Vremea azi, 4 octombrie. Soare şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a țării

Ultima actualizare: 04-10-2021 10:11

Vremea azi, 4 octombrie. Astăzi avem soare şi atmosferă plãcută în cea mai mare parte a țării. În regiunile estice şi în cele sud-estice, se mai adună norii şi e posibil sã plouă puţin pe litoral.

Temperaturile continuã sã crească şi vor fi 16 grade în Bucovina şi 26 de grade în Banat şi Crișana.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se anunţă vreme schimbătoare şi poate câţiva stropi de ploaie pe litoral, iar temperaturile cresc uşor şi ajung pe la 18-19 grade Celsius.


Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări dar şi multe perioade cu soare, iar temperaturile mai cresc puţin.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări temporare, vântul devine mai insistent iar maximele termice se opresc pe la 16-17 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme bună, însă acum dimineaţă mai este puţină ceață. Cerul se păstrează curat toată ziua şi după o dimineaţă cam rece, amiaza ne-aduce 22...23 de grade în termometre.

În regiunile vestice, atmosfera va fi însorită, se încălzeşte uşor şi vântul va creşte în intensitate în sudul Banatului. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung pe la 26 de grade în Banat şi Crisana.

În Transilvania, avem o dimineaţă rece cu temperaturi negative în depresiuni. Şi tot în depresiuni este şi puţină ceaţă, însă treptat soarele va încălzi atmosfera şi temperaturile urcă până la 21 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, ne-aşteaptă o zi frumoasã şi se mai încălzeşte puţin fațã de ieri. Norii apar destul de rar şi amiaza ne-aduce maxime de 21...22 de grade.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere uşoară. Vântul va fi amai activ şi după prânz se ating în jur de 20 de grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasã, vânt domol şi în jur de 20 de grade în termometre. La noapte cerul va fi variabil, minimă va ajunge pe la 9 grade şi vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea la Munte

 

La munte, urmeazã o zi plãcutã şi se încălzeşte în masivele din jumãtatea de vest a țãrii. În Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, mai apar câţiva nori, însă şansele de ploaie vor fi reduse, iar vântul devine mai insistent în masivele sudice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO