Vremea azi, 25 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

×
Codul embed a fost copiat

Duminică se răcoreşte şi o să avem o zi destul de neplăcută, cu ploi în cea mai mare parte a ţării. Mâine, ploile se retrag spre zonele estice, iar marţi revine timpul frumos şi se încălzeşte uşor.

Pe continent, astăzi va fi cam înnorat şi o să plouă în vest, în sud-vest şi pe partea central-estica. Prin Scandinavia şi în zona montană înaltă din Peninsula Iberică se anunţă lapoviţă şi ninsoare. În rest, domină timpul frumos, deşi dimineaţa mai sunt condiţii de ceaţă pe la câmpie. Temperaturile scad în vest, în nord-est şi în zona noastră, dar se mai încălzeşte puţin în nordul Europei.

În perioada următoare, vântul va avea intensificări în vest, în nord şi în ţinuturile sudice. Va sufla cu viteze de 70 Km/h, iar în zonele de ţărm şi pe crestele montane poate depăşi chiar şi 100 Km/h. Ploile cuprind jumătatea vestică a continentului, iar cele din zona noastră se retrag treptat. Apoi, un alt val de ploi traversează zona Mării Mediterane şi ajunge în sud-est, dar mai vin ceva precipitaţii şi în nordul şi nord-vestul Europei.

O masă de aer mai rece acoperă vestul şi sud-vestul, însă temperaturile cresc în zonele nordice. Mai târziu, se încălzeşte pe partea sud-vestică, dar un aer rece cuprinde din nou zonele nordice şi nord-vestice.

Norii persistă cam peste tot iar pe alocuri apare și ceața

În ţară, astăzi se răcoreşte şi o avem vreme destul de neplăcută. Norii persistă, ploile continuă în vest, nord şi centru, iar pe seară şi la noapte, o să plouă în jumătatea sud-estică a ţării. Până la ora 9 este cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, pentru mai multe localităţi din judeţele Harghita, Sibiu, Alba şi Cluj. Maximele pleacă de la 11 grade Celsius în Bucovina şi ating 21 de grade în sud-est, pe unde zărim un pic şi soarele.

Citește și
targ
Târgurile tradiționale își așteaptă vizitatorii la Târgoviște
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali


Vedem cu arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera destul de plăcută, înnorări, dar şi perioade cu soare. Temperaturile scad faţă de ziua trecută, când s-au atins chiar şi 27...28 de grade. Astăzi vor fi cel mult 20...21 de grade, iar ploile vor veni la apropierea nopţii şi vor fi averse, posibil însoţite de fenomene electrice.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme schimbătoare. din ce în ce mai mulţi nori şi condiţii de ploaie în orele serii. Zărim trecător şi soarele; maximele ajung pe la 18...19 grade, iar ploile se extind pe timpul nopţii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, cerul rămâne acoperit de nori, continuă să plouă şi se face mai răcoare decât ieri. Pe aici s-au înregistrat 20...21 de grade, dar astăzi temperaturile nu mai trec de 15 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii persistă, o să mai plouă din când în când, dar peste noapte, cerul se degajează treptat. Acum s-a lăsat şi ceaţă în zona judeţului Cluj, unde până la ora 9, avem un cod galben de vizibilitate redusă.

Este ceață şi în vestul ţării. A fost emisă şi o avertizare pentru judeţele Arad şi Timiş, valabilă până la ora 10. Astăzi mai vin ceva ploi şi aici iar temperaturile se opresc pe la 17...18 grade.

Şi în Transilvania găsim ceaţă în zona depresionară, iar până ora 9, se menţine codul galben pentru judeţele Harghita, Sibiu şi Alba. Nu scăpăm nici de ploi, vântul rămâne activ pe crestele Carpaţilor, iar temperaturile scad uşor faţă ieri.

Se mai răcoreşte şi în zona Olteniei. Astăzi va fi cam înnorat, o să plouă în mai multe reprize, iar maximele se vor opri pe la 16...17 grade.

În ţinuturile sudice avem vreme ceva mai bună. Temperaturile scad şi aici, însă ploile ajung abia pe seară şi după lasarea nopţii.

La București, temperaturile scad puțin

În Bucureşti ne-aşteaptă o zi cam mohorâtă şi se mai răcoreşte puţin. Maxima se opreşte pe la 18 grade, dar şi acesta este o valoare mai ridicată decât în mod obişnuit. Pe seară şi la noapte cresc şansele de ploaie, iar minima ajunge pe la 12 grade.

La munte găsim atmosfera închisă şi ploi destul de consistente, ce pot lăsa în urma 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Prin staţiuni se face mai răcoare decât ieri, iar vântul mai are unele intensificări în zona montană înaltă.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele în care vor veni ploile
Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele în care vor veni ploile

Prognoza meteo 24 octombrie 2020. Vremea se menține caldă și sâmbătă, deși în jumătatea nord-vestică a țării temperaturile încep să scadă. Și tot pe aici se înnorează și își fac apariția ploile.

Târgurile tradiționale își așteaptă vizitatorii la Târgoviște
Târgurile tradiționale își așteaptă vizitatorii la Târgoviște

A venit vremea mustului și a pastramei, așa că iubitorii aromelor de toamnă sunt așteptați la târgurile tradiționale.

Vremea azi, 23 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară
Vremea azi, 23 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

Vineri, în primele ore, se anunţă ceaţă în Oltenia, Transilvania şi Moldova, însă peste zi vom avea vreme frumoasă şi caldă pentru această dată.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.