Vremea se menține caldă în majoritatea zonelor. De când vin frigul și ploile


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 10:57
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 09:26
Categorie: Vremea

Se menţin codurile de ceaţă până la ora 11, sunt afectate zone extinse din sudul şi centrul ţării, iar marți avem tot vreme caldă.

Va fi soare în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, însă în celelalte zone apar condiţii de burniță sau ploaie. Maximele pleacă de la 12 grade în depresiuni şi ating 19 grade în vest şi în sudul extrem.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan ne aşteaptă o zi cam mohorâtă, e posibil să picure sau să burniţeze, dar temperaturile se menţin ridicate. După prânz se vor înregistra 17, 18 grade, valori de luna octombrie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei: vreme caldă, înnorări persistente şi câţiva stropi de ploaie.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina o să fie cald pentru o zi de noiembrie. Maximele vor ajunge pe la 15 grade, însă va domina atmosfera închisă şi s-ar putea să picure, din când în când.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme frumoasă. Norii apar sporadic, iar temperaturile depăşesc din nou valorile normale.

Şi în ţinuturile vestice o să avem soare, vreme bună şi va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Ceata se ridică destul de repede. Temperaturile urcă spre 18, 19 grade, dar în sudul Banatului vântul devine tot mai insistent.

Vremea rămâne caldă şi în zona Transilvaniei. Acum sunt în vigoare mai multe coduri de ceaţă, dar mai târziu se arată soarele. Pe la munte apar câţiva nori de ploaie, iar vântul prinde putere la altitudini mari. În rest avem atmosferă plăcută şi până la 15, 16 grade în termometre.

În Oltenia, marți nu prea zărim soarele,acum este ceață persistent, iar mai târziu vor fi şi condiţii de burniţa, dar se face mai cald decât ieri. În vestul provinciei se vor atinge 17, 18 grade.

În ţinuturile sudice, temperaturile se menţin ridicate. Ceața va dura câteva ore, iar soarele apare puţin în zonele mai înalte. În rest va fi cam înnorat şi e posibil să burniţeze.

 

Vremea în București

 

În Bucureşti vremea va fi tot mai mohorâtă în perioada următoare. Marți se anunţă atmosfera schimbătoare, cu înnorări persistente, burniţă şi cel mult 16 grade în termometre.

Miercuri se menţine cerul înnorat, dar treptat se înteţeşte vântul, iar în noapte vin şi ploile. Nu se răcoreşte deocamdată.

Joi prindem vreme şi mai neplăcută, cer plumburiu şi ploi trecătoare. Vântul va avea unele rabfniri, iar temperaturile scad destul de mult. Ziua vor fi 12 grade, iar noaptea cel mult 7 grade.

Vineri se face mai frig, temperaturile ajung la normal şi o să avem în continuare vreme închisă. Va plouă din când în când, maximă va fi de 7 grade, iar minimă în jur de 3, 4 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, se anunţă vreme caldă. Vedem şi soarele, în special în Munţii Banatului şi prin Apuseni. În celelalte masive apar norii de ploaie, iar în zona crestelor, vântul va sufla cu putere şi pot fi rafale de 85 km/h.

Ziua de miercuri ne-aduce vreme închisă, vânt insistent şi ceva ploi la apropierea nopţii. La latitudini de peste 1800 metru vor fi şi ceva ninsori şi lapoviţă.

Joi se anunţă vreme frumoasă doar în zona Apusenilor. În rest, va ploua şi se face mai frig.

Vineri, aşteptăm o răcire simţitoare în toate masivele. Ploile vin mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a celor de Curbura, dar la mare altitudine vor domina ninsorile.

Vremea se răcește brusc în toată țara. Zonele unde minimele coboară până la 0 grade
Vremea caldă în țară. Unde se vor înregistra și 21 de grade
Temperaturi de până la 21 de grade duminică. De săptămâna viitoare se face mai frig
VIDEO PROTVPLUS.RO