Vremea azi, 31 octombrie. Frig și lapoviță în mai multe zone din țară

31-10-2020 09:17

Sâmbătă o să plouă în nord, centru şi în est. Va cădea lapoviță la munte, în dealurile Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar pe crestele Carpaţilor va ninge viscolit.

În jumătatea estică, se face mai frig decât ar fi normal, iar maximele pleacă de la 7 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ajung pe la 17 grade în sud şi sud-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul găsim vreme tare neplăcută, cer noros, ploi frecvente şi temperaturi în scădere. Ieri s-au înregistrat 15...16 grade; astăzi vor fi cel mult 12...13 grade.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera se menţine închisă; o să plouă din când în când, iar în zona deluroasă va fi şi lapoviţă. Maximele se opresc pe la 9...10 grade - valori mai scăzute decât ar fi normal în acest moment al anului.

Vreme rece avem şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Cerul rămâne acoperit de nori, continuă să plouă, apare şi lapoviţa, iar în zonele montane domină ninsorile.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dimineaţă mai vin câţiva stropi de ploaie; apoi se arată soarele, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 12...13 grade.

Şi în ţinuturile vestice, găsim atmosferă schimbătoare. S-ar putea să picure la începutul zilei, apoi norii se mai risipesc şi temperaturile urcă până la 14 grade. La noapte se înseninează, dar se face frig: minimele ajung pe la 2 grade.

În Transilvania avem vreme închisă, cu ploi şi lapoviţă pe partea estică; dar şi un pic de soare în vestul provinciei. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va sufla tare şi va viscoli ninsoarea. În vestul Carpaţilor Meridionali vor fi rafale de peste 100...110 KM/h.

Vântul are intensificări şi în zona Olteniei şi ajunge la viteze de 50...60 Km/h. Mai apar ceva înnorări, poate şi 2...3 stropi de ploaie dimineaţa, iar pe la amiază se ating în jur de 17 grade.

În ţinuturile sudice, ploile apar mai mult pe partea estică a Munteniei. În rest, zărim puţin şi soarele, iar temperaturile se opresc pe la 16...17 grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Capitală avem atmosfera închisă, câteva reprize de ploaie, vânt activ şi cel mult 14 grade în termometre. Peste noapte, cerul se degajează treptat şi temperatura coboară mai mult decât în noaptea trecută. Vor fi 5 grade în centru şi vreo 3 grade la marginea oraşului.

Vremea la munte

 

La munte, găsim ploi frecvente dar şi lapoviţa şi ninsoare, la altitudini mai mari. În nordul Orientalilor şi în zonă înaltă din Meridionali, se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla cu putere pe creste, iar în vestul Meridionalilor vor fi rafale de peste 110 KM/h.


VIDEO PROTVPLUS.RO