Vremea azi, 7 octombrie. Maximele vor ajunge la 11 grade în depresiuni şi până la 19 grade în zona Crișanei

Ultima actualizare: 07-10-2021 09:44

Vremea azi, 7 octombrie. Joi avem vreme în general închisă şi rece, cu maxime de la 11 grade în depresiuni şi în Bucovina până la 19 grade în zona Crișanei.

În Banat, în Oltenia, în Dobrogea şi în zona montană o să plouă, iar vântul se înteţeşte peste tot, cu viteze mai mari în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă închisă şi foarte rece pentru data din calendar. O să plouă, vântul are intensificări, iar la amiază vor fi cel mult 13...14 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă tot o zi mohorâtă. Ploile apar în special în zonele mai înalte, vântul sufla cu până la 55 de km/h, iar temperaturile se opresc la valori scăzute pentru prima săptămână a lunii Octombrie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme frumoasă, dar deosebit de rece pentru acest moment al anului. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă maximele nu trec de 14 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem temperaturi apropiate de normalul perioadei. Vor fi şi perioade însorite, iar vântul devine insistent şi atinge viteze de 45...55 de km/h.

În ţinuturile vestice vor fi înnorări persistente, iar în Banat apar câteva ploi locale şi vântul va sufla cu peste 60 de km/h. În Crișana va fi cel mai cald din ţară, iar la amiază se vor atinge 19 grade.

În Transilvania soarele se arată trecător, iar în depresiuni va fi foarte frig. O să plouă mai ales în vestul provinciei şi la munte, iar pe crestele Meridionalilor o să cadă lapoviţă. Vântul are intensificări în sudul provinciei, iar temperaturile urcă până la 16 grade în zona Alba-Iulia.

În Oltenia prindem o zi tare neplăcută, cu înnorări, ploi, temperaturi scăzute şi un vânt intens care va amplifica senzaţia de frig. În zona montană rafalele vor depăşi 90 de km/h, iar în sudul judeţului Caraş-Severin vor fi intensificări de peste 100 de km/h.

Vântul bate destul de nervos şi în ţinuturile sudice, pe unde cerul rămâne acoperit şi NU e exclus să vină câţiva stropi de ploaie. Şi pe-aici va fi neobişnuit de rece şi vom avea temperaturi de la 13 grade în zonele de deal până la 16 grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti avem tot atmosferă închisă şi rece, cu doar 15...16 grade la amiază. Condiţiile de ploaie sunt reduse, însă în a doua parte a zilei se porneşte vântul, care va sufla cu 45...50 de km/h şi va spori senzaţia de frig. Înnorările persistă şi la noapte, când o să plouă şi temperatura coboară până la 6 grade Celsius.

Vremea la Munte

 

La munte găsim vreme deosebit de rece. Vor fi înnorări şi va ploua îndeosebi în masivele sudice, însă în zona înaltă o să cadă lapoviţă. Vântul se înteţeşte în special în vestul Meridionalilor, pe unde va sufla cu peste 90 de km/h.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO