Vremea azi, 9 noiembrie. ANM anunță cod galben în mai multe județe

Ultima actualizare: 09-11-2020 10:01

Astăzi, la deal și la munte, găsim vreme frumoasă și temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. În schimb, în zonele joase, ziua începe cu înnorări, multă ceață, poate și burniță, dar mai târziu se arată și soarele.

ANM a emis, luni dimineață, o avertizare Cod galben de ceață valabilă în mai multe județe din țară.

Astfel, până la ora 11.00, în județele Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara, Vâlcea, Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

De asemenea, avertizarea este valabilă până la ora 12.00 în județele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, respectiv până la ora 13.00 în județele Constanța și Tulcea.

Dacă ceața persistă, atmosfera rămâne destul de rece și în aceste zone maximele se opresc pe la 5...6 grade. În schimb, în regiunile deluroase temperaturile urcă spre 16...17 grade.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, găsim atmosferă închisă și multă ceață la începutul zilei.

Mai târziu apare și soarele, dar va fi puțin mai răcoare decât ieri și vom avea cel mult 12...13 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o dimineață rece, cu negură și multă umezeală pe la câmpie.

În schimb, în regiunile deluroase domină atmosfera însorită și temperaturile ajung pe la 14....15 grade- valori mai ridicate decât ar fi normal.

S-a lăsat ceața și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Pe aici sunt și condiții de burniță, dar în zonele mai înalte avem soare și vreme bună.

Temperaturile scad față de ieri, când s-au atins și 17 grade. Astăzi, maximele se opresc pe la 14 grade.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș este ceață acum, dimineața, apoi cerul se degajează treptat; atmosfera devine plăcută și temperaturile urcă până la 14 grade.

Vreme schimbătoare găsim și în ținuturile vestice; nebulozitate joasă și ceață în primele ore; un pic de soare mai târziu. Se răcorește însă față de ziua trecută. Maximele nu mai trec de 10...11 grade.

În Transilvania este ceață densă și vizibilitate redusă, mai ales în zona depresionară, pe unde avem și temperaturi negative la această oră.

Dacă ceața durează, atmosfera rămâne rece, însă dacă apare soarele temperaturile trec de 10 grade peste tot. În zonele înalte va fi mult mai cald decât în mod obișnuit.

Și în Oltenia este ceață și multă umezeală în primele ore ale zilei. Asta se întâmplă pe la câmpie, pentru că în regiunile deluroase găsim soare și până la 15, poate 16 grade la orele prânzului.

La fel va fi și în ținuturile sudice: o dimineață apăsătoare, cu ceață densă în zonele joase și vreme frumoasă în zonele înalte, pe unde și temperaturile urcă mai mult.

 

Vremea în țară

 

Marți, vremea se răcește, iar temperaturile ajung la valori normale pentru data din calendar. Ceața cuprinde majoritatea zonelor joase și va persista în câmpiile din sud, din est și din vest, dar și în depresiuni.

Miercuri, avem vreme închisă la câmpie și tot pe acolo se anunță ploi slabe sau burniță. În sudul Banatului, la malul mării și pe creste se pornește vântul.

Joi, se menține atmosfera mohorâtă în marte parte din țară și pot apărea, iarăși, ploi slabe sau burniță. La altitudini mari, e posibil să cadă lapoviță.

 

Vremea în București

 

Și în București avem o dimineață destul de neplăcută, cu înnorări și ceață și un cod galben de vizibilitate redusă, valabil până la ora 9, dar care se poate prelungi. Sperăm să apară și soarele, iar maxima prognozată este de 12...13 grade, un pic mai scăzută decât ieri, când s-au atins 15 grade.

Marți prindem atmosferă închisă, iar vremea se răcește. Nebulozitatea joasă persistă aproape toată ziua, iar, trecător, va burnița. Maximele se opresc la 12 grade.

Miercuri se menține vremea mohorâtă și se mai răcește puțin. Dimineața vor fi condiții de ceață, iar, în timpul zilei, vom avea nori joși. În plus, e posibil să apară ploi slabe sau să cadă burniță.

Joi prindem tot vreme închisă, cu înnorări persistente, ceață dimineața și temperaturi de 12 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

Temperaturle scad ușor și în zonele de munte, dar tot va fi mult mai cald decât în mod normal. O să avem vreme frumoasă și ceață dimineața pe văi și în depresiuni.

Marți apar din ce în ce mai mulți nori, iar atmosfera se răcește. Dimineața se mențin condițiile de ceață.

Miercuri temperaturile continua să scadă, vântul se pornește pe creste, iar în prima parte a zilei se anunță, iarăși, condiții de ceață.

Joi se adună norii și, izolat, e posibil să plouă slab, în special în masivele vestice și nordice. Vântul are ușoare intensificări la altitudini mari și, tot acolo, poate cădea lapoviță.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO