Vremea în București în următoarele trei zile. Apar furtunile cu descărcări electrice

Ultima actualizare: 19-07-2021 11:08
Vremea în București în următoarele trei zile. Apar furtunile cu descărcări electrice
Shutterstock

Vremea în București. Următoarele trei zile vor aduce vreme caniculară în Capitală, dar vor fi și ploi torențiale și furtuni, mai ales la orele după-amiezii.

 

Vremea în București, prognoza pe trei zile. Meteorologii semnalează caniculă în Capitală, dar şi furtuni, ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 19 iulie, ora 10:00 - 20 iulie, ora 9:00, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în timpul după-amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de până la 30 - 35 km/h).

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară şi vor fi posibile ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 - 22 de grade.

Potrivit meteorologilor, în perioada 20 iulie 2021, ora 9:00 - 21 iulie 2021, ora 12:00, instabilitatea atmosferică se va accentua şi, mai ales în a doua parte a zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, vor fi înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO