Prognoza meteo, 29 octombrie. Zonele în care au fost anunțate ninsori

Ultima actualizare: 29-10-2020 09:45

Prognoza meteo, joi, 29 octombrie. Joi, vremea se menține caldă pentru final de octombrie, însă norii apar cam peste tot. Este ceață în primele ore ale zilei, iar pe seară vin câteva ploi prin vest și nord-vest.

 

Maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni și ajung pe la 20 de grade în ținuturile sudice.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, ceață densă la începutul zilei și un pic de soare mai târziu.
S-ar putea să picure din când în când, dar temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem atmosferă destul de plăcută, dar asta după ce se risipește ceața matinală. Va fi în continuare mai cald decât în mod normal. Pe la amiază se vor atinge 18...19 grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina este ceață dimineața în zonele joase. Apoi se arată trecător soarele, apar și câțiva nori de ploaie, dar se face un pic mai cald decât miercuri. Temperaturile urcă până la 17...18 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș se răcorește puțin. Maximele se opresc pe la 16 grade, se adună norii și o să plouă spre seară și la după lăsarea nopții. Dimineața este ceață și în zonele joase.

În ținuturile vestice găsim atmosferă închisă, ceață în orele dimineții și ploi pe seară și în noaptea de joi spre vineri. Temperaturile, la fel ca miercuri, ajung pe la 17...18 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului.

Ceața creează probleme dimineața și în zona Transilvaniei. Vizibilitatea este redusă, așa că mare atenție dacă porniți la drum. Amiaza ne aduce vreme mai bună și maxime de până la 15...16 grade, dar în noaptea de joi spre vineri o să plouă și aici.

În Oltenia avem o zi destul de plăcută, cu înnorări trecătoare și temperaturi peste limitele perioadei. Va fi puțin mai cald decât miercuri și după prânz se vor atinge 19...20 de grade.

Vreeme caldă găsim și în ținuturile sudice. Ceață dimineața, un pic de soare mai târziu și până la 20 de grade în termometre.

București
 

Și în București va fi mai cald decât în mod obișnuit. Maxima ajunge pe la 19...20 de grade, însă avem o zi cam mohorâtă și e posibil să picure trecător. Temperaturile se mențin ridicate și pe timpul nopții, când apar condiții de ceață și burniță.

La munte

La munte, se adună norii, iar spre seară vin și ploile. Vântul prinde putere în zona montană înaltă și tot pe aici, în noaptea de joi spre vineri, ploile se transformă în lapoviță și chiar ninsoare. Temperaturile sunt comparabile cu cele de miercuri.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Vineri se răcește și vom avea cel mult 14...15 grade, valori potrivite pentru final de octombrie. Vântul devine activ și o să plouă în prima parte a zilei și din nou după lăsarea nopții.

Sâmbătă mai vin câteva ploi slabe în orele serii. Apare și soarele pe parcursul zilei, dar vântul devine mai insistent și va sufla cu viteze de 35...45 Km/h.

Duminică prindem vreme frumoasă și temperaturi în limitele normale. Maxima ajunge pe la 15 grade. Se răcește însă în noaptea de duminică spre luni, când se vor atinge 2...3 grade.

La munte
 

Vineri se răcește destul de tare. Pe timpul zilei o să plouă în masivele estice, iar pe seară ploile vor cuprinde toată zona montană.

Și vântul va sufla cu putere, se vor strânge cantități mai mari de apă, iar pe creste vor fi ninsori și lapoviță.

Sâmbătă mai vin ceva ploi, în special în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona înaltă se anunță din nou lapoviță și ninsoare. Vremea rămâne destul de rece și vântul continuă să sufle tare, mai ales la altitudini mari.

Duminică scăpăm de precipitații. Se arată soarele. Doar vântul mai are unele intensificări în Carpații Meridionali. Temperaturile rămân destul de scăzute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO