Vremea începe să se încălzească. Zonele în care va ploua

Ultima actualizare: 14-10-2020 09:51

Prognoza meteo, 14 octombrie. Miercuri apare soarele și doar prin nord-vest mai vin câteva ploi slabe.

 

Miercuri apare soarele și doar prin nord-vest, mai vin câteva ploi slabe. Vântul va prinde putere în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, iar maximele pleacă de la 12 grade în Maramureș și în estul Transilvaniei și ajung până la 20 de grade în estul Munteniei și în Dobrogea.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare și atmosferă plăcută, însă temperaturile scad și după prânz vor fi cel mult 20 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii vor fi rari pe timpul zilei și nu mai sunt anunțate ploi. Marți în zona au fost 25 de grade, însă miercuri se răcește și vor fi 18 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi sub cele înregistrate marți. Vântul suflă tare la munte și la rafală se pot depăși 100 km/h.

Se mai răcorește și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, iar în termometre vor fi cel mult 15 grade. Vremea va fi schimbătoare și o să plouă slab, iar vântul va sufla mai tare în Maramureș cu viteze de 55-65 km/h.

În ținuturile vestice
 atmosfera va fi însorită și vântul va prinde putere în zona înaltă a Munților Apuseni, pe unde se vor depăși viteze de 100 km/h. Vântul va avea intensificări și prin Crișana, însă la viteze mai reduse. Marți, la Timișoara au fost 8 grade însă miercuri se încălzește și vor fi 18 grade.

În Transilvania soarele încălzește treptat atmosfera și temperaturile urcă până la 17 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia atmosfera va fi plăcută, apare soarele și se încălzește ușor.

În ținuturile sudice
găsim vreme frumoasă și vântul nu va pune probleme. Temperaturile scad un pic și vor fi cel mult 18 grade.

București
 

Și în București se anunță vreme frumoasă, cu cer senin. Mai scad temperaturile și după prânz se vor înregistra 18 grade Celsius. În noaptea de miercuri spre joi e posibil să apară ceața și minima va ajunge pe la 9 grade.

La munte


La munte urmează o zi rece cu ploi slabe în masivele nordice. În Carpații Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini mari așteptăm lapoviță și ninsoare și vântul se întețește.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București


Joi se încălzește și vom avea soare în cea mai mare parte a zilei. Dimineața și noaptea se mențin condițiile de ceață.

Vineri se strică vremea. Norii se înmulțesc, iar seara și în noaptea de vineri spre sâmbătă se anunță averse însoțite de descărcări electrice.

Sâmbătă mai scad un pic temperaturile, maxima va fi de 21 de grade, iar minima de 9 grade. În primele ore ale zilei mai sunt înnorări și câteva ploi, apoi zărim soarele și vântul va sufla slab.

La munte


Joi avem averse pe arii extinse în Carpații Occidentali. Vântul mai agită atmosfera din când în când, iar temperaturile revin la valori normale pentru mijlocul lui octombrie.

Vineri aversele ajung în toate masivele, vântul se intensifică în zonele de creastă, iar dimineața și în noaptea următoare e posibil să apară ceața.

Sâmbătă se răcește tranșant. Atmosfera va fi închisă și o să plouă în cea mai mare parte a zonei montane, iar la altitudini mari vor fi și precipitații mixte. E posibil să fie și ceață, iar vântul va sufla moderat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO