Prognoza meteo 24 octombrie 2020. Vremea se menține caldă și sâmbătă, deși în jumătatea nord-vestică a țării temperaturile încep să scadă. Și tot pe aici se înnorează și își fac apariția ploile.

 

În rest, avem o zi destul de plăcută, cu maxime de la 15 grade în depresiuni, până la 25 de grade în sud și sud-est.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan domină atmosfera însorită, se încălzește treptat și amiaza ne aduce temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului. Maximele ajung pe la 24, poate 25 de grade, iar după lăsarea nopții e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună și temperaturi peste limitele normale. Pe la amiază se ating în jur de 21 de grade. Norii vin și trec, iar peste noapte apar și ceva condiții de ploaie în zonă.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme caldă în această perioadă. Temperaturile urcă până la 21...22 de grade. Zărim soarele în prima parte a zilei, apoi se adună norii și cresc șansele de ploaie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se strică vremea. Cerul se umple de nori și o să plouă, mai ales după prânz. Temperaturile scad față de ziua trecută și vom avea cel mult 16 grade.

Se răcorește și în ținuturile vestice. Vineri s-au atins 23....24 de grade. Sâmbătă, maximele se opresc pe la 18 grade. Norii se înmulțesc și vor aduce ploi locale, în special în a doua parte a zilei și pe timpul nopții.

Ploile cuprind treptat și zona Transilvaniei. Vântul are intensificări la munte, la altitudini mari, iar temperatuirile încep să scadă și aici. Totuși, avem în continuare valori peste mediile perioade, de la 15 până la 19 grade.

Vremea rămâne caldă și în zona Olteniei. Apar însă mai mulți nori, dar ploile vin abia după lăsarea nopții. Până atunci avem atmosferă destul de plăcută și maxime ce ajung la 23...24 de grade.

Temperaturile se mențin ridicate și în sudul țării. Se înnorează puțin și aici. Sunt și ceva condiții de ceață dimineața, iar mai târziu temperaturile urcă spre 24...25 de grade.

București
 

În București avem vreme bună și sâmbătă. E drept că apar ceva înnorări, dar nu sunt semne de ploaie deocamdată. Pe la amiază se ating din nou 23 de grade, iar minima, în creștere față de noaptea trecută, ajunge pe la 12 grade.

La munte


La munte se schimbă vremea. Se face mai răcoare decât vineri. Norii se înmulțesc și ploile vin mai ales după prânz. Se vor extinde treptat dinspre Carpații Occidentali și vor aduce cantități mai însemnate de apă, în jur de 10...15 L/mp. Vântul rămâne activ în zone de creastă.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Duminică avem o zi cam mohorâtă, cu vânt activ și temperaturi în scădere. Maxima se oprește pe la 17...18 grade, iar pe seară cresc șansele de ploaie.

Luni va domina atmosfera închisă și o să plouă din când în când. Se mai încălzește puțin și temperatura urcă spre 20 de grade, o valoare mai ridicată decât ar fi normal în acest moment al anului.

Marți, norii se risipesc și o să avem o zi plăcută, cu soare și în jur de 21 de grade la orele amiezii. Dimineața și noaptea s-ar putea să apară puțină ceață.

La munte


Duminică, temperaturile continuă să scadă. O să plouă în cea mai mare parte a zonei montane și se mai pot strânge în jur de 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul va sufla mai tare în zonele de creastă.

Luni mai apar ceva înnorări, dar ploile se retrag către masivele estice și se încălzește ușor peste tot.

Iar marți prindem vreme frumoasă, soare, câțiva nori și un vânt destul de liniștit. Doar ceața o să apară dimineața, pe văi și în zona depresiunilor.