Vremea azi, 22 februarie. Temperaturile scad, dar tot vor fi mai mari decât cele medii pentru această perioadă
Temperaturile încep să scadă, miercuri, dar tot va fi mai cald decât ar trebui. O să avem soare în sud-vestul ţării, înnorări şi câţiva stropi de ploaie în rest.
Maximele pleacă de la 6...7 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi ajung la 18...19 grade în zona Olteniei.
Vremea în țară
Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera schimbătoare şi câteva ploi slabe pe seară şi după lăsarea nopţii. Marți, au fost 18...19 grade, miercuri maximele se opresc la 14...15 grade, dar şi acestea sunt valori mult mai ridicate decât ar fi normal.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Chiar şi aşa avem valori de lună martie, în jur de 11...12 grade. Se adună norii şi s-ar putea să picure trecător, dar se arată şi soarele pentru scurte momente.
Un aer mai rece ajunge şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile pierd 7...8 grade faţă de ziua trecută. Se înnorează din când în când. Apar şi câteva ploi slabe, iar vântul are intensificări trecătoare, dar nu mai vorbim despre viteze mari.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme schimbătoare şi puţin mai rece decât marți. S-ar putea să picure în zona Transilvniei, iar maximele se opresc la 10...11 grade. Cerul se degajează pe timpul nopţii şi temperaturile coboară uşor sub pragul îngheţului.
Norii se adună şi în vestul României, însă pe aici nu sunt semne de ploaie. Se răceşte faţă de ziua trecută, dar încă avem valori peste mediile perioadei şi 13...14 grade în Banat.
În Transilvania, avem o zi cam mohorâtă, cu ploi trecătoare, dar şi un pic de lapoviţă, poate chiar ninsoare în zonele de munte. Maximele nu mai trec de 9...10 grade, iar la noapte se face mai frig şi vor fi - 6 grade în depresiuni.
În Oltenia, rămânem cu vremea frumoasă şi se încălzeşte din nou foarte tare. Temperaturile urcă până la 18...19 grade. Norii apar destul de rar, doar vântul are uşoare intensificări.
Şi în ţinuturile sudice avem soare, atmosfera de primăvară şi până la 18 grade în Lunca Dunării. Spre seară încep să apară norii, iar la noapte vin şi câţiva stropi de ploaie.
Vremea în București
În Bucureşti, ne-aşteaptă încă o zi însorită şi foarte caldă. E drept că temperatura nu mai urca la fel de mult ca marți, când s-au înregistrat 19 grade. Miercuri, se ating 15...16 grade, iar pe seară şi la noapte, se înnorează şi este posibil să plouă.
Joi, se răceşte accentuat. De fapt, temperaturile ajung la normal, iar după prânz vor fi în jur de 7 grade. Cerul rămâne acoperit de nori. Vântul devine mai insistent, iar dimineaţa s-ar putea să cadă 2..3 stropi de ploaie.
Vineri se mai încălzeşte puţin. Maximă ajunge pe la 11 grade, dar atmosfera se menţine închisă şi o să plouă slab pe parcursul zilei.
Sâmbătă se arată trecător soarele şi se face din nou mult mai cald decât ar trebui. Temperatura urca până la 18 grade- o valoare de aprilie, iar vântul este destul de activ.
Vremea la munte
La munte găsim vreme schimbătoare, înnorări şi precipitaţii slabe. În zonele înalte mai vin ceva ninsori şi vântul are intensificări trecătoare, însă, nu mai atinge viteze mari. Temperaturile se menţin ridicate pentru acest moment al anului.
Joi, avem încă o zi caldă în masivele vestice. În rest, temperaturile încep să scadă. Precipitaţiile se extind pe seară şi maine-noapte în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Ziua de vineri ne-aduce vreme închisă şi precipitaţii în toată zona montană. Pe creste se intensifică vântul, iar în masivele nordice şi nord-vestice se pot strânge cantităţi însemnate de apă.
Sâmbătă se încălzeşte, dar atmosfera se menţine închisă şi vin alte precipitaţii. De această dată vor domina ninsorile, iar vântul o să bată destul de tare.
Sursa: Pro TV
Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte,
Dată publicare:
22-02-2023 07:32