Vremea azi, 5 octombrie. Vreme frumoasă în toată țara

Ultima actualizare: 05-10-2021 10:38

Marți avem vreme în general frumoasă. În dealurile sudice și la malul marii se strâng câțiva nori de ploaie, iar vântul suflă mai tare în sudul Banatului și la altitudini mari.

Maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni și în Bucovina și se opresc pe la 26 de grade în vest.

 

În Dobrogea și Bărăgan va domina atmosfera însorită. Doar pe litoral se mai adună norii și o să picure trecător, iar maximele vor fi de la 16 grade în Constanța, până la 19 grade în Bărăgan.

 

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță o zi foarte plăcută. Norii apar destul de rar, iar temperaturile au valori normale pentru această perioada și se opresc la 18-19 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot vreme frumoasă. Avem cer senin, vântul va fi activ, iar la amiază termometrele vor indica până la 18 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem temperaturi ceva mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului și se vor înregistra până la 23 de grade în zona Satu Mare. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, însă noaptea se anunță destul de rece, cu minime de la 4 la 8 grade Celsius.

Cel mai cald va fi în ținuturile vestice, pe unde maximele ating 25, poate chiar 26 de grade. Urmează o zi superbă, cu cer senin, însă la noapte se mai înnorează și temperaturile coboară până la 9 grade. În sudul Banatului vântul prinde putere și va sufla cu peste 60-70 de km/h.

În Transilvania, după o dimineață friguroasă, cu temperaturi cu minus în depresiuni, soarele încălzește rapid atmosfera și amiaza ne aduce atmosfera plăcută, cu până la 21 de grade în vestul provinciei. Apar și câțiva nori de vreme bună, iar pe crește vântul va avea rafale de peste 90 de km/h.

În Oltenia norii se înmulțesc în zonele mai înalte și nu e exclus să vină și o ploaie slabă, trecătoare. În rest avem soare generos și temperaturi normale pentru începutul lui octombrie.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. În zonele de deal se adună câțiva nori de ploaie, dar în rest avem vreme plăcută, iar în Lunca Dunării se vor înregistra 20 de grade Celsius.

 

București

În București urmează o zi foarte frumoasă, cu cer mai mult senin și 21 de grade la orele amiezii. Noaptea se anunță rece, vom avea minime de 7 grade în centrul orașului și 4 grade la periferie.

 

Munte

La munte norii apar sporadic și nu vorbim despre ploi. Vântul agită atmosfera pe crestele masivelor sudice, pe unde va depăși viteze de 90 de km/h, iar dimineață, pe vai și în depresiuni, se formează ceață și cade brumă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO