Vremea începe să se încălzească. Temperaturile ajung la 19 grade, miercuri

Dată publicare: 21-04-2021 07:54
Dată actualizare: 21-04-2021 09:17


Miercuri ploile vin în nord-vestul ţării, dar în celelalte zone avem soare în prima parte a zilei şi averse mai spre seară. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar la munte, la altitudini mari, aşteptăm precipitaţii mixte.

Maximele termice, în creştere faţă de ziua trecută, pornesc de la 12 grade în depresiuni şi ajung până la 19 grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme bună în prima parte a zilei, când se arată trecător şi soarele, dar mai târziu vor fi averse cu tunete şi fulgere, iar temperaturile cresc faţă de ieri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească. Atmosfera va fi plăcută până spre seară, când se adună norii şi vor aduce ploi în aversă cu fenomene electrice şi vântul va creşte în intensitate.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, predomină vremea frumoasă şi doar sporadic s-ar putea să plouă puţin, mai spre seară. Maximele termice, cresc cu 4-5 grade faţă de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme neplăcută , înnorări şi ploi frecvente iar temperaturile se opresc pe la 15-16 grade.

Şi în ţinuturile vestice, vremea va fi închisă, o să plouă pe suprafeţe mai restrânse, iar maximele termice cresc cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

În Transilvania, se anunţă vreme schimbătoare şi câteva reprize de ploaie în regiunile vestice, dar la munte la altitudini mari va fi lapoviţă. Vântul prinde putere, iar temperaturile ajung pe la 15-16 grade.

Încălzirea vremii se simte şi în zona Olteniei, pe unde temperaturile ajung la 18 grade. Către seară se-aduna norii şi sunt posibile ploi zgomotoase, mai ales în zonele deluroase.

Temperaturile cresc şi în ţinuturile sudice. Prin Lunca Dunării se vor atinge 19 grade. Va domina atmosfera însorită, în prima parte a zilei dar pe seară vin averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice.

Vremea în Bucureşti


În Capitală, astăzi se încălzeşte şi la amiază se ating în jur de 18 grade. Din două parte a zilei, se înnorează şi apar averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi vântul va creşte în intensitate.

Vremea la munte


În zonele de munte, ploile vin mai ales spre seară iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali, mai vine un pic de lapoviţă. Vântul rămâne destul de intens, iar temperaturile din staţiuni vor continua să crească.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Joi se mai încălzeşte puţin şi se ating 22 de grade. La începutul zilei aşteptam vreme bună, dar mai târziu se adună norii şi vin averse în vest, nord, centru, la deal şi la munte şi pe zone mai restrânse în rest.

Vineri se răceşte mai ales în jumătatea nordică. Prin nord, centru şi est, atmosfera va fi schimbătoare şi vin averse la apropierea serii, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviţă.

Sâmbăta predomină vremea frumoasă şi doar prin sudul, estul şi parţial în centrul ţării, se mai aduna norii şi s-ar putea să picure puţin.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO