Vreme schimbătoare în această săptămână. O masă de aer rece traversează țara

Ultima actualizare: 03-11-2020 10:02

Avem vreme schimbătoare în această săptămână. Marți o să plouă în multe zone, miercuri se arată soarele, iar joi vin alte ploi.

 

O masă de aer rece, dinspre nord-vest, traversează zonele vestice, ajunge în centru, apoi se mută pe partea estică. În locul său, pătrunde un aer cald. Acesta se extinde treptat dinspre sud-vest, acoperă suprafețe din ce în ce mai mari şi împinge aerul rece spre nord şi nord-est.

În ţară, la ora 7 era înnorat în majoritatea zonelor şi plouă slab în nord, centru şi prin sud. Apăruse şi un pic de ceaţă în Transilvania şi pe litoral, iar vântul sufla mai tare pe crestele Carpaţilor Meridionali. Cel mai frig este la Miercurea Ciuc: 4 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 13 grade, se înregistrează la Băile Herculane, Calafat şi Sulina.

Marți avem vreme destul de neplăcută. Domină atmosfera închisă şi o să plouă în Transilvania, Moldova, în Muntenia şi la munte, dar vin câteva ploi slabe în prima parte a zilei şi în celelate zone. Se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă, de 10...15 litri pe metru pătrat.

În ţinuturile vestice şi în sud-vestul extrem se face mai cald decât ar fi normal la început de Noiembrie. Maximele pleacă de la 8 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ating 19 în vestul Olteniei.

Miercuri prindem vreme mai bună, câţiva stropi de ploaie în sud-vest şi ceață dimineaţa în zonele joase. Amiaza ne-aduce atmosfera însorită în cea mai mare parte a ţării, iar în noaptea următoare apar câteva ploi slabe în ţinuturile vestice.

Joi, în vest şi nordul ţării, va fi cam înnorat, o să plouă şi se mai răcoreşte. În rest, avem vreme frumoasă şi temperaturi puţin mai ridicate decât în mod obişnuit, dar şi ceata dimineaţa pe la câmpie.

Ziua de vineri ne-aduce atmosferă schimbătoare şi poate câţiva stropi la deal şi la munte. Vântul se intensifică pe crestele Carpaţilor, în est şi în sud-vestul extrem, iar în vestul şi centrul ţării, temperaturile coboară sub normal.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO