Vremea azi, 23 aprilie. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor

Dată publicare: 23-04-2021 08:02
Dată actualizare: 23-04-2021 09:48


Vremea se răcoreşte vineri şi doar în sudul ţării mai avem temperaturi normale pentru această perioadă.

O să plouă în jumătatea estică. Vântul se înteţeşte în majoritatea zonelor, iar maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ating la 21 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim vreme schimbătoare, câteva reprize de averse şi un vânt destul de insistent. Temperaturile, în scădere faţă de ziua trecută, se opresc pe la 18...19 grade. Pe litoral şi în Deltă va fi mai răcoare şi se vor înregistra 15...16 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se răcoreşte puţin. Temperaturile pierd două, trei grade faţă de joi. Vântul devine activ şi apar ceva ploi, îndeosebi averse, însoţite de tunete şi fulgere.

O să plouă şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Se arată şi soarele pentru scurte momente, dar o să avem vreme mai rece decât ieri, când s-au atins şi 20 de grade. Vineri, maximele nu mai trec de 12...13 grade, iar la noapte temperaturile coboară până la 2...3 grade.

Un aer mai rece pătrunde şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi cel mult 13...14 grade şi e posibil să plouă puţin, în special în prima parte a zilei.

În vestul ţării, găsim vreme mai bună, soare, înnorări trecătoare şi doar câţiva stropi. Vântul agita un pic atmosferă, iar temperaturile coboară SUB valorile normale la această dată.

Se răcoreşte şi în zona Transilvaniei. Acum, dimineaţă este frig în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Peste zi mai vin ceva ploi, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviţă.

În Oltenia prindem vreme destul de frumoasă. Se mai împrăştie norii, iar ploile apar cu totul izolat. Temperaturile se menţin în limitele normale şi ajung la 19...20 de grade.

În ţinuturile sudice o să mai plouă puţin. Vor fi şi averse, cu descărcări electrice, dar şi scurte momente cu soare. Temperaturile vor urca până la 20....21 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

Vreme schimbătoare avem şi în zona Capitalei, destul de mulţi nori, condiţii de ploaie şi vânt activ. Maxima se opreşte pe la 19...20 de grade, iar la noapte vor fi în jur de 6...7 grade.

Vremea la munte

 

 

La munte se răceşte uşor. Mai apar ceva înnorări şi o să plouă în Carpaţii Orientali şi în Meridionali, iar pe creste o să fie lapoviţă. În masivele vestice găsim vreme mai bună. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, pe unde este şi risc de avalanşă.

Vremea în următoarele zile

 

 

Vineri, temperaturile scad în cea mai mare parte a ţării şi doar prin sud se mai ating valori de 20...21 de grade. Mai vin ceva averse în jumătatea estică a ţării, iar vântul se înteţeşte aproape peste tot.

Sâmbătă, va fi răcoare, îndeosebi în jumătatea nordică. O să avem vreme destul de bună, înnorări trecătoare şi foarte puţine ploi. Vântul mai are unele porniri la munte şi în nordul Moldovei, iar noaptea se înseninează în majoritatea zonelor.

Şi duminică o să avem o zi destul de răcoroasă, ploi slabe în jumătatea de nord a ţării şi atmosferă mai plăcută în sud. Dimineaţa apar condiţii de ceaţă pe la câmpie, iar în depresiuni se poate produce brumă, iar maximele ating 20 de grade în sud-vestul extrem.

Ziua de luni ne-aduce atmosfera închisă şi ploi frecvente în jumătatea nordică a ţării, pe unde temperaturile rămân modeste. În schimb, în sud găsim vreme mai bună. Apare soarele printre nori; se mai încălzeşte puţin, iar ploile vin după lăsarea nopţii.


VIDEO PROTVPLUS.RO