Temperaturi ridicate, astăzi, în toată țara. Când se răcește vremea și unde vin ninsorile

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi prindem vreme frumoasă, se mai domolește și vântul, iar temperaturile vor fi cu mult peste valorile normale, de la 7 la 18 grade.

Dobrogea și Bărăganul. Pe aici ne așteaptă o zi însorită și cam la fel de caldă ca cea de ieri. La Mangalia s-au atins chiar 20 de grade. Vântul mai are unele porniri, însă nu sunt anunțate viteze mari.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim soare, vreme bună și temperaturi în creștere. Vântul se menține activ, iar pe la amiază se ating în jur de 13...14 grade. Ieri au fost chiar 17 grade în zonă.

Se mai încălzește și în nordul Moldovei și în Bucovina. Norii apar destul de rar. Vântul mai agită puțin atmosfera, iar maximele ajung pe la 12...13 grade, valori destul de mari pentru o zi de februarie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș continuă vremea caldă. Temperaturile mai urcă vreo două, trei grade față de ieri. Domină atmosfera însorită și vântul mai are unele porniri. La noapte se adună norii și vor aduce câțiva stropi de ploaie.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În vestul țării ne-așteaptă o zi foarte plăcută, cu soare și temperaturi de aprilie.

Se face mai cald decât ieri și maximele ajung pe la 17...18 grade. Peste noapte apar câțiva nori de ploaie și în zona Crișanei.

În Transilvania este frig dimineață, dar spre amiază temperaturile cresc, iar în vestul provinciei se ating chiar și 14...15 grade. Nu sunt anunțate precipitații.

În Oltenia avem o zi mai plăcută decât ieri și asta pentru că se domolește vântul. Norii apar sporadic, iar temperaturile se mențin peste limitele normale.

Vreme caldă și frumoasă găsim și în ținuturile sudice. Atmosfera se liniștește și aici. În Lunca Dunării se înseninează și maximele ajung pe la 15 grade. Ieri, la Oltenița au fost în jur de 20 de garde.

Vremea în București

 

În București, astăzi prindem soare și atmosfera de început de aprilie. Presiunea atmosferică scade din nou, iar pe la amiază se ating în jur de 15 grade. Și aici a fost foarte cald ieri, s-au atins și 19 grade pe la prânz.

Vremea la munte

 

 

La munte, se încălzește galopant. Ieri, prin stațiuni au fost minus 2...minus 3 grade, însă astăzi se vor atinge chiar și 10...11 grade. Se anunță vreme frumoasă, în ansamblu; vânt mai nervos în zona crestelor, iar la noapte, ceva lapoviță în nordul Orientalilor.

Citește prognoza meteo și află care va fi starea vremii în București și în țară! Citește cum va fi vremea în orașul tău, prognoza meteo la munte și pe regiuni, ultimele avertizări și informări de la meteorologi.

Vremea în următoarele zile

 

 

Astăzi percepem vreme mai caldă decât ieri, pe măsură ce vântul se liniștește. Atmosfera va fi foarte plăcută.

Mâine se face și mai cald, în special în sud și est. Se ating și 20 de grade, dar în restul țării așteptăm vreme urâtă, cu ploi consistente. Se pot acumula 15 litri pe metru pătrat și ar putea să apară descărcările electrice. Mâine noapte vin ceva ploi și în Oltenia și nordul Munteniei. La munte va fi lapoviță, vântul rămâne activ și presiunea atmosferică scade.

Joi, schimbare tranșantă: se răcește, iar ploile apar, temporar, cam peste tot. De fapt, prin sud și est o să plouă; în celelalte zone apare, treptat, lapoviță, iar la munte va ninge. Vântul va fi mai insistent la munte și prin sudul țării și maximele se opresc la 12 grade.

Și vineri prindem vreme urâtă, cu ninsori la deal și la munte, lapoviță în centru și nord, și ploi în rest. Pe creste va fi viscol, iar temperaturile mai scad puțin.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea în luna martie. ANM anunță temperaturile până pe 8 Martie
Vremea în luna martie. ANM anunță temperaturile până pe 8 Martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza meteo pentru perioada 24 februarie - 8 martie 2020.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.