Vremea azi, 5 februarie. Maxima zilei atinge 12 grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sâmbătă ne aduce înnorări îndeosebi în jumătatea nordică. Pe spații mici, la munte o să ningă, iar în regiunile mai joase vorbim mai ales despre ploi.  

Vântul se întețește în multe zone, iar maximele pleacă de la 1 grad în depresiuni și ating 12 grade prin sudul țării.

În Dobrogea și Bărăgan prindem vreme destul de bună, cu perioade însorite. Temperaturile se mențin ridicate pentru începutul lunii februarie și vom avea 10 grade după prânz, în zona Bărăganului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei zărim puțin soarele printre nori și maximele ating 9 grade. Vântul prinde putere, iar pe crestele Carpaților de Curbură zăpada va fi spulberată cu rafale de peste 70 de km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem atmosfera închisă, dar caldă pentru acest moment al anului, cu temperaturi între 7 și 9 grade. O să plouă, iar vântul devine insistent și va sufla cu până la 50 de km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi și cel mult 6 grade în termometre. La noapte minimele vor fi negative, iar ploile se transformă în lapoviță și ninsoare și asta înseamnă risc crescut de polei.

În vestul țării găsim vreme schimbătoare. Vor fi perioade însorite, o să și plouă din când în când, iar vântul va fi activ. Amiaza ne aduce temperaturi peste normalul perioadei, de până la 9 grade Celsius. La noapte se înseninează, însă în zonele mai joase apare ceață.

În Transilvania avem o dimineață geroasă în depresiuni. Soarele apare doar prin sud-vestul provinciei, iar în rest găsim înnorări persistente, ploi în zonele mai joase și ninsori la munte. Vântul se întețește, iar pe crestele Meridionalilor rafalele vor depăși 70 de km/h. La noapte se mai încălzește, iar minimele se opresc la minus 5 grade.

În zona Olteniei prindem atmosferă plăcută și caldă, cu maxime de 10 grade Celsius. Norii apar sporadic, iar vântul are unele răbufniri și va atinge viteze de 40...50 de km/h.

Cel mai cald va fi în ținuturile sudice, pe unde se vor atinge 11, poate chiar 12 grade - valori mai potrivite pentru luna martie. Prin estul provinciei apar ceva înnorări, dar în rest se anunță o zi frumoasă, cu soare generos.

București

În București va domina atmosfera însorită și se încălzește. Maxima atinge 11 grade, vântul va fi activ, iar la noapte se înseninează și vor fi minus 3 grade la marginea orașului.

Munte

La munte prindem atmosferă schimbătoare. Ninsorile apar local, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada cu rafale de peste 70 de km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

Vreme bună avem și duminică în București. Se mai răcește puțin, însă tot va fi mai cald decât ar fi normal în această perioadă.

Luni se adună norii, iar pe seară și în noaptea de luni spre marți o să plouă. Vântul va fi activ, iar după prânz temperatura urcă până la 10 grade.

Marți temperatura mai scade puțin, dar vremea rămâne caldă. Din când în când norii se înmulțesc, însă condițiile de ploaie sunt reduse. Maxima se oprește la 8 grade, iar vântul are unele intensificări.

La munte, duminică se mai răcește și o să mai ningă puțin, în masivele nordice. În noaptea de duminică spre luni înnorările se extind, iar în Occidentali și în Orientali vin ninsori mai serioase. Pe creste va fi viscol și rafalele vor depăși 100 de km/h.

Luni, în zonele înalte continuă să ningă abundent și se va depune strat de zăpadă, iar vântul continuă să viscolească ninsoarea cu rafale care vor trece de 80...100 de km/h. La altitudini mai mici o să cadă și lapoviță și se va forma polei.

Marți soarele se arată trecător și, pe spații mici, mai vin 2-3 fulgi de zăpadă. Vântul suflă tare pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură și va amplifica senzația de frig.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna martie
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 26 februarie – 25 martie.

Vremea azi, 23 februarie. Temperaturile continuă să crească. Zonele unde va fi cel mai cald
Vremea azi, 23 februarie. Temperaturile continuă să crească. Zonele unde va fi cel mai cald

Vineri temperaturile continuă să crească. Avem vreme frumoasă în majoritatea zonelor și atmosferă foarte plăcută după prânz. Doar în vest, în nord-vest și la munte vor fi unele înnorări și o să plouă trecător.

Vremea azi, 22 februarie 2022. Atmosferă plăcută și din ce în ce mai caldă. Până la cât urcă temperaturile
Vremea azi, 22 februarie 2022. Atmosferă plăcută și din ce în ce mai caldă. Până la cât urcă temperaturile

Astăzi se încălzește în toată țara. În sud și în est avem soare și atmosferă plăcută. În rest se înnorează din când în când, însă doar în ținuturile nordice mai sunt ceva condiții de ploaie.

Recomandări
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost, vineri, invitatul Știrilor PRO TV, unde a vorbit despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține șefia Alianței Nord-Atlantice, dar și despre evoluția războiului ruso-ucrainean.

Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului
Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului

Președintele Klaus Iohannis va sta, luni, față în față, la Paris, cu liderii europeni, la scurt timp după ce s-a aflat că România le-a transmis aliaților că îl va propune la șefia NATO.

"Cel mai rău film de groază". Mărturia româncei care administrează complexul mistuit de foc în Valencia

Au fost momente de groază, joi, în Spania. Un incendiu puternic a mistuit două blocuri de apartamente din Valencia în mai puțin de o oră.