Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 12 Aprilie 2018 08:45
Categorie: Vremea

Joi avem încă o zi neobişnuit de caldă, soare, câţiva nori de ploaie pe la munte şi maxime de la 15 grade pe litoral, la 27 de grade în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera va fi însorită după risipirea ceţii. Maximele ajung la 24 de grade, însă pe litoral va în continuare mai răcoare şi se vor înregistra 15...17 grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi agreabile. Norii vor fi rari, iar pe la amiază termometrele vor indica 23...24 de grade. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi foarte plăcută şi câţiva nori de vreme bună. Se face mai cald decât ieri şi vom avea maxime de la 22, la 26 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Temperaturile urcă vreo două-trei grade faţă de ieri şi ajung la valori de vară. Atmosfera se menţine însorită, dar după lăsarea nopţii cresc şansele de ploaie.

Şi în ţinuturile vestice se face mai cald. Maximele ajung pe la 27 de grade şi vom avea vreme frumoasă şi un vânt mai insistent în sudul Banatului. La noapte: ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Şi în centrul ţării o să avem vreme frumoasă şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Doar pe la munte, după prânz, apar ceva înnorări şi condiţii pentru o aversa-doua.

Vremea se menţine caldă şi în zona Olteniei. La amiază se ating 25...26 de grade, va fi soare, foarte puţini nori şi un vânt plăcut. Va fi cald şi în ţinuturile sudice, deşi temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri, când în Olteniţa s-au înregistrat 28 de grade. Astăzi vom avea valori de lună mai, soare şi atmosferă foarte plăcută.

În Bucureşti avem tot vreme caldă şi frumoasă, un pic de vânt şi 25 de grade pe la amiază. Ieri am avut 27...28 de grade în centru, adică valori de vară. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Noaptea va fi una liniştită, cu temperaturi peste cele normale.

Vreme caldă găsim şi în zonele montane, însă după-amiaza apar ceva condiţii de ploaiea; la noapte vin averse locale în masivele vestice şi sud-vestice.

Şi vineri o să fie cald, deşi prin vest, nord şi centru temperaturile scad şi vin averse locale, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. În rest rămânem cu timpul frumos, prin sudul ţării se înteţeşte vântul, iar maximele ajung la 25 de grade.

Sâmbătă vremea se îmbunează. O să avem atmosfera destul de plăcută, dar prin nord, est şi la munte s-ar putea să mai vină o ploaie rapidă, de vară. Vântul sufla mai tare în sudul Banatului, iar temperaturile urcă până la 26 de grade în vestul ţării.

Ziua de duminică ne-aduce vreme caldă şi frumoasă. Doar în zonele montane, după-amiaza e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie, iar vântul are unele intensificări în sud şi est. Maximele ajung în intervalul 12...26 grade şi, aşa cum ne-am obişnuit, cel mai răcoare va fi pe litoral.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultima zi de vacanță i-a prins pe români la schi. Poiana Braşov, cel mai bun sezon de până acum
Ultima zi de vacanță i-a prins pe români la schi. Poiana Braşov, cel mai bun sezon de până acum
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
vreme toamna
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare