Vremea azi, 26 martie. Se încălzeşte, dar temperaturile se menţin scăzute pentru luna martie

×
Codul embed a fost copiat

Vineri se încălzeşte, dar temperaturile se menţin scăzute pentru luna martie.

Atmosfera va fi plăcută, soarele se arată în majoritatea zonelor țării, însă prin sud-est şi în vest se mai adună norii şi s-ar putea să plouă slab prin Dobrogea. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi în zona montană înaltă, iar maximele termice pleacă de la 5 grade în depresiuni şi vor ajunge până la 15 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, vor fi înnorări temporare, poate şi câteva ploi slabe în Dobrogea, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi. Norii vor fi rari însă vântul va mai avea unele porniri pe parcursul zilei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 2...3 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme bună în ansamblu. Se mai aduna norii, însă nu sunt anunţate precipitaţii.

Și în vestul ţării, găsim soare şi vreme bună şi se mai încălzeşte uşor. Joi s-au atins în jur de 11 grade. Vineri, vor fi până la 13 grade. Pe seară, în sudul Banatului încep să apară norii, iar la noapte o să fie lapoviţa şi condiţii de polei.

În Transilvania, este frig acum dimineaţa, mai ales în zona depresionară. Nu prea zărim norii şi temperaturile cresc de la o oră la alta, aşa că amiaza ne-aduce vreme bună şi până la 9...10 grade în vestul provinciei.

În Oltenia va fi mai cald decât în celelate regiuni. Temperaturile vor ajunge pe la 14...15 grade şi vom avea soare şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. Dimineaţa apar ceva condiţii de ceaţă pe la câmpie.

În tinuturille sudice, mai sunt înnorări dimineaţa, dar mai traziu cerul se degajează treptat şi o să avem o zi foarte plăcută, cu temperaturi mai ridicate decât ieri.

Vremea în București

 

 

 

În Bucureşti, vremea va fi închisă în primele ore ale zilei, dar treptat se arată şi soarele. Vântul va fi insistent şi în termometre se vor inrgistra în jur de 13 grade Celsius.

Vremea la munte

 

 

 

În zonele de munte, astăzi se încălzeşte, însă vremea se menţine rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai apar câţiva nori în zona Munţilor Apuseni şi vântul va avea intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceată.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Vineri, temperaturile vor continua să crească, dar vremea se menţine rece pentru acesta dată. Soarele se arată în cea mai mare parte a ţării şi doar prin Dobrogea, mai sunt înnorări şi condiţii de ploaie slabă. Maximele termice vor ajunge până la 15 grade în sud-vestul extrem.

Sâmbătă, predomină vremea frumoasă şi temperaturile se apropie de normal. Pe seară şi în noaptea următoare, în jumătatea nord-vestică, apar precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie.

Duminică, în Lunca Dunării se vor atinge chiar şi 18 grade, dar în Bucovina vor fi doar 6-7 grade. Va ploua slab şi local în nord şi prin centru şi pe zone restrânse în nord-est, iar în sud iar în rest găsim vreme mai bună.

Luni, vremea devine caldă în regiunile sud-vestice. În nord, centru şi est, norii vor fi numeroşi şi apar precipitaţii pe suprafeţe restrânse: lapoviţa la munte şi ploi în rest. În celelalte regiuni, zărim şi soarele iar vântul va avea intensificări, la munte şi prin est.

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Fenomen meteo neobișnuit în București. Care este explicația dată de meteorologi
Fenomen meteo neobișnuit în București. Care este explicația dată de meteorologi

Iarna nu se dă dusă din România.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.