Vremea azi, 30 octombrie. Weekend cu ploi și frig în toată țara

30-10-2020 08:36

Astăzi se răcește și temperaturile ajung la normal. Ploile vin în jumătatea estică a țării și pe zone mai restrânse în rest.

 

La munte la înălțimi de peste 1.500 de metri va cădea lapoviță și ninsoare iar maximele termice pleacă de la 8 grade în depresiuni și vor ajunge până la 17 grade în sud-vestul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă închisă, ceață densă la începutul zilei și ploi mai târziu. Temperaturile scad cu 3-4 grade față de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță mulți nori și ploi peste tot. Maximele termice scad ușor și vor fi cel mult 15 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina vremea va fi neplăcută, plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei și se pot strânge 10-15 l/mp. Temperaturile scad cu 5-6 grade față de ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș astăzi zărim puțin soarele iar ploile apar mai spre seară și la noapte. După prânz, în Maramureș se vor înregistra cel mult 13 grade.

În ținuturile vestice, vor fi înnorări dar și perioade cu soare. La noapte plouă peste tot iar la amiază se ating 14 grade.

În Transilvania, norii sunt numeroși, o să plouă și aici. Vântul va prinde putere în Carpații Meridionali la altitudini mari, pe unde se vor depăși viteze de 90 km/h și tot la altitudini mari va cădea lapoviță și ninsoare. După prânz vor fi 13 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, găsim vreme mai bună însă acum dimineața mai sunt condiții de ceață. Pe parcursul zilei, se arată soarele și ploile apar doar pe suprafețe mici. Vântul va avea intensificări în sudul și vestul Olteniei cu viteze de 50...60 km/h iar maxima zilei de 17 grade se va atinge în această zonă.

În sudul țării, atmosfera va fi închisă și o să plouă cam peste tot. Se răcește și maximele nu mai trec de 14 grade.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă mai scad temperaturile, mai ales în jumătatea estică a țării. Ploile vin pe spații mari în centru, est, sud-est iar în dealurile Moldovei sunt posibile precipitații mixte. În celelalte zone, picură puțin iar vântul va sufla tare mai ales pe creste.

Duminică mai vin câteva ploi slabe în ținuturile estice, pe unde și vântul rămâne destul de insistent. În rest, avem ceață dimineața și soare mai târziu.

Luni ploile apar temporar în regiunile intracarpatice. În rest, avem vreme mai bună, însă în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ceață și burniță.

 

Vremea în București

 

În București, urmează o zi neplăcută, ploile apar temporar și se răcește. După prânz se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius. La noapte mai sunt înnorări și minima va ajunge pe la 7 grade.

Sâmbătă vremea devine rece pentru această dată, se ating 12 grade ziua și 4 grade noaptea.

În primele ore ale zilei mai sunt câteva ploi slabe, dar zărim și soarele mai târziu. Vântul va crește în intensitate și se vor atinge viteze de 35...45 Km/h.

Duminică prindem vreme frumoasă, se mai încălzește și temperaturile ajung la normal. Maxima va ajunge pe la 15 grade și vântul va fi activ.

Luni în orele dimineții vor fi condiții de ceață dar peste zi atmosfera va fi plăcută, se ating tot 15 grade și vântul va sufla slab.

 

Vremea la munte

 

La munte, se răcește tranșant, o să plouă, dar la peste 1.500 de metri altitudine vor fi precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare. Vântul va prinde putere, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 90 km/h.

Sâmbătă mai vin ceva ploi, în special în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona înaltă se anunță din nou lapoviță și ninsoare. Vremea rămâne destul de rece și vântul continuă să sufle tare, mai ales la altitudini mari.

Duminică scăpăm de precipitații, se arată soarele; doar vântul mai are unele intensificări în Carpații Meridionali. Temperaturile rămân destul de scăzute.

Luni cerul va fi variabil, cu înnorări în masivele vestice și sud-vestice unde local și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO