Vremea se răcește. Zonele în care meteorologii anunță ploi torențiale

Ultima actualizare: 03-05-2020 10:09

Duminică, se răceşte simţitor, soarele va apărea sporadic, iar instabilitatea creşte în aproape toată zonele.

Vor fi averse zdravene, vijelii şi grindină, iar maximele pleacă de la 14 grade în depresiuni şi abia ating 20 de grade în ţinuturile vestice.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, instabilitate şi temperaturi în scădere. Ploile vin mai ales după prânz, însă norii apar chiar de dimineaţă. Ieri au fost 25 de grade în zonă, astăzi se ating cu greu 19 grade.

Vreme schimbătoare va fi şi în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Se răcoreşte şi va ploua în mai multe reprize. Local apar şi vijeliile, iar cantităţile de apă vor fi destul de mari.

Cam aceeaşi situaţie întâlnim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Înnorări temporare, averse zgomotoase şi fenomene electrice.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţa vreme închisă, cu ploi frecvente şi temperaturi modeste.

Ceva mai plăcut va fi în vestul ţării, dar şi aici percepem o răcorire uşoară. Ploile apar sporadic, iar norii vor fi rari.

În Transilvania, se răcoreşte simţitor, va ploua destul de mult, iar pe la munte se strâng local şi 60 l/mp.

Vin ceva ploi şi în Oltenia. Temperaturile scad faţă de ieri, dar din când în când zărim şi soarele.

În schimb, în Muntenia, instabilitatea va fi ridicată şi, temporar, apar ploi consistente, cu descărcări electrice, rafale de vânt şi poate chiar grindină. Se pot acumula 60 l/mp.

Şi în Bucureşti se răceşte şi o să plouă. Astăzi se anunţa vreme instabilă, cu mai multe serii de ploi şi cantităţi de apă de 30...40 l/mp. Probabilitate mai mare de averse este după prânz. Maximă ajunge la 19 grade, iar barometrele indică o uşoară creştere.

La munte, vă spuneam că ploile vor fi chiar abundente, local ajung şi la 60 de l/mp. Şi aici vin în mai multe reprize, apare grindină, iar pe creste, sunt condiţii de lapoviţă.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, luni se menţine vremea schimbătoare, cu averse consistente, vânt activ şi temperaturi modeste.

Marţi se anunţă vreme ceva mai bună, cu soare şi în jur de 20 de grade. Condiţii de ploaie vor fi abia în noaptea următoare.

Miercuri se răceşte la loc. Va ploua temporar şi vântul va accentua senzaţia de frig. Noaptea o să avem în jur de 5-6 grade.

La munte, ploile continuă şi luni, când se face mai frig. Vor fi tot averse, iar în zona Meridionalilor se pot acumula chiar şi 50 l/mp. Vântul va atinge viteze de 70 km/h.

Marţi se anunţa vreme mai bună, se încălzeşte uşor, iar aversele vor fi ceva mai rare.

De miercuri, însă, se răceşte din nou şi va fi mai frig decât în mod obişnuit. Aşteptam mai mult lapoviţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO