Vreme de primăvară și temperaturi de până la 20 de grade. Cum va fi vremea în București


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 11:08
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 10:47
Categorie: Vremea

Mierucuri o să fie foarte cald pentru o zi de februarie. În sudul ţării se ating 20 de grade, însă în vest şi centru vin averse destul de consistente. 

Vântul va suflă tare la munte, dar va avea unele porniri şi în restul ţării, aer rece.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, vremea va fi frumoasă, se face mai cald şi la amiază se vor înregistra 20 de grade Celsius, valori mai potrivite pentru luna Mai.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar maximele urcă spre 19 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 2...3 grade peste cele de marți. Spre seară şi la noapte se adună norii şi vin câteva ploi slabe.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim mulţi nori şi averse de ploaie. Izolat e posibil să cadă grindina iar termometrele vor indica 13-14 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, aşteptăm averse cu fulgere. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor depăşi cantităţi de apă de 15...25 l/mp. Vântul va avea unele porniri iar temperaturile ajung până la 17 grade Celsius.

În Transilvania, ploile vor veni cu tunete şi fulgere în regiunile vestice şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. În celelalte zone, se anunţă timp frumos dar vântul va avea unele porniri şi cele mai mari viteze se vor înregistra la munte. Maximele ajung până la 17 grade Celsius în vestul provinicie.

În sud-vestul ţării, predomina vremea frumoasă şi doar izolat apar câteva ploi slabe spre seară. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 19 grade Celsius.

În ţinuturile sudice, găsim soare, timp frumos şi temperaturi de până la 20 de grade, valori mai potrivite pentru luna Mai.

Vremea în zilele următoare

 

Joi, temperaturile coboară simţitor şi vom avea cel mult 12 grade în zona Dobrogei. În sud şi est o să plouă; prin centru va fi lapoviţă, iar la munte se anunţă ninsori viscolite. În vest găsim vreme mai bună, dar noaptea se întorc ploile, iar în zonele deluroase se transformă în lapoviţa şi ninsoare.

Vineri, precipitaţiile se extind dinspre vest şi vor cuprinde aproape toată ţara. Va ninge la deal, la munte şi prin Maramureş; va fi lapoviţă în Transilvania şi ploi în rest. Vântul se înteţeşte peste tot, iar în zona montană înalta va fi viscol.

Sâmbătă se îndreaptă vremea. Se arată soarele, însă dimineaţă o să mai fie un pic de lapoviţă în Moldova şi Dobrogea şi ceva fulguieli pe la munte. Vântul rămâne activ, iar noaptea va fi ger în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în București

 

În Bucureşti, ziua de miercuri ne-aduce soare şi atmosfera de lună mai. Se vor atinge 20 grade, cu 13 grade mai mult decât ar fi normal.

Joi se schimbă vremea. Temperaturile scad simţitor, se porneşte şi vântul şi vor fi rafale de 50...55 Km/h. Ziua vin câteva ploi slabe, iar pe seara s-ar putea să cadă lapoviţă.

Vineri se anunţă o zi cam mohorâtă. Se mai răceşte puţin, şansele de ploaie cresc după prânz şi vântul se înteţeşte din nou.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme frumoasă, vânt activ şi temperaturi în uşoară creştere.

Vremea la munte

 

La munte, vremea rămâne caldă şi miercuri, însă norii cuprind toate masivele. Ziua o să plouă, apare trecător şi lapoviţă, iar noaptea vin ninsorile şi vor fi mai consistente în vestul Carpaţilor Meridiionali şi în nordul Orientalilor. Se porneşte şi vântul, pe creste vor fi rafale de peste 80...90 KM/h, iar la noapte o să fie viscol.

Joi se răceşte accentuat. O să ningă destul de serios, vântul va viscoli ninsoarea iar în zonă înaltă vizibilitatea va scădea foarte mult.

Ziua de vineri aduce alte ninsori, care se extind treptat dinspre masivele vestice şi vor cuprinde aproape toată zona montană. Vântul va sufla din ce în ce mai tare în masivele din vestul şi sudul ţării, iar pe creste se va transforma în viscol.

Sâmbătă se îndreaptă vremea. Dimineaţă mai apar ceva fulguieli în Carpaţii Orientali şi Meridionali; apoi soarele se arata peste tot. Vântul mai are unele răbufniri, la altitudini mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO