntenia, norii de joasă altitudine vor persista şi aduc ceață şi burniţă. În jumătatea vestică zărim soarele, însă nu-i exclus să şi picure puţin.

Şi marţi va fi destul de cald pentru luna februarie. Ca aspect, vremea se anunţă schimbătoare, cu umezeala mare, ceaţa şi ceva burniţa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO