Vremea se răcește puternic în toată țara. Avertizările meteorologilor


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 10:37
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 09:50
Categorie: Vremea

Miercuri avem vreme închisă, o să plouă în jumătatea sud-vestică a ţării şi se pot strânge 20 l/mp. Vântul continuă să sufle tare în zona montană, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar se menţine activ şi în sudul Banatului.

Temperaturile scad uşor în ţinuturile estice, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit şi la amiază vom avea între 10 şi 19 grade.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan, mulţi nori iar temperaturile ajung până la 17 grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferă va fi mohorâtă dar temperaturile depăşesc în continuare normalul perioadei. În nordul Moldovei şi în Bucovina nu sunt şanse să vedem soarele iar termometrele mai pierd câteva grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş atmosfera va fi închisă. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate marți. În ţinuturile vestice, va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Temperaturile urcă spre 17 grade, dar se anunţă înnorări şi ploi mai consistente. Vântul devine tot mai insistent.
în sudul Banatului.

În ţinuturile centrale, norii vor fi numeroşi iar în primele ore ale zilei se anunţă ceata. Aşteptam ploi mai ales în zonele de munte, vântul va prinde putere la altitudini mari, pe unde se pot atinge viteze de 90 km/h. Temperaturile se menţin ridicate pentru luna noiembrie.

În Oltenia, miercuri ne-aduce vreme urâtă cu mulţi nori şi ploi mai consistente în zonele deluroase. Se face puţin mai cald decât marți. După prânz, se vor atinge 16 grade.

În sudul ţării găsim vreme închisă şi ploi din loc în loc. Temperaturile mai ridicate decât ar fi normal la această dată, ajung până la 19 grade Celsius în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

În Bucureşti, rămânem cu atmosfera închisă. Dimineaţa apar condiţii de ceaţă şi burniţa, iar pe seară vin ploile. Vântul devine tot mai insistent şi maximă ajunge pe la 15 grade- valoare mai ridicată decât ar fi normal în acest moment al anului.

Joi să răceşte, o să plouă destul de serios şi vântul va agita atmosfera. Vom avea cel mult 12 grade, însă din cauza vântului vom resimţi valori mai scăzute de atât.

Vineri se face mai frig şi temperaturile coboară uşor sub normalul perioadei. Mai vin ceva ploi şi vântul se menţine activ.

Şi sâmbăta avem o zi cam neplăcută, cu cer noros şi ploi slabe, trecătoare. Maxima se opreşte pe la 7 grade.

Vremea la munte

 

Şi la munte se strică vremea. Pe seară şi la noapte ploile cuprind toată zona montană, iar în Carpaţii Meridionali pot lăsa 20 de litri de apă pe metru pătrat. Şi tot aici, la altitudini mari vântul va sufla tare, cu peste 80, 90 KM/h.

Joi mai vin ceva ploi în masivele din sudul şi estul ţării, pe unde temperaturile încep să scadă. La peste 1500 de metri apar ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Vineri se răceşte peste tot. Dimineaţă vor fi mai mult ninsori, apoi apare lapoviţa şi se poate depune polei, iar mai târziu o să plouă. Vântul mai are unele răbufniri, în special pe creşte.

Sâmbăta norii persistă în masivele sudice şi în cele estice; în rest zărim puţin şi soarele, iar în zona montană înălţa mai sunt ceva condiţii de lapoviţă.

Cam aşa stau lucrurile. La ultima intervenţie, vă spun cum va arăta vremea în următoarele zile la nivelul întregii ţări.

Vremea pentru următoarele zile

 

Joi o să plouă mai mult în jumătatea sud-estică a ţării, pe unde temperaturile încep să scadă. Vântul se înteţeşte aproape peste tot. La munte, la peste 1500 de metri va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar pe seara, în estul Transilvaniei şi în dealurile Moldovei apare lapoviţă.

Vineri se răceşte în toată ţara, vântul rămâne activ, iar în ţinuturile estice temperaturile coboară sub normal. O să plouă în sud, est şi centru, dar mai vin câţiva stropi şi în vestul ţării. La munte vor domina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, în Moldova şi în dealurile din sud vor fi condiţii de lapoviţă.

Sâmbătă zărim un pic soarele în vest şi centru. În rest norii persistă; ploile apar local în sudul şi sud-estul ţării, iar pe crestele Carpaţilor se anunţă puţină lapoviţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO