Vremea azi, 4 noiembrie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme bună şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Dimineaţă mai sunt ceva înnorări şi ceaţă în zonele joase, apoi atmosfera devine plăcută.

Maximele pornesc de la 13 grade în Bucovina şi ajung la 22...23 de grade în Lunca Dunării. Pe seară şi la noapte, în vest şi în nord-vest, s-ar putea să picure puţin.

Vremea în România

În Dobrogea şi în Bărăgan. Pe aici găsim ceata dimineaţa, soare şi vreme bună mai târziu. Vântul va avea unele intensificări iar temperaturile mai cresc puţin şi ajung pe la 21 de grade în Bărăgan, însă în Dobrogea va fii puţin mai răcoare.


În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă vreme bună însă şi pe aici mai sunt condiţii de ceaţă dimineaţa. Vântul se înteţeşte din când în când, iar temperaturile se opresc pe la 21 de grade.


În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi în uşoara scădere faţă de ziua trecută.

Citește și
toamna octombrie
Caniculă de toamnă. Se anunță temperaturi ridicate și în luna noiembrie
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European


În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme plăcută şi cel mult 17-18 grade după prânz. Spre seară se adună norii şi s-ar putea să plouă slab.


În ţinuturile vestice, se mai încălzeşte şi atmosferă va fi însorită. Ieri au fost 15 grade la Timişoara însă astăzi vor fi 21 de grade. Din a doua parte a zilei se înnorează şi o să picure puţin, iar vântul va avea intensificări în Banat.


În Transilvania avem o dimineaţă rece, cu ceaţă în multe zone. Apoi se arată soarele şi se face mai cald decât ar trebui. Maximele urcă până la 18 grade şi vântul sufla mai tare la munte la altitudini mari.

În Oltenia, cerul se păstrează curat toată ziua, norii apar doar trecător iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere uşoară. La amiază vor fi 23 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Bucureşti, astăzi avem încă o zi de toamnă blândă, cu soare şi 21 de grade la amiază. În mod normal ar trebui să fie 13 grade. La noapte se adună norii, vor fi condiţii de ceaţă şi minimă va ajunge pe la 10 grade.

Sâmbătă, în primele ore ale zilei, s-ar putea să apară ceaţă, mai târziu vor fi înnorări iar mai spre seară vântul va creşte în intensitate. Temperatura aerului scade uşor .

Duminica avem încă o zi caldă, înnorări şi ploi slabe trecătoare. Maximă va ajunge tot pe la 20 de grade şi vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei.

Luni temperaturile mai scad puţin însă depăşesc normalul perioadei. După prânz se vor înregistra 17 grade, atmosferă va fi schimbătoare, însă şansele de ploaie vor fi reduse. În noaptea de luni spre marţi vor fi în jur de 8 grade.

Vremea la munte

Şi la munte găsim vreme caldă pentru acest moment al anului. Atmosfera se menţine însorită aproape toată ziua. Vântul prinde putere în zona montană înaltă, iar la noapte apar câteva ploi slabe în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Sâmbătă avem încă o zi caldă, înnorări temporare şi câteva ploi slabe în Carpaţii Occidentali, iar vântul sufla mai tare în masivele sudice.

Duminică temperaturile rămân ridicate pentru luna noiembrie. Norii vor fi numeroşi şi o să plouă în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, pe unde şi vântul va creşte în intensitate iar pe vãi şi în depresiuni, va fi ceatã.

Luni vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Din loc în loc va fi ceaţă, iar ploile apar temporar, mai ales în masivele vestice şi în cele nordice.

Articol recomandat de sport.ro
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Citește și...
Florinela Georgescu (ANM): De vineri, temperaturile încep să scadă
Florinela Georgescu (ANM): De vineri, temperaturile încep să scadă

Temperaturile încep să scadă de vineri, iar până la sfârşitul acestei luni vom reveni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care nu vor mai depăşi 15 grade Celsius, a declarat joi, directoarea executivă al ANM, Florinela Georgescu.

Caniculă de toamnă. Se anunță temperaturi ridicate și în luna noiembrie
Caniculă de toamnă. Se anunță temperaturi ridicate și în luna noiembrie

Dacă nu sunt bani, măcar vremea îi ajută pe români. Și luna noiembrie va fi aproape la fel de prietenoasă că primele două luni de toamnă, ceea ce înseamnă că vom porni mai târziu centralele.  

Recomandări
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare
NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare "iresponsabile" ruseşti. Moscova speră să calmeze spiritele

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.