Vremea se răcește astăzi. Ploi, lapoviță și ninsori viscolite

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se răcește. O să plouă în ținuturile estice, vin câțiva stropi și în celelate zone, iar prin centru apare lapoviță.

La munte va ninge viscolit. Vântul se intensifica și în sudul țării, iar maximele pleacă de la 1 grad în depresiuni și se opresc pe la 14 grade în sud-est.

Citește prognoza meteo și află care va fi starea vremii în București și în țară! Citește cum va fi vremea în orașul tău, prognoza meteo la munte și pe regiuni, ultimele avertizări și informări de la meteorologi.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se strică vremea. Temperaturile scad față de ieri, când s-au atins și 20 de grade, se pornește vântul și o să plouă. Vor fi averse, cu descărcări electrice și s-ar putea să cadă grindină.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile pierd chiar și 10 grade față de ziua trecută. Se adună norii și o să plouă în mai multe reprize, iar vântul va fi destul de insistent.

Citește și
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Temperaturile scad accentuat și în nordul Moldovei și în Bucovina. Ieri, a fost foarte cald, s-au înregistrat 19...20 grade; astăzi maximele se opresc pe la 5 grade și o să avem vreme neplăcută, cer noros și ploi frecvente.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme schimbătoare, câteva ploi sau lapoviță în zona Transilvaniei și cel mult 7...8 grade pe la amiază.

În ținuturile vestice se răcește simțitor, iar în Banat temperaturile scad și cu 10 grade față de ieri. Mai pot să vină câțiva stropi de ploaie, dar zărim și soarele pe parcursul zilei. La noapte se anunță lapoviță și trecător ninsoare.

Un aer rece ajunge astăzi și în Transilvania. Ieri, la Miercurea Ciuc s-au atins 15 grade, astăzi așteptăm cel mult 1 grad. Vom avea o zi tare neplăcută, cu ninsori viscolite în zonele montane și lapoviță în rest.

Și în Oltenia vor fi diferențe foarte mari de temperatură, de la 21 de grade ieri, la cel mult 8 grade astăzi. În plus, vântul va sufla tare, cu 60...70 Km/h și s-ar putea să picure trecător.

Tendința de răcire a vremii se menține și în ținuturile sudice. O să plouă din când în când, iar vântul se intensifica și aici.

Vremea în București

 

Se schimbă vremea și în zona Bucureștiului. După cele 20 de grade de ieri, astăzi vom avea cel mult 11...12 grade. Vântul prinde putere și ajunge la viteze de 55 Km/h, iar mai târziu vin și ceva ploi.

Vremea la munte

 

Vremea se răcește și pe la munte. Astăzi, ninsorile cuprind aproape toată zona montană și pot lasă 15 litri de apă pe metru pătrat. Va fi și viscol, iar pe crește vântul va suflă cu peste 80...90 KM/h.

Vremea în următoarele zile

 

Astăzi se răcește și o să avem o zi destul de neplăcută, cu ploi în est, sud-est, lapoviță în centru și ninsori viscolite pe la munte.

Mâine, precipitațiile se extind din nou dinspre vest și vor cuprinde majoritatea zonelor. O să ningă la deal, la munte și prin Maramureș; va fi lapoviță în Transilvania și ploi în rest. Se pornește din nou vântul, pe crește montane va viscoli ninsoare cu 90...100 Km/h, iar în zonele mai joase va suflă cu 45...55 KM/h.

Sâmbătă se îndreaptă vremea. Dimineață s-ar putea să apară un pic de lapoviță prin Moldova, câțiva stropi de ploaie în Dobrogea și ceva fulguieli pe la munte. Apoi se arată și soarele, iar vântul mai are unele porniri în zonele montane și în sud-est.

Duminică se încălzește, mai ales în vestul, sudul și centrul țării, dar în jumătatea vestică revin ploile, iar pe la munte vor fi mai mult ninsori.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vremea în luna martie. ANM anunță temperaturile până pe 8 Martie
Vremea în luna martie. ANM anunță temperaturile până pe 8 Martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza meteo pentru perioada 24 februarie - 8 martie 2020.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.