Vremea se încălzește semnificativ. Zonele în care se vor înregistra și 17 grade

Ultima actualizare: 27-03-2021 09:43

Vremea, 27 martie. Sâmbătă avem vreme bună. Se anunță o zi cu mult soare, dar seara și în timpul nopții, în jumătatea nord-vestică se adună norii și o să plouă sau o să cadă lapoviță.

Maximele termice pleacă de la 9 grade în depresiuni și ajung până la 17 grade prin sud și vest.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan va domina atmosfera însorită și după prânz se vor înregistra cel mult 15 grade Celsius.

Soare și vreme bună găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei și se încălzește ușor.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vremea va fi placută, mai apar câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile urcă până la 13 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș soarele strălucește toată ziua, dar noaptea se adună norii și va ploua sau o să cadă lapoviță. Maximele ajung la 14 grade, dar noaptea vor fi minime de zero grade.

Și în ținuturile vestice se anunță o zi însorită, cu temperaturi de 16- 17 grade. Pe seară, norii se înmulțesc, iar noaptea vin ploile.

În Transilvania avem o zi frumoasă, cu mult soare și temperaturi apropiate de normalul perioadei, însă dimineața este frig mai ales în zona depresionară. În cursul nopții, se înnorează și o să plouă sau o să cadă lapoviță.

În Oltenia norii apar sporadic, dar noaptea, în zona montană vin câteva ploi slabe. La amiază termometrele vor indica 14...15 grade Celsius.

În ținuturile sudice cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, iar în Lunca Dunării temperaturile urcă până la 16... poate chiar 17 grade.

București


În București prindem vreme frumoasã și se face mai cald decât vineri. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar la amiază se vor înregistra în jur de 16 grade Celsius. Noaptea apar câțiva nori de vreme bună, iar temperatura coboară până la minus 1 grad.

La munte


Se încălzește și în zonele de munte. Va domina atmosfera însorită, dar seara și noaptea, în masivele vestice apar înnorări care vor cuprinde, treptat, toată zona montană. Vor fi ploi în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, iar în nordul Orientalilor așteptăm și lapoviță.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Duminică vremea devine caldă pentru data din calendar, iar termometrele vor indica 16...17 grade Celsius. În prima parte a zilei va domina atmosfera însorită, dar după-amiază și seara norii se înmulțesc și vor fi averse însoțite de descărcări electrice.

Luni temperaturile scad puțin și vom avea o maximă de 14 grade. Soarele se arată trecător, iar după-amiază o să apară câteva ploi slabe, de scurtă durată. Seara și în noaptea următoare se întețește vântul.

Marți vor fi înnorări, iar în noaptea de marți spre miercuri o să plouă. După orele prânzului, temperatura se oprește tot la 14 grade.

La munte
 

Duminică se face mai răcoare, iar soarele se arată trecător. Vor predomina ploile, dar în Carpații Orientali o să cadă și lapoviță. Pe creste va ninge, iar vântul prinde putere în special în Carpații Meridionali.

Luni vor fi înnorări. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi și ploi și lapoviță, iar vântul se întețește în toată zona montană. În noaptea de luni spre marți, precipitațiile ajung și în nordul Orientalilor.

Marți înnorările persistă. Pe spații mici o să plouă și o să cadă lapoviță, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va avea intensificări în zona înaltă a masivelor sudice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO