Vremea azi, 6 decembrie. Vin ninsori abundente și viscol la munte

×
Codul embed a fost copiat

În țară, vremea se răcește astăzi în sud și în est, pe unde rămânem cu atmosfera închisă și apar ploi slabe, trecătoare.

În rest, avem o zi destul de însorită și va fi în continuare mult mai cald decât în mod normal, deși temperaturile scad ușor față de ieri.

La munte o să fie lapoviță, iar după lăsarea nopții o să ningă. Vântul se intensifica aproape peste tot.

În masivele montane sudice va atinge chiar și 100 KM/h și se va transforma în viscol, iar în sudul Banatului vor fi rafale de 65...75 Km/h. Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina și ajung la 15 grade în vestul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, atmosfera va fi închisă, apar ceva condiții de ploaie, iar vântul devine mai insistent.

Citește și
vremea
Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Temperaturile scad față de ziua trecută și o să avem cel mult 7...8 grade Celsius.

La fel va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: cer noros, vânt activ și poate câțiva stropi de ploaie. Se mai răcește puțin și aici: maximele se opresc pe la 4....6 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad simțitor. Maximele nu mai trec de 1...2 grade, norii persistă și vântul sporește senzația de frig.

La noapte temperaturile coboară sub pragul înghețului și ajung pe la minus 4 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem încă o zi însorită și caldă. E drept că temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca ieri, când s-au atins frecvent 15....16 grade.

În ținuturile vestice va fi mult mai cald decât în mod normal, deși temperaturile scad față de ziua trecută. Norii apar destul de rar, însă vântul continuă să sufle cu putere în sudul Banatului.

În Transilvania găsim soare cu nori, un pic de ceață la începutul zilei și lapoviță pe la munte. Pe creste vântul va sufla tare, chiar și cu 100 KM/h, iar după lăsarea nopții va ninge viscolit.

În Oltenia avem o zi destul de neplăcută, mulți nori, burniță sau câteva ploi slabe. Vântul se întețește și aici, iar temperaturile ajung pe la 8...9 grade.

Nici în sudul țării nu zărim soarele și s-ar putea să picure trecător. În plus vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad față de ziua trecută și se opresc pe la 10 grade în Lunca Dunării. Ieri, pe aici s-au atins 13...14 grade.

La noapte, norii persistă în sudul și în estul țării, pe unde mai apar ceva condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul continuă să agite atmosfera, iar temperaturile scad față de noaptea trecută.

Vor fi valori negative în Transilvania și în Moldova, iar în depresiuni se vor atinge minus 6 grade. În schimb, în Dealurile de Vest, minimele ajung pe la 9...10 grade.

Vremea în țară

 

Luni, se răcește peste tot, iar precipitațiile se extind treptat dinspre sud-vestul țării. Mai întâi o să plouă, iar seara și noaptea apar ninsorile și lapovița.

La munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla tare și va fi viscol.

Vântul rămâne destul de intens și în celelalte zone. Prin nord-vest și centru, apare puțin soarele, iar maximele pleacă de la minus 3 grade în Moldova și ating 13 grade prin Crișana.

Marți, cerul rămâne acoperit în sud și în est, pe unde mai vin ceva ploi, dar și lapoviță în zona Moldovei. La munte continuă să ningă viscolit, dar în celelalte zone apare soarele.

Miercuri avem o zi destul de neplăcută, mulți nori, vânt activ și ploi mai consistente. Pe la munte treptat vor domina ninsorile, iar pe creste o să fie viscol.

 

Vremea în București

 

Se răcește și în zona Capitalei. Astăzi avem încă o zi mohorâtă, cu vânt activ și câțiva stropi de ploaie. Maxima se oprește pe la 8 grade, iar minima ajunge pe la 2...3 grade

Luni, temperaturile continuă să scadă și pe la amiază vor fi cel mult 4...5 grade. Atmosfera se menține închisă, vântul devine tot mai insistent, iar pe seară apar și condiții de precipitații.

Marți avem o zi tare neplăcută. Cerul rămâne acoperit de nori; o să plouă din când în când, iar vântul va continua să sufle destul de tare, cu rafale de 40...50 KM/h.

Și miercuri se anunță vreme închisă și un vânt intens, iar în noaptea de miercuri spre joi, cresc din nou șansele de ploaie. Maxima ajunge pe la 6 grade, iar minima va fi în jur de 4 grade.

 

Vremea la munte

 

Temperaturile scad ușor și în zonele de munte. În vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului vor fi precipitații mai consistente: lapoviță pe timpul zilei și ninsori după lăsarea nopții.

Vântul continuă să sufle tare, iar în masivele sudice, la altitudini mari, va atinge 80...100 Km/h și va fi viscol.

Luni se face mai frig. Ninsorile cuprind aproape toată zona montană și vor aduce un strat consistent de zăpadă, îndeosebi în masivele sudice. Pe creste, vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de 70...80 KM/h.

Și marți o să ningă, mai ales în Carpații Meridionali și prin Orientali, iar în zona înaltă continuă viscolul.

Iar miercuri se încălzește ușor. Precipitațiile se extind treptat dinspre masivele sud-vestice. La început va fi lapoviță, apoi vor domina ninsorile.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor

Vin vești de la meteorologi și nu sunt foarte optimiste.

Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării

Vineri se face cald, în cea mai mare parte a țării. În sud şi în est găsim mulţi nori, ceață şi burniţă la începutul zilei, dar în rest aşteptăm vreme frumoasă.

Vremea azi, 3 decembrie. Temperaturile ating 11 grade în nord-vestul țării
Vremea azi, 3 decembrie. Temperaturile ating 11 grade în nord-vestul țării

Ziua de joi ne-aduce soare şi temperaturi în creştere în vest, nord-vest şi centru; înnorări şi ceaţă în celelalte zone.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.