Vremea 10 aprilie 2018. Temperaturile sunt specifice lunii mai, în mai multe regiuni

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 10 Aprilie 2018 07:51
Categorie: Vremea

Marți avem vreme caldă şi însorită, chiar dacă prin ţinuturile vestice se adună câţiva nori de ploaie. Maximele ajung cu greu la 15 grade pe litoral, dar prin sud se opresc pe la 25 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, ceața de dimineaţă se risipeşte repede şi atmosfera va fi una plăcută, cu cer senin şi temperaturi în creştere uşoară faţă de luni. La Constanța, luni au fost doar 12 grade. Se mai încălzeşte puţin şi la noapte. 

Soare şi timp frumos găsim şi în Muntenia nordică şi în sudul Moldovei. Cam aceleaşi condiţii: un pic de ceaţă la începutul zilei, cer senin mai târziu şi temperaturi peste aşteptări de mari.

În nordul Moldovei şi în Bucovina: tot vreme însorită, cu temperaturi ridicate pe la amiază. Ceața apare la sfârşitul nopţii, iar minimele se opresc pe la 8 grade cam peste tot.

O zi destul de plăcută va fi şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Apar ceva nori pe parcursul zilei, dar ploile vin pe suprafeţe restrânse şi vor fi pasagere. Temperaturile pierd vreo două grade faţă de luni. La noapte, în schimb, se mai încălzeşte: minime de 8 grade în zonă.

Ceva schimbări se produc şi în ţinuturile vestice, dar atmosfera va fi în general plăcută. Norii apar destul de frecvent de-a lungul zilei şi s-ar putea să plouă local. Temperaturile scad uşor.

Şi în Transilvania avem atmosfera schimbătoare, dar nu o să plouă. Termic sunt ceva diferenţe faţă de luni: maximele rămân pe la 23 de grade, iar minimele urcă spre zero grade chiar şi în depresiuni.

În Oltenia se face mai cald ca luni, în ciuda înnorărilor trecătoare. La noapte se înseninează şi cresc perceptibil şi minimele termice. Cer senin şi vreme caldă avem şi în sudul ţării. Luni am avut 23 de grade în zona de câmpie, azi vor fi chiar şi 25 de grade în Lunca Dunării. Vreo câteva grade urcă şi temperaturile nopţii.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, marți continuă vremea frumoasă. Presiunea atmosferică o să scadă uşor, norii vor fi rari, vântul slab şi temperaturile de lună mai: 24 de garde după prânz şi în jur de 9 grade la noapte.

Miercuri avem cam aceleaşi condiţii, vor fi în jur de 23 - 24 de grade, iar după-amiaza sunt anunţate ceva înnorări, dar puţine şanse de ploaie.

Joi, vreme bună, mult soare, vânt activ şi neobişnuit de cald. Tot 24 de grade în aer, ceață dimineaţa şi o minimă de vreo 10 grade, mai potrivită pentru luna mai decât pentru aprilie.

Vineri se adună ceva nori pe parcursul zilei, dar nu sunt anunţate ploi şi avem în continuare vreme caldă, cu ceață dimineaţa şi vânt perceptibil mai târziu.

LA MUNTE

Marți, tot vreme frumoasă. Cer senin prin zonă Meridionalilor, câţiva nori, poate şi o repriză de ploaie în Apuseni şi în nordul Orientalilor. Vântul rămâne activ pe creste, iar temperaturile de prin staţiuni se menţin plăcute.

Miercuri prindem soare şi vreme bună până după prânz. Mai târziu norii se înmulţesc, iar pe seara apar şi aversele prin unele masive.

Joi se face mai cald, dar creşte uşor şi instabilitatea. Aversele apar pe zone restrânse ziua, însă în noaptea de joi spre vineri cuprind jumătatea vestică a Carpaţilor.

Vineri vine ploaia peste tot. Sunt anunţate averse zgomotoase, răbufniri de vânt şi descărcări electrice. Se mai răcoreşte faţă de ultimele zile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, în următoarea săptămână. Când vine frigul
Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, în următoarea săptămână. Când vine frigul
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme toamna
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Ploaie, zapada, ger
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua