Vremea azi, 26 octombrie. Toamnă cu ploi, dar și temperaturi peste limita normală

Ultima actualizare: 26-10-2020 09:48

În România, astăzi avem vreme caldă pentru acest moment al anului. Atmosfera se menține închisă în estul și sud-estul țării, pe unde mai vin ceva ploi, îndeosebi averse.

Se mai pot strânge cantități însemnate de apă, de 15...20 de litri pe metru pătrat, s-ar putea să apară și fenomene electrice și chiar grindină.

În celelalte zone, prindem vreme mai bună, soare cu nori și doar câțiva stropi de ploaie.

Amiaza ne-aduce temperaturi puțin mai ridicate decât ieri, de la 14 grade în depresiuni și în Bucovina, până la 22 de grade în zona Olteniei.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, norii persistă și mai vin ceva ploi.

Vor fi și averse cu descărcări electrice și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Se mai răcorește față de ziua trecută, dar încă avem valori peste limitele normale, în jur de 19 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme destul de neplăcută, cu cer noros și mai multe reprize de ploaie. Maximele se opresc pe la 17...18 grade, iar la noapte scăpăm de ploi, dar apare ceața.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina rămânem cu atmosfera închisă și o să plouă din când în când. Temperaturile sunt comparabile cu cele înregistrate ieri, de la 14, la cel mult 17 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme mai bună, soare cu nori și condiții reduse de ploaie însă acum dimineața este ceață. Se face puțin mai cald decât ieri și pe la amiază se ating 17...18 grade.

Se mai încălzește și în ținuturile vestice. Astăzi nu prea sunt semne de ploaie; se arată și soarele printre nori, iar maximele ajung pe la 19...20 de grade. Ieri nu au fost mai mult de 16 grade în zonă.

Vreme mai bună găsim și în Transilvania. E drept că mai vin ceva ploi, în special în zonele de munte, dar zărim și soarele din când în când. Temperaturile mai cresc puțin și ajung pe la 18 grade în vestul provinciei.

Se îndreaptă vremea și în zona Olteniei. Mai apar ceva înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie, dar în ansamblu avem atmosferă plăcuta și se face mai cald decât ieri. Pe aici se atinge maxima națională, de 22 de grade.

În ținuturile sudice, avem o zi cam mohorâtă, câteva reprize de ploaie, un pic de soare și temperaturi peste limitele normale.

 

Vremea în țară

 

Marți se mai încălzește puțin. Vom avea maxime de la 16, la 22 de grade; câțiva stropi de ploaie în estul țării; ceață și burniță dimineața, în sud și centru.

Amiaza ne-aduce soare și atmosferă plăcută în majoritatea zonelor și un vânt mai insistent în sudul Banatului și la munte.

Miercuri temperaturile se mențin ridicate pentru final de octombrie. Dimineața, prin sudul și centrul țării avem atmosferă destul de neplăcută, cu ceață, burrniță sau ploaie slabă. În rest, continuă vremea frumoasă.

Ziua de joi ne-aduce atmosferă schimbătoare, înnorări și ploi slabe în majoritatea zonelor. Temperaturile scad ușor în nordul și centrul țării, dar în ansamblu avem tot vreme caldă pentru această perioadă și maxime de la 14, la 20 de grade.

 

Vremea în București

 

Și în București va fi mai cald decât în mod normal. Maxima va ajunge din nou pe la 19 grade, însă va domina atmosfera închisă și e posibil să mai plouă la începutul zilei. Noaptea ne-aduce o minimă de 9 grade și condiții de ceață spre dimineață.

Marți avem o dimineață cam mohorâtă, cu nori de joasă altitudine și condiții de ceață. Apoi se arată soarele și se mai încălzește puțin. Pe la amiază se ating în jur de 20 grade.

Vremea rămâne caldă și miercuri, însă va fi cam înnorat și e posibil să burnițeze în primele ore ale zilei.

Ziua de joi ne-aduce atmosferă schimbătoare, condiții de ploaie slabă, dar și câteva momente însorite. Va fi în continuare mai cald decât în mod normal și temperatura va urca din nou spre 20 de grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, ploile continuă în masivele din sudul și estul țării și mai pot lăsa în urmă 10...15 litri de apă pe metru pătrat.

În rest, zărim trecător și soarele, iar prin stațiuni găsim temperaturi destul de ridicate pentru acest moment al anului.

Marți, se mai încălzește puțin și o să avem vreme bună, înnorări trecătoare și un vânt mai intens la altitudini mari.

Miercuri temperaturile încep să scadă, dar se mențin peste valorile normale. Va domina atmosfera însorită, dar e posibil să cadă și 2...3 stropi de ploaie.

Joi se face mai răcoare; norii se înmulțesc și o să plouă în cea mai mare parte a zonei montane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO