Vremea azi, 20 aprilie. Răcoare şi instabilitate în majoritatea zonelor

Ultima actualizare: 20-04-2021 09:35

Ziua de marți ne aduce răcoare şi instabilitate în majoritatea zonelor. O să plouă în mai multe reprize, vor fi şi averse cu descărcări electrice, iar cantităţile de apă ar putea depăşi 15 L/mp.

Vântul se intensifică în sud-vestul ţării, iar maximele ajung în intervalul 10...17 grade.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, mai vin câteva ploi pe parcursul zilei, se arată trecător şi soarele, iar temperaturile mai scad puţin faţă de ieri. După prânz se ating în jur de 13...14 grade, iar pe seară şi la noapte, cerul se degajează treptat.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem atmosfera închisă în prima parte a zilei şi un pic de soare mai târziu. O să mai plouă din când în când, iar temperaturile se menţin sub valorile normale la acesta dată şi vor fi cel mult 14...15 grade.

Vreme destul de rece găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Maximele nu reuşesc să treacă de 15 grade. Mai vin ceva ploi, dar după prânz zărim puţin şi soarele.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va fi şi astăzi mai frig decât în mod normal şi vom avea vreme schimbătoare, cu înnorări şi ploi din când în când. Pot să apară şi descărcări electrice şi condiţii de grindină, iar maximele se opresc pe la 13...14 grade

O să plouă şi în vestul ţării. Apar şi averse cu tunete şi fulgere, iar vântul devine activ în sudul Banatului. Temperaturile rămân modeste pentru acest moment al anului şi vor fi în jur de 14 grade la orele amiezii.

Atmosfera instabilă găsim şi în zona Transilavaniei, mai multe serii de averse, dar şi câteva momente cu soare. În zona montană înaltă se anunţă lapoviţa şi un vânt destul de insistent.

Şi în Oltenia avem vreme cât se poate de plăcută, foarte puţini nori şi temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât luni.

Condiţii meteo foarte bune găsim, marți, şi în sudul ţării. Se mai încălzeşte un pic şi temperaturile se apropie de 20 de grade. NU prea zărim norii şi nici vântul nu prea se simte.

Vremea în București

 

În Bucureşti astăzi avem vreme răcoroasă şi în jur de 13 grade după prânz. O să plouă din când în când, iar spre seară pot să apară şi descărcări electrice. La noapte, cerul se degajează treptat şi temperatura coboară până la 5...6 grade.

Vremea la munte

 

La munte găsim vreme destul de neplăcută, temperaturi scăzute şi ploi în majoritatea masivelor. Vor fi averse, posibil însoţite de tunete şi fulgere, iar cantităţile de apă at putea depăşi 15 L/mp. În zona montană înaltă va cădea lapoviţă şi vântul va avea unele intensificări.

Vremea în următoarele zile

 

Marți, avem vreme răcoroasă, înnorări şi ploi în majoritatea zonelor şi lapoviţă pe crestele montane. Maximele se opresc pe la 17 grade, iar vântul devine mai insistent în sud-vest.

Miercuri, se încălzeşte uşor şi ajungem la temperaturi potrivite pentru acest moment al anului. O să plouă în nord-vestul ţării. În rest avem soare în prima parte a zilei şi averse locale mai târziu.

Joi, temperaturile continuă să crească, dar spre seară se-aduna norii şi vin alte alte averse, în vest, centru, la deal şi la munte. S-ar putea să plouă puţin şi în celelalte regiuni, iar vântul prinde putere în vest şi în nord-vest.

Vineri, în sudul ţării, temperaturile se menţin în limite normale, dar în majoritatea zonelor se răcoreşte din nou. Aversele apar după-amiază în nord, în centru şi pe la munte. În rest avem soare şi vreme bună, dar vântul se intensifică aproape peste tot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO