Acolo unde nu avem caniculă, vor fi furtuni și inundații. Când se mai răcorește

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, în sud și în sud-est persistă căldura sufocantă și vom resimți disconfortul termic ridicat, dar în rest se răcorește și vremea devine instabilă. Vor fi perioade cu averse torențiale, care pot lăsa în urmă peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde urmează încă o zi toridă, cu soare nemilos. Va fi foarte mare zăpușeală, iar maximele pornesc de la 30...31 de grade pe litoral și ating 35 de grade în Bărăgan.

Cam la fel va fi vremea și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. După prânz temperaturile ating pragul caniculei, atmosfera devine înăbușitoare și vom resimți un disconfort termic foarte pronunțat.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina se face mai răcoare. Vedem și soarele din când în când, însă pe parcursul zilei se anunță averse însoțite de descărcări electrice, care pot aduce cantități foarte mari de apă în intervale scurte de timp.

Citește și
canicula
Vremea azi, 16 iulie. Zi cu căldură sufocantă și apoi vijelii puternice
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Temperaturile scad și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe unde se ating cel mult 29 de grade. Pe-aici nu prea zărim soarele și vin ploi destul de violente.

Vremea se răcorește și în ținuturile vestice. Cerul rămâne acoperit și o să apară averse abundente, cu tunete și fulgere. Se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat și sunt posibile căderi de grindină și vijelii.

În zona Transilvaniei se face mai răcoare. Vor fi și perioade însorite, însă ne așteptăm și la câteva reprize de ploi zdravene, care vor aduce cantități importante de apă.

În Oltenia urmează încă o zi foarte călduroasă, cu 34...35 de grade la umbră. La amiază vorbim din nou despre caniculă, iar mai ales în a doua parte a zilei sunt anunțate averse zgomotoase.

În ținuturile sudice va fi și mai cald, iar temperaturile ajung la 36 de grade în Lunca Dunării. Va fi foarte multă umezeală, iar spre seară în zonele mai înalte vin câteva ploi de vară.

 

Vremea în țară

 

Astăzi, în sud și în sud-est persistă căldura sufocantă, iar indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic. În rest se răcorește și vremea devine instabilă, iar ploile pot lăsa în urmă peste 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Marți se răcorește peste tot, iar instabilitatea cuprinde toată țara. Apar alte serii de averse torențiale care vor aduce peste 50 de litri de ap pe metru patrăat și vor fi și căderi de grindină și vijelii.

Miercuri atmosfera se menține instabilă în sud, în est și în centru, de asemenea, la deal și la munte. În rest ploile apar pe spații mici, iar vântul se întețește peste tot, cu viteze mai mari în est, în sud-vestul extrem, dar și pe creste.

Joi scăpăm de ploi și vom avea temperaturi ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Doar pe la munte, în sud și în est o să mai plouă trecător, iar vântul se întețește în est și în zona montană.

 

Vremea în București

 

În București în primele ore ale zilei sunt condiții de ploi de scurtă durată, însă la amiază revine canicula și aerul devine aproape irespirabil. La noapte se adună norii și o să plouă, iar minima va fi de 20 de grade.

Marți se răcorește, iar vremea devine instabilă. În a doua parte a zilei o să plouă torențial, vor fi și tunete și fulgere, iar temperatura se oprește la 33 de grade.

Miercuri se face mai răcoare, iar la amiază nu vor fi mai mult de 30 de grade. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, iar vântul va fi activ.

Joi se îndreaptă vremea. Se anunță o zi însorită, cu 29 de grade în termometre și doar după-amiaza e posibil să vină câteva ploi trecătoare.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem vreme instabilă, iar în masivele vestice și în cele nordice se face mai răcoare. După-amiază vor fi perioade cu averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și vânt intens. Se pot strânge cantități mari de apă și nu e exclus să cadă grindina și să se formeze vijelii.

Marți temperaturile scad simțitor peste tot și rămânem cu vremea instabilă. Ploile vor fi zgomotoase și abundente și pot să lase în urmă cantități mari de apă în intervale scurte de timp.

Miercuri atmosfera devine răcoroasă. Instabilitatea persistă, iar aversele apar în special în masivele estice și pe spații mai mici în rest.

Joi rămânem cu vremea răcoroasă. În Carpații Orientali o să mai plouă trecător, iar vântul prinde putere în zona înaltă.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral căldura va fi sufocantă și vom resimți stresul termic accentuat. Briza devine activă după-amiaza, iar maximele ating 32 de grade în stațiuni și 27 de grade în apa mării.

Mare atenție, deoarece după prânz nivelul de radiații ultraviolete va depăși pragul critic, așa că evitați pe cât posibil expunerea la soare!

Ziua de marți ne aduce foarte multă zăpușeală și până la 31 de grade în aer. Soarele se arată trecător, iar spre seară apar averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și de vânt intens.

Miercuri instabilitatea persistă și se face mai răcoare. Vor fi înnorări, iar din când în când o să mai plouă trecător. În stațiuni vor fi până la 29 de grade, iar apa mării va avea 26 de grade.

Joi vremea redevine frumoasă. Norii apar destul de rar, briza va fi activă, iar temperaturile ating 28 de grade în aer și 26 de grade în apă.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea azi, 17 iulie. În sud şi în est se anunţă încă o amiază caniculară
Vremea azi, 17 iulie. În sud şi în est se anunţă încă o amiază caniculară

Vremea azi, 17 iulie. Sâmbătă, în sud şi în est se anunţă încă o amiază caniculară şi vom resimţi disconfortul termic ridicat.

Vremea azi, 16 iulie. Zi cu căldură sufocantă și apoi vijelii puternice
Vremea azi, 16 iulie. Zi cu căldură sufocantă și apoi vijelii puternice

Ziua de vineri ne-aduce ploi zgomotoase, destul de abundente în vest și centru; soare și căldură înăbușitoare în celelalte zone. Maximele pleacă de la 27 de grade în Maramureș și ating 36 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, 15 iulie. Caniculă şi disconfort termic în multe zone din ţară
Vremea azi, 15 iulie. Caniculă şi disconfort termic în multe zone din ţară

Joi avem caniculă şi disconfort termic în multe zone din ţară, dar în vest şi în nord-vest se face mai răcoare decât astăzi.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.