Vremea azi, 7 decembrie. Frig și vânt puternic în toată țara

Ultima actualizare: 07-12-2020 09:57

Astăzi se răcește peste tot, iar precipitațiile se extind treptat dinspre sud-vest. Mai întâi o să plouă, dar seara și noaptea apar ninsorile și lapovița, îndeosebi în sud, centru și est.

 

La munte vor predomina ninsorile, vântul se întețește în toată țara, cu viteze de 60 km/h, dar în sudul Banatului și pe crestele montane se depășesc viteze de 80 km/h.

Temperaturile scad și ajung la minus 3 grade în Bucovina și la 10-11 în Crișana și Maramureș.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, atmosfera va fi închisă și vin câteva ploi mai ales în zona litoralului iar vântul devine mai insistent.

Temperaturile scad față de ziua trecută și o să avem cel mult 6 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se răcește, vor fi mulți nori și apar precipitații sub toate formele. Maximele termice ajung cu greu pe la 2 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi închisă și foarte rece. Vântul va avea intensificări și o să ningă mai ales la noapte. Temperaturile scad și vor deveni negative în toată zona!

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem încă o zi însorită și caldă cu temperaturi de până la 11 grade.

În ținuturile vestice, se adună norii și vor aduce ploi consistente, se răcește și după prânz vor fi cel mult 9 grade. Vântul prinde putere în sudul Banatului, pe unde se pot atinge viteze de până la 100 km/h.

În Transilvania, acum dimineața este foarte frig mai ales în depresiuni. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări dar și perioade cu soare iar la munte va ninge mai consistent în Carpații Meridionali și va fi viscol.

Temperaturile în scădere față de ieri vor ajunge până la 6 grade în vestul provinciei dar la Miercurea Ciuc se vor înregistra zero grade Celsius.

În Oltenia, urmează o zi neplăcută, mulți nori, ploi la începutul zilei însă spre seară vor fi precipitații mixte. Vântul suflă tare mai ales în zonele de munte iar temperaturile scad ușor.

În ținuturile sudice, găsim înnorări și ploi din loc în loc. Vântul se întețește și la amiază vor fi cel mult 5 grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

Marți, cerul va fi acoperit de nori în sud și în est, pe unde vin precipitații: lapoviță în Moldova și Muntenia și ploi în Oltenia și Dobrogea. La munte continuă să ningă viscolit, dar în celelalte zone apare puțin și soarele.

Miercuri se încălzește mai ales în regiunile intracarpatice dar atmosfera va fi închisă. Ploile vor fi mai consistente în sud-vest iar la munte vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Joi temperaturile cresc și va fi cald în vestul, centrul și sudul țării. Ploile apar temporar, mai ales prin est, sud și centru iar la munte așteptăm precipitații mixte.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi vremea se menține închisă, va ploua slab pe parcursul zilei însă spre seară și la noapte vor fi condiții de lapoviță. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40...50 km/h iar maxima va ajunge pe la 4 grade Celsius.

Marți avem o zi neplăcută. Cerul rămâne acoperit de nori, așteptăm precipitații mixte, iar vântul va continua să sufle destul de tare.

Miercuri înnorările persistă, vântul va avea intensificări și în termometre se ating 4 grade. Spre seară și în noaptea următoare o să plouă.

Joi vremea se va menține închisă vin ploi temporare iar vântul va sufla moderat. Se încălzește și maxima va ajunge pe la 11 grade iar pe timpul nopții se vor înregistra 7 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, ninsorile cuprind aproape toate masivele și se va depune strat consistent de zăpadă, mai ales în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla tare, iar la altitudini mari se depășesc viteze de 70...80 km/h iar temperaturile din stațiuni vor fi în scădere.

Și marți o să ningă, mai ales în Carpații Meridionali și prin Orientali, iar în zona înaltă continuă viscolul.

Miercuri se încălzește ușor iar precipitațiile se extind treptat dinspre masivele sud-vestice. La început va fi lapoviță, apoi vor domina ninsorile.

Joi se face cald însă norii vor fi numeroși și vor aduce precipitații mixte iar vântul va avea unele intensificări mai ales pe creste.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO